Ik houd mijn spreekbeurt over:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Gemaakt door :marten cuiper
Het tweede werkstuk.
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Kennis maken met Power Point Office 2007
Lesje in het bewerken van Wmf plaatjes
1. Inhoud les 4 berichten versturen en ontvangen.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
Een digitaal verhaal maken
Mijn gegevens op het web!?
Les 33 Dit wordt mijn spreekbeurt
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
De digitale spreekbeurt
Lesgeven en begeleiden
PowerPoint.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Hoe werkt een powerpoint?
Naam:Melvin Lansink Klas: B4 Jaar: 4 de jaar’s
Oefenen met de zoekmachine Google Deel 1 Zoeken op alle sites Zoeken op Nederlandse sites zoeken van afbeeldingen Arkelstein, School voor Praktijkonderwijs.
Naam: HUPKES Mijn hobby : GAME Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Albert heijn Naam: *jurgen Klas: *5b Jaar: *2005/2006 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
De spreekbeurt..
Interpreteren van data
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Typ hier je eigen naam Naam van de school
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Een werkstuk maken.
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
Uitleg: Je pp moet uit minimaal 12 dia’s bestaan.
Basis vaardigheden PowerPoint
Wikiwijs.
De dag van het solliciteren Blok 1
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #3 KUBUSCRAFT.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
Altijd online!.
GOOGLE & YOUTUBE MADE BY MARC VLENDRÉ Z1D
Waaraan moet een goede presentatie voldoen??
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Groep 6 Wat doe ik vandaag?. TIPS om te doen O Je zit vandaag onverwacht thuis. Je krijgt wat tips om vanmiddag te doen. Je hebt soms wel een PC nodig.
Powerpoint presentatie.
Spreekbeurt in groep 4.
Gebruik alleen kleine letters en kies voor Opslaan als. Sla daarna bijvoorbeeld op als frans.html.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
1.7 Iedereen is bezig Samengestelde zinnen. Opa heeft alles wat zijn hartje begeert. Opa wil graag een hut hebben. Kun je hier één zin van maken?
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
How to use a Imac.
Spreekbeurt Hoe maak je dat?.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Spreekbeurt in groep 4.
Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.
Je moet eerst een muziekje hebben als MP3
Spreekbeurt in groep 4 en 5
© UNIEK IN DE KLAS.
Spreekbeurt in groep 4 en 5
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Wat gaan we doen vandaag?
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Transcript van de presentatie:

Ik houd mijn spreekbeurt over: Typen

HELP, EEN SPREEKBEURT Oh jeetje, je moet een spreekbeurt geven voor de klas! Welk onderwerp moet je kiezen en waar ga je dan allemaal over praten? Wat dacht je van een spreekbeurt over typen? Het is een leuk onderwerp en je klasgenootjes hebben er nog iets aan ook! Wij helpen je een klein beetje op weg bij het maken van een goede spreekbeurt over typen.

Een goede spreekbeurt Voor een goede spreekbeurt moet je het volgende doen: • Deel je spreekbeurt op in verschillende hoofdstukjes. • Schrijf wat je wilt vertellen in korte zinnen op een papiertje. • Oefen voor een spiegel of voor papa, mama, broertje, zusje, opa of oma. • Maak een mooie PowerPoint bij je spreekbeurt. • Neem iets mee wat je kunt laten zien.

Een mooie achtergrond Kies een leuk achtergrondplaatje. Dit kun je doen door met de rechtermuisknop te klikken op deze dia en dan klikken op achtergrond opmaken. Bij opvulling met figuur of bitmappatroon kun je op ‘bestand..’ drukken. Daar kun je een plaatje dat je hebt uitgekozen aanklikken. Let op dat je plaatje niet te druk is. Je wilt natuurlijk nog wel iets van de letters kunnen lezen! Als je het plaatje hebt gekozen, klik dan in het menu op ‘overal toepassen’ Uiteraard mag je ook de tekst uit deze Powerpoint weghalen en dezelfde achtergrond gebruiken.

Plaatjes Gebruik leuke plaatjes in je PowerPoint. Bijvoorbeeld: Typemachines blablabla… plaatje Plaatje van internet Als je bijvoorbeeld op Google naar plaatjes zoekt, klik dan een plaatje dat je wilt gebruiken aan. Druk op de rechtermuisknop en dan op ‘afbeelding opslaan als’. Plaatje van je computer Linksboven in het scherm klik je op ‘invoegen’ en dan op ‘afbeelding’. Nu kun je plaatje kiezen die je op je computer hebt staan.

Een filmpje gebruiken Je kan in je PowerPoint ook een filmpje plaatsen. Eindig hier bijvoorbeeld je spreekbeurt mee af! Filmpje van internet Kopieer in je internetbrowsers de hele website (dus zoals hieronder). Ga terug naar je PowerPoint. Ga naar ‘invoegen’ en klik dan op ‘Hyperlink’. Hier plak je het hele adres. Voorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=wZCh4EY_kug Als je nu je presentatie hebt opgestart, kun je op de link klikken.

Wat ga ik vandaag vertellen? Deel je spreekbeurt op in kleine hoofdstukjes. Deze kun je ook op de eerste slide laten zien. Dan weet de klas alvast een beetje wat je allemaal gaat vertellen. Bijvoorbeeld: Waarom heb ik voor het onderwerp typen gekozen? Wie heeft typen uitgevonden? Waar typten ze vroeger mee? Hoe heb ik blind leren typen? Soorten typecursussen Hoe typen ze in de toekomst?

Informatie zoeken • Om je heen zijn er heel veel mensen die allemaal wel eens iets getypt hebben. Je vader en moeder hebben misschien nog wel leren typen op een typemachine. Misschien weten ze nog iets interessants om te gebruiken in je spreekbeurt. • Vraag eens aan je opa of oma hoe zij vroeger hebben leren typen. Misschien hebben zij nog een oude typemachine op zolder staan? • Op het internet is veel te vinden over blind leren typen. Op de volgende dia zie je een aantal leuke wist-je-datjes met linkjes naar websites waar je meer informatie kunt vinden. Je kan zelf nog meer zoeken op bijvoorbeeld www.google.nl of kijk eens op de funpagina van www.Typeopleiding.nl voor meer informatie.

Wist-je-dat.. • Blind typen het snelst gaat met tien vingers? Lees meer hierover op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Blind_typen • Typen vroeger ‘machineschrijven’ genoemd werd? Lees meer hierover op: http://tiny.cc/hyffxw • Je in 1917 al een diploma kon halen voor leren ‘machineschrijven’ Lees meer hierover op: http://tiny.cc/bigfxw • Ze vroeger op muziek leerden typen? Probeer dit maar eens met je klas! Het filmpje: http://tiny.cc/vjgfxw • Er vroeger machineschrijfwedstrijden werden gehouden en dat, dat een verschrikkelijke herrie maakte? Het filmpje: http://tiny.cc/qngfxw

Leuk weetje! Het geheime wapen van de Britten: Dyslexie De beste codebrekers bij de Britse geheime dienst hebben van hun 'handicap' hun grote voordeel gemaakt. Ze zijn geen ster in lezen, maar geheime codes breken kunnen ze wel. Tot groot genoegen van de Britse geheime dienst. Door hun dyslexie zien de codebrekers van de Britse geheime dienst dingen die anderen niet zien. Een woordvoerder van de 'afluisteraars' van de Government Communications Headquarters (GCHQ) zegt tegen de Daily Mail dat medewerkers met dyslexie beter zijn in het oplossen van complexe problemen. De codebrekers en -makers van de GCHQ spelen een grote rol in de strijd tegen cyberaanvallen. De inlichtingendienst kwam onlangs in het nieuws toen klokkenluider Edward Snowden bekendmaakte dat de organisatie massaal Britten afluistert via Amerikaanse inlichtingendiensten.

Tips: Oefen je spreekbeurt voor de spiegel of voor je vader, moeder, opa of oma. Als je bang bent dat je, je tekst vergeet, schrijf dan belangrijke woorden of zinnetjes op een papiertje en houd die vast tijdens je spreekbeurt. Kun je af en toe even spieken! Als je het eng vindt om je klasgenootjes aan te kijken, kijk dan nét over ze heen. Dan lijkt het toch dat je ze aan kijkt. Je kunt je spreekbeurt afsluiten met een leuk filmpje. Neem een toetsenbord of laptop mee om de QWERTY indeling te laten zien. Of neem een ouderwetse typemachine mee naar school. Wil je nog meer handige informatie, download dan ons PDF bestand over spreekbeurten van de typeopleiding.nl website. Vraag bij ons flyers of buttons, om aan je klasgenootjes uit te delen. Bel hiervoor naar 013-5220579 of stuur een e-mail met je adresgegevens naar info@typeopleiding.nl.

Succes met je spreekbeurt! Wil je jouw spreekbeurt over typen delen op onze website? Stuur dan je PowerPoint of een filmpje van je spreekbeurt op naar: info@typeopleiding.nl