Naar huis gestuurd met een zak vol luiers

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Plaatje vrienden op een bank
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
AAAAH Help VROOOAAR. Hou vol, ik kom die wegpiraat wel eens een lesje leren, Met mijn getrainde spieren.
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Gemaakt door Odessa koorevaar
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Er zitten 3 stoere muizen in de kroeg.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
De broek aan.. Nadat een pas getrouwd bruidspaar de bruidssuite
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Presentatie A&O netwerk Arbeid & Organisatie van het NIP Nederlands Instituut van Psychologen darwine.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Praat eens met een veteraan darwine.
World of Warcraft Spelen tot level 20. Beeldvorming vooraf Niks voor mij Mooi vormgegeven Vecht game Vooral games interessant.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Betrokkenheid op de werkvloer
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
De kunst van het fouten maken
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Met handen en voeten geloven 1
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
De zoektocht van de identiteitspolitie. “Ik herinner me vooral de liefde van mijn moeder.” “Hoe ouder ik word, hoe meer ik op mijn moeder begin te lijken.”
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Burgerinitiatieven.
Wat is de zin van het leven?
Spreuken: De nederige wijze.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
Windesheim zet kennis in werking Update Beeldcommunicatie in de GGZ Nieuwe verpleegkundige zorg. Opduikende interventies in telezorgpraktijken.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Wat is belangrijk? Dat we Gods goedheid beleven Dat we dagelijks veranderen Dat we op weg zijn naar heerlijkheid Dat we leren zien met Gods ogen.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Nee Zeggen!.
Transcript van de presentatie:

Naar huis gestuurd met een zak vol luiers Het belang van ervaringskennis bij incontinentie Maartje Hoogsteyns

Algemene informatie Bijna 1 miljoen mensen leeft met incontinentie Vanwege schaamte komt men er nauwelijks voor uit Slechts de helft van de mensen zoekt hulp

Algemene informatie Aandacht ligt vooral bij behandeling Mensen krijgen beperkt begeleiding in hun zoektocht naar de juiste hulpmiddelen, zeker in vergelijking tot hoortoestel en armprothese ‘ik werd naar huis gestuurd met een zak vol luiers’

Er zijn ontzettend veel soorten materiaal ‘het is gemakkelijker om iets te vinden dat niet past bij je situatie dan wat wel past.’ Voor een goede bescherming is het belangrijk de juiste materialen te hebben: het luistert heel nauw

‘Op de eerste plaats heb je iets nodig wat eh wat je goed beschermt ‘Op de eerste plaats heb je iets nodig wat eh wat je goed beschermt. Wat geen lekkages geeft. Dankzij Google kun je opzoeken wat er allemaal zo’n beetje op de markt is. En proefjes aanvragen en dat uitproberen. Totdat er een verband is waarvan je denkt ‘dit voldoet aan mijn situatie nu’.

‘Maar ja de situaties veranderen ook. Dus het blijft een zoektocht ‘Maar ja de situaties veranderen ook. Dus het blijft een zoektocht. En mijn apotheek is niet of nauwelijks op de hoogte. Dus, zoek het maar uit. Daarbij komt dat ik ook nog eens van die reuma handen heb. Van die vingers die kleine plakkertjes niet kunnen pakken. Dus ik heb iets nodig dat ik gemakkelijk aan kan doen.’

9 interviews Waar lopen mensen tegenaan in het dagelijks leven? Welke strategieen ontwikkelen ze? Wat kunnen anderen hiervan leren? (lotgenoten, zorgverleners, onderzoekers, ontwikkelaars)

Waar lopen mensen tegenaan? Onvoorspelbaarheid incontinentie Taboe

Voorspelbaarder maken incontinentie Leren luisteren naar het eigen lichaam (prikkelingen, effect voeding, patronen) Vinden van de juiste materialen via zorgverleners en apothekers internet Incoclub: lotgenotenforum Toilet map

Waar lopen mensen tegenaan? Onvoorspelbaarheid incontinentie Taboe

Verbergen incontinentie(materialen) Incontinentiemateriaal is uiteindelijk alleen effectief als het onzichtbaar is voor anderen Belang discrete levering producten Hoog sluitende broeken, of body’s Aanschaf van opvallende draagtas Ruime prullenbakken op het toilet Incoclub = belangrijke bron van gedeelde ervaringen

Normaliseren incontinentie (werken aan gewoon anders) In contact met zorgverleners/partner

‘Ja, hij maakte het wat makkelijker voor me ‘Ja, hij maakte het wat makkelijker voor me. Ik kan me een situatie herinneren dat ik, toen had ik nog die verblijfskatheter. En ik moest iedere keer die zak die er aan vastzat, legen. En toen zat ik een keer op de bank en toen ging het mis! Hij: ‘Ik ga wel even een fles voor je halen, en dan legen we dat in die fles en doe ik dat in het toilet voor je’. Maar dat ging mis, en toen, zeek ik als het ware over z’n schoenen heen. Dus ik voelde me helemaal …. Ik zeg: ’Nou, nu hebben we alles wel gehad hè , alles over je heen’….’ Nee’ zegt ie, …. ‘Eerst moet je me nog even een keertje goed onderschijten, dan hebben we wel alles gehad.’

‘Nou, als mensen dan zo reageren, weet je, dat is eigenlijk wel heel erg goed gewoon. Dat maakt dat je eigenlijk denkt van ‘ja, waar doen we nou moeilijk over? Het is toch allemaal overkomelijk’.

Normaliseren incontinentie (werken aan gewoon anders) In contact met zorgverleners/partner Vormgeving incontinentiemateriaal (Anoniem) lotgenotencontact

Conclusies Drie dominantie thema’s voorspelbaar maken van incontinentie verbergen van incontinentiematerialen normaliseren incontinentie

Conclusies voorspelbaar maken van incontinentie Meer informatie over en ondersteuning bij zoektocht naar de juiste materialen

Conclusies verbergen van incontinentiematerialen Verspreiding kennis hierover verbetert situatie direct (circuleert vooral onder lotgenoten)

Conclusies normaliseren incontinentie Verspreiding van voorbeelden en kennis over hoe dit tot stand komt, kan de situatie van mensen direct verbeteren

Conclusie Kortom: verspreiding van ervaringskennis, via lotgenoten en zorgverleners, over die thema’s kan veel opleveren voor mensen Inhoudelijke tips Deel van geheel Mijn kennis is iets waard Veel vaker wijzen op plekken van uitwisseling, zoals het anonieme lotgenotenforum Incoclub.