Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Woord van Leven Juli 2013.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Woord van Leven Maart 2013.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
De gevolgen van de zonde
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Fair Play Eerlijk spelen
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
OPGERUIMD LEVEN (vanuit vergeving).
Discipelschap.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
De allergrootste liefde
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
NIET OP DOOIEND IJS !!.
God en ons.
De visie is Jezus One for all.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Dienen en liefhebben Romeinen
Romeinen Denken en Dienen.
Deel II verzoening.
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Godsdienst 1 1.
Gods betrokkenheid bij je vriendenkring
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
GODS DAGELIJKSE LEIDING
WAT MENSEN VAN JE DENKEN
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
(genadevolle communicatie)
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Genade.
Geen pijn - geen veroordeling
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
In Uw licht zien wij het Licht
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
Preek Matteüs 7: 1-12.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Herderlijke zorg – Zorgdragen voor elkaar
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Transcript van de presentatie:

Mat 5: 1-16 Barmhartigheid

De drie-eenheid van Liefde I Johannes 3:16    

Twee Bomen jij Verbod Voorziening

Innerlijke Leegte partner seks bevestiging status goedkeuring Voorziening afleiding

Gecentreerd Liefde Zorg Bevestiging Ruimte Bemoediging Dienen LEVEN VOLHEID Bemoediging Dienen Spelen/Leren Bouwen

Gelukkig de barmhartigen Oordeel NIET Matteüs 7:1 Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt.

Gelukkig de barmhartigen Oordeel NIET Romeinen 2: 1 Natuurlijk, u veroordeelt dit alles. Maar u bent evenmin te verontschuldigen. Het oordeel dat u over anderen velt, velt u over uzelf, want de dingen die u veroordeelt doet u zelf ook.

Gelukkig de barmhartigen Oordeel NIET Jacobus 4:12 Er is maar één wetgever en rechter: hij die bij machte is te redden of in het verderf te storten. Maar wie bent u, om uw naaste te veroordelen?

4 Wie bent u dat u een oordeel velt over de dienaar van een ander? Romeinen 14: 4, 10, 13 4 Wie bent u dat u een oordeel velt over de dienaar van een ander? 10 Wie bent u dat u een oordeel velt over uw broeder of zuster? Wie bent u dat u neerziet op uw broeder of zuster? Wij zullen allen voor Gods rechterstoel komen te staan… 13 Laten we elkaar daarom niet langer veroordelen, maar neem u voor, uw broeder en zuster geen aanstoot te geven en hun niet te ergeren…

U oordeelt met menselijke maatstaven, maar ik oordeel over niemand Johannes 8:15 U oordeelt met menselijke maatstaven, maar ik oordeel over niemand Joh 12:47 Als iemand mijn woorden hoort maar ze niet bewaart, zal ik niet over hem oordelen. Ik ben immers niet gekomen om over de wereld te oordelen, maar om de wereld te redden

Gelukkig de barmhartigen En TOCH Johannes 7:24 Ga in uw oordeel niet op de schijn af, maar laat uw oordeel rechtvaardig zijn.

Gelukkig de barmhartigen En TOCH 1 Korintiërs 5:12 Waarom zouden we over buitenstaanders oordelen? U hoeft toch alleen te oordelen over leden van de gemeente?

Gelukkig de Barmhartigen Krino - te oordelen Te schiften, te scheiden

Gelukkig de Barmhartigen Krino wordt gebruikt op twee manieren HET SCHEIDEN VAN: Mensen Dingen Waarde van mensen, jij bent... Ze zijn... Ik ben... Voorkeuren Consequenties Het invullen van wat we niet kunnen weten Feitelijke kennis

Gelukkig de Barmhartigen Het is ALTIJD toepasselijk om lief te hebben : Het is NOOIT toepasselijk om te veroordelen Psychotherapie Kan niet veranderen da Het is SOMS toepasselijk om onderscheid te hebben

Gelukkig de Barmhartigen Je hebt geen recht of verantwoordelijkheid om dit onderscheid uit te spreken als: : je geen relatie hebt met de persoon de persoon je niet uitgenodigd heeft om deel uit te maken van zijn/haar leven Psychotherapie Kan niet veranderen da je niet de intentie hebt hun te helpen om je advies toe te passen

Een helende houding Van Goud Verantwoordelijk Acceptatie Nieuwsgierig Gewillig Open Uitnodigende liefde Zonder OorDeel Van Goud