Poli Flebologie EVLT Behandeling..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vocht & Voeding tijdens Inspanning
Advertisements

COPD is de Engelse afkorting voor chronisch obstructieve longziekte
Coloscopie in het SKB Week van de Darm Bron inhoud: www
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
‘Chronische achillepeestendinopathie, de rol vanuit de sportmasseur.’
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een heup- of knieprothese joint care Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch.
V Minimaal invasieve spataderbehandelingen: Clarivein Cees H.A.Wittens
Lopen. de benen de fiets de kar de bel/ bellen/tring.
Van recept naar medicijn
  Droogbed (+) cursus.
Moeder komt met kind praktijk binnen rennen: moeder in paniek en kind hard huilend; Je ziet een buil op het voorhoofd..
digitale verkeerskrant van Rilland
Lopen…. Basisvorm van bewegen Lijkt een eenvoudige beweging
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
ROW vaatafwijkingen in de lever (lever avms)
Ingreep met kapje.
Een staaroperatie in het Westfriesgasthuis
AL amyloidose oorzaak, klachten en behandeling
Nieuwsbrief Januari 2014 De cijfers Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact Volgende.
Jachtluipaarden Rayen en Rania.
Kunstknie Spreker:.
Kunstknie Spreker:.
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
De Kunstheup.
Halve Kunstknie (hemi-knieprothese)
Kunstknie 2-day knee. Beloop ● Operatie op de dag van opname ● De avond van de operatie al lopen ● 2 Nachten in het ziekenhuis ● Verder thuis herstellen.
Kunstknie.
Kunstknie 2 DayKnee.
Halve Kunstknie (hemi-knieprothese)
Sandra Schouws20 september 2012 Verbeteren van therapietrouw: includeren van patiënten in Herhaalrecept Service.
Afdeling Trombose en Hemostase; Trombosedienst Leiden
ROW-vaatafwijkingen in de lever (lever-avms)
Zuyderland Trombosedienst Sittard-Geleen
Kunstknie. Beloop Operatie op de dag van opname De avond van de operatie al lopen 2-3 nachten in het ziekenhuis Verder thuis herstellen met Uw fysiotherapeut.
Revalidatie bij reumatoïde artritis
Gnathologie Casus mevrouw De Vries. Mevrouw De Vries heeft sinds oktober vorig jaar pijnklachten aan haar rechter gelaatshelft (juist voor het oor). De.
delvotest® proeftoets
 Virus breekt afweersysteem af  Vatbaar voor allerlei infecties  Je hoeft niet ziek te zijn  Je voelt en ziet het niet  Kan jaren duren voor aids.
Janny van de Velden, Consulent veiligheid en gezondheid.
Wat is echografie? Echografie is een onderzoek waar mee je afbeeldingen kunt maken van de binnen kant van je buikholte. Hierbij word gebruik gemaakt van.
Teken zien er uit als platte spinnetjes van 1 tot 3 millimeter groot Het zijn parasieten; ze leven van bloed Hun beet is meestal pijnloos.
Buitenlandse reis 2015 Tsjechië 6-10 juni Voorstellen begeleiders: Dhr. De Vugt Dhr. Dani Mevr. De Vos.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
ACT: Ambulante compressie Therapie
COPD en zuurstof Longpunt 16 september 2016 Jeanine Antons, longarts.
Ontdekkingen in de zomer
Welkom op de PKV van de.
H3. Sportvoeding voor betere prestaties
REUMA.
Jonge Mantelzorgers Welkom Wie? (naam) ik ben jonge mantelzorger
Wratten (verrucae) (bijgesteld : Bouke Cuperus)
AAAAH !!! EEN TEKENBEET !.
Dermatologie.
Barrière middelen en andere voorbehoedsmiddelen
Uithoudingsvermogen: Bloed, spieren en voeding
Lage rugklachten en ongevallen
Wratten (verrucae) (bijgesteld : Bouke Cuperus)
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Rugpijn.
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Vasovagale collaps Pijnlijk been
MESOTHERAPIE Wat is mesotherapie ?.
Beenklachten.
Hechtingen verwijderen
De basis van voorlichting
Duizeligheid.
Nabehandeling Dupuytren
Transcript van de presentatie:

Poli Flebologie EVLT Behandeling.

Behandeling U mag voor de behandeling gewoon eten Uur van te voren 2x500mg Paracetamol. Op de dag van de ingreep bij het ontbijt graag het 1e spuitje tegen de trombose zetten.

Recept bloedverdunning Dit wordt o.a. besproken tijdens het telefonisch consult en het recept wordt doorgefaxt naar de apotheek.

Mee te brengen Indien u een steunkous klasse II heeft deze meenemen. In de andere gevallen is de TEK I /verbandkous aangemeten, ligt deze voor u klaar. Poliklinisch in Hellevoetsluis poli nr 8 Alles onder plaatselijke verdoving.

Behandeling U wordt verzocht op de behandeltafel plaats te nemen. Chirurg bekijkt met echo het te behandelen vat. Het been wordt ontsmet, en u wordt afgedekt met steriele lakens.

Ingreep onder plaatselijke verdoving Door de plaatselijke verdoving is het niet toegestaan om zelf auto te rijden na de ingreep. Dit is verzekerings technisch vast gelegd.

Behandeling Onder plaatselijke verdoving wordt de katheter in de spatader geschoven(dit gebeurt meestal ter hoogte van de knie bij VSM , bij VSP op de kuit). Met de echo wordt gecontroleerd of de katheter goed ligt. De verdoving wordt door middel van injectienaald gespoten rond de spatader. Functie hiervan is omliggend weefsel te beschermen voor de hitte die vrij komt en dat u er niks van voelt.

Behandeling Katheter wordt in de spatader ingebracht. Gedurende 5 minuten per behandelend vat.

Na de Behandeling Na de behandeling wordt er een lange pleister geplakt, dit om het vocht op te vangen wat ingespoten is met de verdoving. Deze mag na 48 uur verwijderd worden. Steunkous wordt aangetrokken, en ook deze mag pas na 48 uur uit getrokken worden (dus ook ‘s nachts aanhouden).

Aandachtspunten na behandeling Advies is regelmatig lopen/ fietsen om trekkend gevoel te verminderen. langdurig staan, zwaar tillen vermijden. Paardrijden / motorrijden/ intensief sporten/ kracht training met benen is niet toegestaan gedurende een week. Bloeduitstortingen prikplekken.

Pijnklachten na behandeling Krampachtig / rood /warm aanvoelen Pijnmedicatie nemen( paracetamol) Behandelde spatader wordt harde streng / daarna knobbelig De spatader kan donkere streng worden ( gestold bloed)

Duur van de klachten De duur van de klachten na de behandeling varieren per patient. Het kan zijn dat er nog enige hinder ervaren wordt bij spier inspanning, dit komt door het opruim proces van het behandelde vat.

Ondanks de poliklinisch ingreep moet men rekening houden met napijnen/hinder welke sterk per patient kunnen verschillen van enkele weken tot meerdere maanden

Na controle / na behandeling Na ongeveer 10weken komt u terug op polikliniek voor nacontrole, zodat zonodig verdere behandeling kan worden besproken. Contact opnemen bij ontstekings verschijnselen of andere vragen.

Contact: 0181-330150 Bij Vragen zonder spoed kunt u met ons appen dmv van BeterDichtbijApp.