De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vasovagale collaps Pijnlijk been

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vasovagale collaps Pijnlijk been"— Transcript van de presentatie:

1 Vasovagale collaps Pijnlijk been

2 Vasovagale collaps Wat is een ander woord voor vasovagale collaps?

3 Vasovagale collaps Flauwvallen komt door even te weinig bloed in de hersenen. De patient raakt even bewusteloos (maximaal een paar minuten).  Meestal is flauwvallen niet erg.

4 Vasovagale collaps Flauwvallen komt veel voor: bijna de helft van alle mensen valt in zijn leven wel een keer flauw, vrouwen vaker dan mannen. Vooral in de puberteit komt flauwvallen vaak voor.

5 Vasovagale collaps Voordat iemand flauwvalt kan diegene last hebben van: een licht gevoel in uw hoofd zwart zien voor de ogen zweten misselijkheid bleekheid gapen

6 Vasovagale collaps Dit zijn mogelijke oorzaken van flauwvallen: pijn, emoties of vermoeidheid (zoals na lang staan). Het lichaam zorgt dan heel snel voor verwijding van de bloedvaten en een langzamere hartslag. De hersenen krijgen dan even minder bloed. het lichaam past zich niet snel genoeg aan als iemand zit of ligt en snel gaat staan. Er komt meer bloed in uw benen te zitten, en even minder in uw hersenen. Dit heet orthostatische hypotensie. Daardoor voelt u zich licht in het hoofd en kunt u flauwvallen.

7 Vasovagale collaps Problemen van het hart, zoals een hartritmestoornis. Als iemand wegraakt als diegene ligt of zich inspant, kan dit wijzen op een hartprobleem. Ook hartkloppingen of pijn op de borst vlak voordat iemand wegraakt kunnen te maken hebben met een hartprobleem.  Jongere mensen vallen vaker flauw door pijn en emoties, bij ouderen komt wegraken door hartproblemen meer voor.

8 Vasovagale collaps Voorkomen om te flauwvallen
Sta langzaam op. Ga weer zitten als er klachten komen en doe het hoofd tussen uw knieën. Blijf een paar tellen zitten. Of even gaan liggen.  niet te lang staan. niet (te lang) in warme en benauwde ruimtes zijn. lichamelijk uitputting voorkomen, niet extreem inspannen. Eet en drink regelmatig iets. Drink niet te veel alcohol.

9 Vasovagale collaps


Download ppt "Vasovagale collaps Pijnlijk been"

Verwante presentaties


Ads door Google