De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Barrière middelen en andere voorbehoedsmiddelen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Barrière middelen en andere voorbehoedsmiddelen"— Transcript van de presentatie:

1 Barrière middelen en andere voorbehoedsmiddelen

2 inhoud Wat? Methodes? Uitleg over de methodes?
Andere voorbehoedsmiddelen+ uitleg ?

3 Wat zijn barrière middelen?
barrière middelen = mechanische voorbehoedsmiddelen vrouwen & mannen Sommige van deze anticonceptiemiddelen beschermen ook tegen soa’s. Vormen van barrière(begrenzing) tussen de spermacelen en de eicel.

4 Methodes? Barrière middelen:
het mannen condoom,vrouwen condoom, koper spiraaltje en het pessarium

5 Uitleg wat het inhoudt het mannen condoom: ongewenste zwangerschappen als (soa’s). Dit zakje dat aan één zijde gesloten is en gemaakt is van latex of polyurethaan Vrouwen condoom: is een zakje van latex of polyurethaan dat aan één uiteinde gesloten is. De binnen- en buitenring zorgen ervoor dat het condoom op zijn plek blijft zitten in de vagina en op de uitwendige geslachtsorganen.

6 Uitleg wat het inhoudt koperspiraaltje  voorbehoedsmiddel zonder hormonen voor vrouwen. Het koperspiraaltje gaat in de baarmoeder, waar het plaatselijk inwerkt op de baarmoederwand en spermacellen uitschakelt. maar het beschermt niet tegen(soa’s)). Pessarium  Dit siliconen kapje wordt voor het vrijen tegen de baarmoederhals geplaatst. Het houdt de spermacellen tegen. pessarium biedt onvoldoende bescherming tegen ongewenste zwangerschappen:

7 Andere voorbehoedsmiddelen
De anticonceptiepil twee grote groepen: Combinatiepillen die oestrogeen en progestageen bevatten En de pillen met enkel progestageen

8 Andere voorbehoedsmiddelen
De morning-afterpil Deze pil met progestageen wordt gebruikt in noodgevallen De prikpil elke 3 maanden een dosis van het hormoon progestageen ingespoten. Door de prikpil kan de menstruatie uitblijven niet aan haar anticonceptie te denken, heel betrouwbaar is.

9 Andere voorbehoedsmiddelen
Het hormonaal implantaat Dit soepele staafje plaatselijke verdoving onder de huid van de bovenarm geplaatst. Het valt het nauwelijks nog op. Het hormonaal implantaat geeft 3 jaar lang kleine dosissen progestageen af. Het hormoonspiraal Dit soepele plastic steeltje geeft regelmatige dosissen een progestageen af in de baarmoeder. Spiraaltje moet onder verdoving ingebracht worden anders soelaas lichaamsdelen doof,voos aan. 3 tot 5 jaar bescherming tegen ongewenste zwangerschap.

10 Andere voorbehoedsmiddelen
De vaginale ringachter in de vagina ingebracht  ring zeer soepel is, gaat dat heel makkelijk. 3 weken zitten en wordt daarna verwijderd. Zeven dagen later wordt een nieuwe ring geplaatst menstruatie op. De anticonceptiepleisterDit voorbehoedsmiddel heeft de vorm van een pleister die 1 keer per week op de huid wordt geplakt, bijvoorbeeld op de buik, de onderrug of de arm,nooit op de borsten worden geplakt. Na 3 weken stopweek in, zonder pleiste ongesteld.

11


Download ppt "Barrière middelen en andere voorbehoedsmiddelen"

Verwante presentaties


Ads door Google