De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Moeder komt met kind praktijk binnen rennen: moeder in paniek en kind hard huilend; Je ziet een buil op het voorhoofd..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Moeder komt met kind praktijk binnen rennen: moeder in paniek en kind hard huilend; Je ziet een buil op het voorhoofd.."— Transcript van de presentatie:

1 Moeder komt met kind praktijk binnen rennen: moeder in paniek en kind hard huilend; Je ziet een buil op het voorhoofd..

2 Tja!

3 Wat nu? Hoe is dit voor jou ? Ben je onzeker ? Ken je de richtlijnen?

4 Welke vragen belangrijk?
Wat nog meer belangrijk? Welke onderzoeken doe je?

5 Interne communicatie…
Wanneer vertrouw je het niet? Wat zijn de richtlijnen? Wanneer pluis? Wanneer – niet pluis-?

6 Niet Pluis Hoe te handelen? Moeder is hier met de auto…
vader komt nu ook binnen,

7 Pluis Wat vertel je in eerste instantie? Welke adviezen geef je?
Wat vertel je over de buil?

8 wekadvies Wat zou jij zeggen? Vergelijk met St Lucas/ Andreas

9 Wekadvies voor kinderen
Een wekadvies wordt gegeven, omdat er bij een licht hoofdletsel een zeer kleine kans bestaat op veranderingen van de gezondheid (complicaties) van uw kind. Er kan een zwelling van hersenweefsel optreden of een bloedvaatje in de schedel kan beschadigd zijn en daardoor toenemend verschijnselen geven. Een eerste teken hiervan is dat uw kind suf wordt. Zelf merkt hij/zij dat niet; daarom moet u controleren of hij/zij suffer wordt. Wat moet u doen? 1. Uw kind controleren op aanspreekbaarheid (’s nachts de wekker zetten): eerste 2 uur na trauma: elke 30 minuten; 2-6 uur na trauma: elk uur; vanaf 6 uur na trauma: elke 2 uur. Uw kind reageert adequaat indien hij/zij gemakkelijk gewekt kan worden en praat of brabbelt zoals u dat van hem/haar gewend bent. 2. Als u twijfelt aan de aanspreekbaarheid, moet u direct contact opgenomen worden met de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis waar u onderzocht bent (ook midden in de nacht). 3. Het wekadvies geldt in principe alleen voor de eerste 24 uur na het ongeval. 4. Als uw kind pijn heeft, mag u paracetamol geven zoals de dosis is afgesteld op hun leeftijd. Vragen Heeft u nog vragen, stel die dan gerust aan de arts of verpleegkundige. Of bel met de afdeling Spoedeisende Hulp.

10 Verdere ‘ verwachtingen?’
Dit komt uit de patientenfolder van het OLVG … kinderen vanaf 6 jaar…. :

11 Welke problemen kunnen er zijn?
De volgende problemen kunnen zich de eerste 2 dagen voordoen: • Hoofdpijn Als u het met de arts heeft afgesproken, mag u om de 6 uur paracetamol geven om de pijn te verminderen. • Overgeven Uw kind mag maximaal 3 keer overgeven in de eerste 2 uur na de val. • Slaperigheid Meteen na de val kan uw kind slaperig zijn. Hij mag gewoon gaan slapen. Maar wek hem de eerste 24 uur wel elk uur, zowel overdag als ‘s nachts.

12 Wanneer moet ik een arts waarschuwen?
Neem meteen contact op met de dienstdoende huisarts of met de Spoedeisende Hulp via ' (020) als u zich zorgen maakt over het bewustzijn van uw kind, of als uw kind: • zich heel anders gedraagt dan normaal • hoofdpijn blijft houden (baby’s zijn dan zeer prikkelbaar) • blijft overgeven • steeds slaperiger wordt• niet stopt met huilen• rare bewegingen maakt die u ongerust maken• moeilijk kan lopen, praten of zien

13 Waar moet ik de komende weken op letten?
Sommige problemen na een lichte hersenschudding zijn in het begin moeilijk te herkennen. Uw kind kan snel uit zijn humeur zijn, wisselende stemmingen hebben, erg moe zijn of problemen hebben met de concentratie. Het gedrag kan anders zijn dan voor de hersenschudding. Bespreek het met uw huisarts als u zich zorgen maakt. De meeste kinderen met een hersenschudding worden helemaal beter.

14 SPUTOVAMO SIGNALERINGSPROTOCOL KINDERMISHANDELING VOOR DE ACUTE HULP De 9 W’s van SPUTOVAMO


Download ppt "Moeder komt met kind praktijk binnen rennen: moeder in paniek en kind hard huilend; Je ziet een buil op het voorhoofd.."

Verwante presentaties


Ads door Google