WANNEER U ALLEEN BENT Les 4 voor 27 april 2019.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De beroemdste persoon die er is …
Advertisements

De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Niets zonder Gods zegen
De doop in de Heilige Geest
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Les 8 voor 21 mei Deze week hebben wij het leven van Christus bestudeerd, maar wij hebben op het verhaal van Petrus ingezoomd en hoe hij op Zijn.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Les 9 voor 27 augustus Veel van Jezus’ wonderen begonnen met onverwachte onderbrekingen (Jaïrus, de vrouw die bloed vloeide, de verlamde die door.
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Levenskracht in overvloed
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
10. De Geest, het woord en gebed
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Filippenzen 2:3-6 (studie 22)
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
ROEMEN IN HET KRUIS Les 14 voor 30 september 2017.
Wat doen we? Joh 11:
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Hagar en Sara – typen/verbonden
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
CHRISTELIJK LEVEN Les 13 voor 30 december, 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018.
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018.
Nadenken over de uitverkiezing
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Christus en de gemeente
Leven en Dood.
Les 2 voor 13 april 2019 DE KEUZES DIE WE MAKEN.
Zandloper van Gods geschiedenis
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Les 9 voor 1 juni, 2019 TIJDEN VAN VERLIES.
“WAT HEBBEN ZIJ IN UW HUIS GEZIEN?”
God en het waarom van het lijden
de brief aan de Galaten (3)
SABBAT: EEN DAG VAN VRIJHEID
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

WANNEER U ALLEEN BENT Les 4 voor 27 april 2019

“Het is niet goed dat de mens alleen is” (Genesis 2:18) “Het is niet goed dat de mens alleen is” (Genesis 2:18). We zijn geschapen om in gemeenschap te leven. Dat is onze ideale staat, Sommige mensen leven echter alleen vanwege omstandigheden of omdat ze dat hebben besloten. Laten we bestuderen wat de Bijbel zegt over kameraadschap en eenzaamheid. Kameraadschap Eenzaamheid Fysieke Eenzaamheid Geestelijke Eenzaamheid Ongeplande Eenzaamheid Scheiding Dood

KAMERAADSCHAP “Twee zijn beter dan één, want samen krijgen zij een goede beloning voor hun zwoegen.” (Prediker 4:9) Solomo legde uit waarom we ons leven met een ander in het huwelijk zouden moeten delen, en met God ("Een drievoudige snoer wordt niet snel gebroken." (Prediker 4:12)). Als iemand een probleem heeft, kan de partner hem / haar helpen. Als iemand ontmoedigd is, kan de ander hem / haar bemoedigen. Samen kunnen ze situaties oplossen wat ze afzonderlijk niet konden. Zelfs op minder diep niveau dan het huwelijk, hebben mensen gezelschap nodig. Maar anderen mensen om je heen hebben betekent niet dat iemand zich dan niet alleen en vervreemd kan voelen en geen behoefte heeft aan gezelschap.

FYSIEKE EENZAAMHEID Spreekt Paulus Gods advies in Genesis 2:18 tegen? “Maar ik zeg tegen de ongehuwden en de weduwen: Het is goed voor hen, als zij blijven zoals ik.” (1 Korinthe 7:8) Spreekt Paulus Gods advies in Genesis 2:18 tegen? Paulus verrast ons met deze zin als we het over het gezinsleven hebben. Hij verduidelijkt dit idee echter onmiddellijk: alleen degenen die zich kunnen beheersen (vers 9). Dat wil zeggen, degenen die de gave hebben ontvangen om geen een getrouwd leven. Anderzijds kunnen alleenstaanden zich nog meer concentreren op zendingswerk (vers 32-33). Dat is wat Jeremia (alleenstaand) en Ezechiël (weduwnaar) deden. In eenzaamheid leven betekent niet dat je helemaal alleen moet zijn. Jezus zei: "en toch ben Ik niet alleen, omdat de Vader bij Mij is." (Johannes 16:32).

SPIRITUAL SOLITUDE “Want uw Maker is uw Man, HEERE van de legermachten is Zijn Naam, en uw Verlosser is de Heilige van Israël, de God van heel de aarde zal Hij genoemd worden.” (Jesaja 54:5) Een persoon is geestelijk alleen wanneer zijn/haar partner zijn/haar overtuigingen niet deelt. Hij/zij moet zijn/haar geestelijke leven in eenzaamheid leven. Hij/zij kan niet met zijn/haar partner bidden of met hem/ haar naar de kerk gaan. Er zijn drie mogelijke redenen voor die situatie: Die persoon is met een niet-gelovige getrouwd. Die persoon heeft Christus na het huwelijk aangenomen. De echtgenoot of echtgenote van die persoon heeft het geloof verlaten. Het is belangrijk om die mensen te ondersteunen door van hen te houden en ze onze volledige steun te geven, persoonlijk en als kerk.

SCHEIDING “Want de HEERE, de God van Israël, zegt dat Hij het wegsturen van de eigen vrouw haat, hoewel men het geweld bedekt met zijn gewaad, zegt de HEERE van de legermachten. Wees dus op uw hoede met uw geest en handel niet trouweloos.” (Maleachi 2:16) Echtscheiding frustreert Gods oorspronkelijke plan voor het gezin. Vanwege de zonde heeft God toegestaan dat het huwelijk onder specifieke omstandigheden wordt verbroken (Mattheüs 19:8; 5:31-32). Echtscheiding roept gevoelens op van rouw, depressie, woede en eenzaamheid. De Bijbel moedigt ons aan alles in het werk te stellen om die breuk te voorkomen, verzoening te zoeken door liefde, vergeving en herstel (Hosea 3:1-3; 1 Korinthiërs 7:10-11; 13:4-7; Galaten 6:1). Wanneer echtscheiding onvermijdelijk is, moet de kerk steun bieden, troosten en aanmoedigen.

DOOD “En Sara stierf in Kirjath-Arba – het tegenwoordige Hebron – in het land Kanaän. Abraham ging de tent in om rouw te bedrijven over Sara en haar te bewenen.” (Genesis 23:2) De dood is zeker voor iedereen, vanaf het moment dat Adam en Eva gezondigd hebben, tot de Wederkomst van Jezus. Blijkbaar veroorzaakt de dood een onvermijdelijke scheiding. De overlevende echtgenoot wordt van binnen overspoeld met eenzaamheid. Tijd kan de wond genezen, maar de lege plek blijft. God heeft ons de hoop gegeven om onze dierbaren weer te ontmoeten en met hen te leven op een Nieuwe Aarde waar de dood niet langer zal bestaan (1 Thessalonicenzen 4:16-17; Openbaring 21:4).

"Wat onze situatie ook is, als we daders van Zijn woord zijn, hebben we een Gids om ons de weg te wijzen; wat onze verwarring ook is, we hebben een zekere Raadgever; wat ook onze droefheid, rouw of eenzaamheid is, we hebben een sympathiserende Vriend.” E.G. White (The Ministry of Healing, hoofdstuk 18, pag. 248)

"Hij waakt continu om, wanneer dit het meest nodig is, nieuwe en frisse zegeningen te brengen, kracht te geven in het uur van zwakheid, hulp in het uur van gevaar, vrienden in het uur van eenzaamheid, sympathie, zowel menselijk als goddelijk, in het uur van verdriet. We gaan huiswaarts. Hij Die ons zo liefheeft, dat Hij voor ons is gestorven, heeft voor ons een stad gebouwd. Het nieuwe Jeruzalem is onze rustplaats. Er zal geen droefheid zijn in de Stad van God. Geen gejammer van verdriet. Geen treurzang van verpletterde hoop en begraven genegenheid zal ooit meer worden gehoord." E.G. White (Daughters of God, hoofdstuk 21, pag. 224)