De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leven en Dood.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leven en Dood."— Transcript van de presentatie:

1 Leven en Dood

2 … Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.
Johannes 10:10 … Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.

3 Vanzelfsprekendheid We hebben nieuw leven gekregen!
Het voelt zo vanzelfsprekend aan Maar voor God heeft hiervoor alles op het spel gezet

4 Genesis 2:16-17 ‘Van alle bomen in de tuin mag je eten, maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad; wanneer je daarvan eet, zul je onherroepelijk sterven.’

5 Sterven… Niet ophouden te bestaan
In Genesis 2 gaat het niet alleen maar om het fysieke sterven Het gaat vooral om het geestelijk sterven Verbannen uit Gods tegenwoordigheid Verloren op de vuilnisbelt van de geschiedenis

6 Romeinen 6:23 Het loon van de zonde is de dood, maar het geschenk van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer.

7 Loon en geschenk Loon is het gevolg van eigen handelen
Beloning voor inspanningen Beloning voor falen of verkeerdheid Je hebt er ‘recht’ op Geschenk is iets wat vrijwillig gegeven wordt Omdat iemand van je houdt Omdat iemand je een plezier wil doen Onverplicht

8 1 Korinthe 15:21-22 Zoals de dood er is gekomen door een mens, zo is ook de opstanding uit de dood er gekomen door een mens. Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt.

9 Twee wereld veranderende gebeurtenissen
Het moment waarop de mens er voor koos om God niet langer als Heer te erkennen Het moment waarop God er voor koos om de gevolgen van zijn eigen schepping zich volledig toe te eigenen De geschiedenis is daardoor definitief verandert!

10 2 Timotheüs 1:10 … onze redder Christus Jezus is verschenen, die de dood heeft vernietigd en onvergankelijk leven heeft doen oplichten door het evangelie.

11 Onvergankeijkheid De woorden zijn heel massief
Want het onderwerp is zo groots De dood is VERNIETIGD Het leven is ONVERGANKELIJK

12 Romeinen 5:17 Als de dood heeft geheerst door de overtreding van één mens, is het des te zekerder dat allen die de genade en de vrijspraak in zo’n overvloed hebben ontvangen, zullen heersen in het eeuwige leven, dankzij die ene mens, Jezus Christus.

13 Heersen! De dood heerste over ons omdat wij God niet als Heer erkenden
Wij hebben overvloedige genade en vrijspraak ontvangen Wij zullen daardoor heersen – in het eeuwige leven – dankzij onze Heer Jezus Christus Heersen op dezelfde wijze als God heerst Niet met overmacht, maar dienstbaar

14 Galaten 2:20 Want ik ben gestorven door de wet en leef niet langer voor de wet, maar voor God. Met Christus ben ik gekruisigd: ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven.


Download ppt "Leven en Dood."

Verwante presentaties


Ads door Google