De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“WAT HEBBEN ZIJ IN UW HUIS GEZIEN?”

Verwante presentaties


Presentatie over: "“WAT HEBBEN ZIJ IN UW HUIS GEZIEN?”"— Transcript van de presentatie:

1 “WAT HEBBEN ZIJ IN UW HUIS GEZIEN?”
Les 12 voor 22 juni 2019

2 Elke christelijke familie is een centrum van invloed welke God gebruikt om degenen om hen heen te zegenen. Wat zien mensen wanneer zij uw familie ontmoeten? Wat voor woorden horen ze? Welke gedragingen nemen zij waar? Wat voor zegen ontvangen zij? Een zegen voor bezoekers. Een zegen voor familieleden. Een zegen voor niet-Christenen. Een zegen voor de maatschappij. Een zegen voor gasten.

3 EEN ZEGEN VOOR BEZOEKERS
“Hij zei: Wat hebben zij in uw huis gezien? Hizkia zei: Zij hebben alles gezien wat er in mijn huis is. Er is niets in mijn schatkamers wat ik hun niet heb laten zien.'” (Jesaja 39:4) Jesaja zei tegen koning Hizkia dat hij vanwege ziekte zou sterven. Hizkia huilde en bad erover, dus gaf God hem nog 15 jaar. De zon ging achteruit als een wonderteken voor Hizkia. De Babylonische astronomen waren verbaasd over dit fenomeen en daarom stuurden ze vertegenwoordigers naar Judea om het te onderzoeken. Dit was een buitengewone gelegenheid om te praten over Gods grote kracht! "Hizkia heeft echter niet teruggegeven overeenkomstig de hem betoonde gunst“ (2 Kronieken 22:25). Hij liet hen zijn eigen rijkdommen zien en God werd opzij gezet.

4 “Wat hebben zij in uw huis gezien?”
EEN ZEGEN VOOR BEZOEKERS “Wat hebben zij in uw huis gezien?” Elk christelijk huis is een zegen voor degene die op bezoek is. Ze zijn niet gezegend door onze geweldige tv of een prachtige decoratie. De zegen die zij ontvangen is evenredig aan de wijze waarop Jezus in ons wordt weerspiegeld. Onze woorden en daden vertellen het verhaal van Jezus’ liefde en vriendelijkheid. Bezoekers zullen zeggen dat onze zegeningen alleen van God komen. Kunnen bezoekers de vrede in uw gezin voelen? Welke indruk geeft u ze wanneer ze uw huis binnenkomen?

5 EEN ZEGEN VOOR FAMILIELEDEN
“Deze vond als eerste zijn eigen broer Simon en zei tegen hem: ‘Wij hebben de Messias gevonden, wat vertaald wordt als de Christus.’ En hij leidde hem tot Jezus.” (Johannes 1:42-43) Toen Andreas Jezus ontmoette, deelde hij eerst zijn enthousiasme met zijn broer. Onze zegeningen worden meestal het eerst gedeeld met onze familieleden. De grootste zegen die we kunnen delen, is Jezus. We zijn geroepen om Jezus vooral met onze kinderen te delen (Deuteronomium 6:6-7). Maak voldoende tijd vrij en zet u in voor regelmatige momenten van persoonlijke -en gezinsaanbidding. Die momenten zullen worden gegraveerd in de geest en in het hart van uw gezin. Denk aan het voorbeeld van Naomi, die haar geloof deelde met haar schoondochter Ruth die de ware God accepteerde.

6 EEN ZEGEN VOOR NIET-CHRISTENEN
“Want de ongelovige man is geheiligd door zijn vrouw en de ongelovige vrouw is geheiligd door haar man […]Want hoe weet u, vrouw, of u uw man zult behouden? Of hoe weet u, man, of u uw vrouw zult behouden?” (1 Korinthe 7:14,16) Hoe kan een ongelovige door zijn / haar wederhelft worden geheiligd? De ongelovige ontvangt Gods zegeningen door zijn gelovige wederhelft. Moet een christen scheiden als diens ongelovige echtgenoot / echtgenote problemen veroorzaakt? In vers 13 zei Paulus dat ze dat niet zouden moeten doen. In vers 15 legde hij echter uit dat als de ongelovige wil scheiden, scheiding moet worden aanvaard (omwille van de vrede). Bedenk dat een volhardend voorbeeld van loyaliteit en gehoorzaamheid aan Christus kan leiden tot de bekering van de ongelovige wederhelft (1 Petrus 3:1-2).

7 EEN ZEGEN VOOR DE MAATSCHAPPIJ
“Wees navolgers van mij, zoals ik navolger van Christus ben.” (1 Korinthe 11:1) We worden aangemoedigd om Christus te imiteren, en om hen te imiteren die Christus imiteren (1 Korinthe 4:16; Efeziërs 5:1; 1 Thessalonicenzen 1:6; Hebreeën 6:12; 13:7; 3 Johannes 11). Waarom? Modelling of modelleren is een uitstekende lesmethode. We imiteren wat we zien. Als een gezin zijn we een voorbeeld voor degenen die speciale gedragingen in ons zien. De genegenheid die we tonen, de manier waarop we onze kinderen opvoeden, hoe we conflicten oplossen, hoe we anderen behandelen. We kunnen Christus weerspiegelen in alles wat we doen. Hoewel de weerspiegeling van Christus in ons onvolmaakt is, is elk christelijk huis dat Jezus imiteert een zegen voor de samenleving om hen heen.

8 EEN ZEGEN VOOR GASTEN “Wees deelgenoot in de noden van de heiligen. Leg u toe op de gastvrijheid.” (Romeinen 12:13) Gelovigen in het Oude -en Nieuwe Testament oefenden naar gewoonte hun gastvrijheid uit (Genesis 18:1-8; 19:1-3; 24:17-31; Lukas 5:19; 19:1-9). Als we een gast uren of dagen onderdak bieden, kunnen we vriendschap sluiten, over Jezus praten, bidden, Bijbelse waarheden delen, en onze liefde voor Jezus laten zien door onze woorden en daden. Gastvrijheid is een zegen voor zowel gasten als gastheren (Hebreeën 13:2).

9 Ellen G. White (The Adventist Home, cp. 4, p. 32)
“Onze invloedssfeer lijkt misschien beperkt, ons vermogen klein, onze kansen gering, onze verworvenheden gelimiteerd; toch zijn prachtige mogelijk- heden de onze door een getrouw gebruik van de mogelijkheden van onze eigen huizen. Als we onze harten en onze huizen willen openstellen voor de godde- lijke beginselen van het leven, zullen we kanalen worden voor stromen van leven- gevende kracht. Vanuit onze huizen zullen stromen van genezing vloeien, leven brengend en schoonheid en vruchtbaarheid waar nu onvruchtbaar- heid en gebrek is.”


Download ppt "“WAT HEBBEN ZIJ IN UW HUIS GEZIEN?”"

Verwante presentaties


Ads door Google