‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Engelen.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
OPENBARING AAN JOHANNES
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
Kun je beide kanten zien De verschijning des Heren - OpnameDe wederkomst des Heren - Terugkeer Alleen gelovigen worden opgenomenBij Zijn komst.
Wanneer komt de Here Jezus terug?. – Here, herstelt Gij in deze tijd het koningschap voor Israël? – Hand. 1:6 De Hemelse Vader heeft de macht de tijden.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
8 september 2016 Rotterdam. inleiding...  'reken maar...' - een chronologie van de Bijbelse geschiedenis;  3x 2000 jaar (= 3x 2 dagen) + Messiaanse.
Les 13 voor 24 september WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Les 17 Het geluid van voetstappen
de brief aan de Romeinen
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
5. totdat de dag aanbreekt!
16 – Waarom gereformeerd?.
Jezus ontmoeten - straks
Gods plan Met ons.
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
DEEPER LIFE DECEMBER RETREAT
DEEPER LIFE DECEMBER RETREAT
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
De Heer Jezus is de bruidegom
U ZULT MIJN GETUIGEN ZIJN
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018.
Het Evangelie van Patmos
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
De terugkomst van Christus
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019
Transcript van de presentatie:

‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’ 05-05-2019

RESUMÉ VAN ONZE LAATSTE STUDIE “Consequent Christelijk leven”: Koudheid en onbestendigheid zijn kenmerkend voor de eindtijd. Wij zijn geroepen om als Henoch te zijn door eerst ons leven aan de Heer te geven, dan alles te verloochenen dat ons wandel met God in de weg staat. Het loont om consequent te leven. De beloningen om Gods bijzondere schat te zijn, beantwoorde gebeden, Zijn aanwezigheid en kracht en Zijn overvloeiende, bevredigende zegening, gekroond met hemelse afkomst, compenseert meer dan elke beproeving die ons geloof brengt!

DE STUDIE VAN VANDAAG: LES 741: DE WEDERKOMST VAN CHRISTUS MEMORY VERSE: …… “Ziet, Hij komt met de wolken en alle oog zal Hem zien, ook degenen, die Hem doorstoken hebben; en alle geslachten der aarde zullen over Hem rouw bedrijven; ja, amen.” (Openbaring 1:7) TEKST: Mattheüs 24:29-46; Judas 14,15; Openbaring 1:7; 19:11-21

INLEIDING Gods Woord leert dat de wederkomst van Christus net zo letterlijk en zichtbaar zal zijn als toen Hij wegging. Bij zijn komst zal Hij het oordeel over de goddelozen uitvoeren, Zijn koninkrijk vestigen en duizend jaar lang op deze tegenwoordige aarde regeren. Dit is de uniforme leer van zowel de geschriften uit het Oude en het Nieuwe Testament. De Schriften zijn rijk aan bewijsmateriaal dat spreekt over de zekerheid van de wederkomst van Christus.

VERDUIDELIJKING VAN DE WEDERKOMST VAN CHRISTUS Mattheüs 24:16-20; Zacharia 14:3,4; Openbaring 19:18,19 Christus zal onmiddellijk terugkeren na de Grote Verdrukking, die zal beginnen vanaf de Opname en de laatste zeven jaar. De vervolging van de Joden tijdens de Verdrukking zal hen doen huilen voor hun eens verworpen Messias, die ze eerder verwierpen. Hij zal terugkeren om het berouwvolle Israël te redden van de Antichrist. VRAAG 1: Verklaar de schriftuurlijke leer van de wederkomst van Christus – Hand 1:9-11; Mat 24:29-31 VRAAG 2: Wat zijn de verschillen tussen de opname en de wederkomst van Christus? – 1 Thes 4:16,17; Zach 14:3,4

BEWIJZEN EN ZEKERHEID VAN DE WEDERKOMST VAN CHRISTUS Mattheüs 24:30; Markus 14:62; Handelingen 1:11 Jezus sprak over Zijn wederkomst. De Olijfberggesprek concentreerde zich eromheen, met duidelijke tekenen: misleiding, valseheid, oorlogen, hongersnoden, pestilenten, aardbevingen, antisemitisme, misdaden, verraad, haat, valse profeten, wetteloosheid en martelaarschap. Deze dingen worden al gemanifesteerd. Engelen bevestigden het ook toen Hij werd weggenomen (Handelingen 1:11). Bovendien ontving de Heilige Geest het door de apostelen heen. VRAAG 3: Wat zijn de tekenen van Christus wederkomst? – Mat 24:4-11,27,30,37

DOEL VAN DE TWEEDE KOMST VAN CHRISTUS Joh 14:1-3; Jesaja 32:18; Openbaring 20:11-15; 21:1 Afgezien van de vervulling van de profetieën aangaande Christus, omvatten andere goddelijke doelen die de wederkomst zal vervullen de troost van de kerk, herstel van Israël tot haar soevereiniteit zoals geprofeteerd in de Schrift, het oordeel van de aarde, de vernieuwing van de aarde, en herstel van alle dingen. Bij Zijn wederkomst zal Christus zijn getrouwe dienaren belonen met kronen van glorie, lof en eer, en zijn tegenstanders met vurige verontwaardiging. VRAAG 4: Waarom komt Christus de tweede keer? – Joh 14:3; 5:22; Openb 21:1

DE TRIUMP VAN CHRISTUS BIJ DE SLAG OM ARMAGEDDON Jesaja 11:1-9; Openbaring 20:1-4; 19:11-21; 17:13,14 Bij de Slag van Armageddon zullen Satan en zijn strijdkrachten vechten tegen Christus en Zijn leger om de vestiging van Zijn Duizendjarige Regering te frustreren. Christus zal in deze strijd over Satan triomferen en hem duizend jaar binden. Gedurende die periode zal Christus op aarde regeren met de heiligen. Zijn heerschappij zal worden gekenmerkt door ongekende vrede, voorspoed en zegeningen op aarde. VRAAG 5: Verklaar de strijd van Armageddon en de voorspelde verliezers en Overwinnaar – Openb 19:11-21; 20:1-4

VOORBEREIDING VOOR DE TWEEDE KOMST VAN CHRISTUS Johannes 3:1-8; 1 Johannes 3:1-3; Efeziërs 5:25-27 Zondaars en heiligen worden geroepen om zich voor te bereiden op deze grote gebeurtenis. Terwijl zondaars worden vermaand om zich te bekeren en tot Christus te komen vóór de dag des Heren, wordt de kerk als bruid geroepen om gereed te zijn, heilig, vlekkeloos, waakzaam, biddend en druk zijn Woord te prediken totdat Hij komt. VRAAG 6: Hoe zouden zondaars en gelovigen zich moeten voorbereiden op de wederkomst van Christus? – Joh 3:1-3; 1 Joh 3:1- 3; 2 Tim 4:1,2

CONCLUSIE Bij de wederkomst van Christus zal Hij met de opgenomen heiligen terugkeren. Terwijl de opname elk moment zonder waarschuwing kan plaatsvinden, kan de wederkomst pas na de opname en de Grote Verdrukking plaatsvinden. Deze naderende terugkeer van Christus is de glorieuze hoop van de kerk. De wereld en de kerk zijn geroepen om zich voor te bereiden op deze grote gebeurtenis. “Zie, hij komt met de wolken; en elk oog zal hem zien” (Openbaring 1:7).