De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD

Verwante presentaties


Presentatie over: "HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD"— Transcript van de presentatie:

1 HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD
Les 13 voor 29 juni 2019

2 "Vóór de komst van de dag van de Heer" komt Elia figuurlijk om de ouders te verzoenen met hun kinderen. Een volk is geroepen om de taak van Elia te vervullen vóór de wederkomst van Jezus. Hoe verzoende Elia gezinnen? Hoe heeft Johannes de Doper dit gedaan? Hoe moeten we het tegenwoordig doen? Een profetie over verzoening: Maleachi 4: 5-6 Een rolmodel van verzoening: Elia Elia en familie (1 Koningen 17) Elia en de kerk (1 Koningen 18) De vervulling van de profetie: Johannes de Doper Verzoening in de eindtijd: de hedendaagse Elia

3 EEN PROFETIE OVER VERZOENING
“Zie, Ik zend tot u de profeet voordat de dag van de HEERE komt, die grote en ontzagwekkende dag. Hij zal het hart van de vaders tot de kinderen terugbrengen, en het hart van de kinderen tot hun vaders, opdat Ik niet zal komen en de aarde met de ban zal slaan.” (Maleachi 4:5-6) Deze profetie bevat verschillende dimensies van verzoening: God vergeeft zijn kinderen en moedigt hen aan zich tot Hem te wenden (Micha 7:18-19, Jesaja 44:22 ) Verzoening van God, de Vader, met Zijn kinderen Vasthouden aan het verbond van onze voorouders met God (Deuteronomium 4:29-31) Verzoening van kinderen met het gedachtengoed van hun ouders De vrede en het begrip binnen het gezin herstellen (Spreuken 4:3-4) Verzoening van ouders met kinderen

4 “Sta op, ga naar Zarfath, dat aan Sidon toebehoort, en woon daar
“Sta op, ga naar Zarfath, dat aan Sidon toebehoort, en woon daar. Zie, Ik heb daar een weduwvrouw geboden om u te onderhouden.” (1 Koningen 17:9) ELIA EN ZIJN FAMILIE Het koninkrijk van Israël had God verlaten. Ze hadden de onderwijzingen die het huwelijk, het gezin en de gezonde seksualiteit verhoogden, verwisseld voor praktijken die prostitutie, incest en seksuele perversiteiten aanmoedigden. Elia werd geroepen om die situatie te veroordelen en hij moest vluchten om zijn leven te redden. Toen de droogte erger werd, maakte hij kennis met een weduwe die hem onderdak bood. Haar geloof was sterk (Lukas 4:26), maar ze dacht dat de dood van haar zoon een gevolg was van haar eigen zonden (Micha 6:7). Gods kracht kan gezinnen herstellen, en het geloof in God en Zijn Woord wakkerde opnieuw aan in haar hart.

5 ELIA EN DE KERK "Toen zei Elia tegen heel het volk: Kom naar voren, bij mij. En heel het volk kwam naar voren, bij hem. Vervolgens herstelde hij het altaar van de HEERE, dat omvergehaald was.“ (1 Koningen 18:30) De eerste stap van Elia was om de mensen uit te nodigen om dichtbij hem te komen. Jezus nodigt ons ook uit om tot Hem te naderen (Mattheüs 11:28). Ten tweede repareerde hij het altaar. Zijn er altaren die moeten worden hersteld in uw leven? Hoe is uw familiealtaar? Ten slotte viel er vuur naar beneden ten tijde van het avondoffer. Vuur kwam niet op zondaars neer, maar op het offer [Jezus]. Het volk [de kerk] barstte uit in lof en deed afstand van de zonde [waardoor de valse priesters werden gedood]. Het volk was eindelijk verzoend met God en stromen van zegeningen kwamen naar beneden.

6 JOHANNES DE DOPER Johannes vervulde zijn verzoeningsopdracht door twee hoofdprincipes te prediken: "En als u het wilt aannemen: hij [Johannes] is Elia, die komen zou" (Mattheüs 11:14) Berouw (Mattheüs 3:1-2) Een gedragsverandering (Mattheüs 3:8) Johannes leidde mensen om zich eerst te verzoenen met God. Dan, met Zijn hulp, om heiligheid te zoeken (zoals hun voorouders het kenden). Wanneer we ons gedrag veranderen, kunnen we ons ook met anderen verzoenen. Dit is hoe Johannes de mensen voorbereidde om hun Verlosser te ontvangen. Hij was zo succesvol dat zijn eigen discipelen hem verlieten om Jezus te volgen (Johannes 1:35-37).

7 "En hij zal voor Hem uit gaan in de geest en de kracht van Elia, om het hart van de vaderen te bekeren tot de kinderen en de ongehoorzamen tot de bedachtzaamheid van de rechtvaardigen, om voor de Heere een toegerust volk gereed te maken. (Lukas 1:17) DE HEDENDAAGSE ELIA Onze hemelse Vader heeft de harten van zijn kinderen terug naar zichzelf gekeerd en de harten van zijn kinderen door het kruis van Christus naar elkaar gekeerd. Dan heeft Hij de bediening van verzoening aan ons gegeven (2 Korinthiërs 5:18). We moeten een volk voorbereiden om Jezus te ontvangen bij Zijn wederkomst. De boodschap zal niet worden afgeleverd als de boodschappers niet leven naar wat ze prediken. Het krachtigste getuigenis is zowel een persoonlijk als een gezinsleven dat blijk geeft van berouw, ware bekering, liefde en oprechte zorg voor anderen.

8 "Wanneer als mensen onze werken overeenkomen met ons beroep, zullen we veel meer bereikt zien dan nu. Als we mensen hebben die zo toegewijd zijn als Elia en het geloof bezitten dat hij bezat, zullen we zien dat God Zichzelf aan ons zal openbaren zoals Hij dat deed met heilige mannen vanouds. Wanneer we mannen hebben die, terwijl ze hun tekortkomingen erkennen, in oprecht geloof met God zullen pleiten zoals Jakob deed, zullen we dezelfde resultaten zien. Er zal kracht van God tot de mens komen als antwoord op het gebed van het geloof. [...] We moeten een bekeerde bediening hebben en dan zullen we zien dat het licht van God en Zijn kracht ons helpen bij al onze inspanningen. 'zullen we het licht van God en Zijn kracht ons zien helpen bij al onze inspanningen. ' E.G. White (Testimonies for the Church, deel 4, pag. 402)

9 “Nu vestigen boodschappers, door God geroepen om in de geest en de kracht van Elia en van Johannes de Doper te werken, de aandacht van een wereld die voor het oordeel moet verschijnen, op de plechtige gebeurtenissen die spoedig zullen plaatsvinden in verband met de laatste ogenblikken van de genadetijd en de verschijning van Christus Jezus als Koning der koningen en Heer der heren. Spoedig zal iedereen geoordeeld worden naar hetgeen hij gedaan heeft in het vlees. Het uur van Gods oordeel is gekomen, en op de leden van Zijn gemeente op aarde rust de plechtige verantwoordelijkheid om hen te waarschuwen die als het ware op de rand van eeuwige ondergang staan. Aan ieder mens in heel de wereld moet duidelijk gemaakt worden, welke beginselen op het spel staan in de grote strijd die gaande is, beginselen waarvan het lot van heel de mensheid afhangt.” E.G. White (Profeten en Koningen, hoofdstuk 59 [Het huis van Israël], pag. 440)


Download ppt "HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD"

Verwante presentaties


Ads door Google