De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019

Verwante presentaties


Presentatie over: "Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019"— Transcript van de presentatie:

1 Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019

2 De aanvallen van duisternis op het Boek Genesis Genesis 3:14-15 (HSV)
[14] Toen zei de HEERE God tegen de slang: Omdat u dit gedaan hebt, bent u vervloekt onder al het vee en onder alle dieren van het veld! Op uw buik zult u gaan en stof zult u eten, al de dagen van uw leven. [15] En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en Haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen, en u zult Het de hiel vermorzelen.

3 De aanvallen van duisternis op het Boek Openbaring
Openbaring 20:10 (HSV) [10] En de duivel, die hen misleidde, werd in de poel van vuur en zwavel geworpen, waar ook het beest en de valse profeet reeds zijn. En zij zullen dag en nacht gepijnigd worden in alle eeuwigheid. En hoe zit het met andere bovennatuurlijke beloften van God, zoals bijvoorbeeld de Opname van de Gemeente?

4 De Opname van de Gemeente Enkele voorbeelden uit het Woord van God

5 Enkele voorbeelden uit het Woord van God
1 Thessalonicenzen 4:16-17 (HSV) [16] Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. [17] Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn.

6 Enkele voorbeelden uit het Woord van God
Johannes 14:3 (HSV) [3] En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.

7 Enkele voorbeelden uit het Woord van God
1 Korinthe 15:51-52 (HSV) [51] Zie, ik vertel u een geheimenis: Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, [52] in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin. Immers, de bazuin zal klinken en de doden zullen als onvergankelijke mensen opgewekt worden, en ook wij zullen veranderd worden.

8 Wanneer zal de Opname plaatsvinden?

9 De Opnames in de Bijbel

10 Enkele markante vaststellingen
Het woord ‘Opname’ komt NIET voor in de Bijbel, maar de woorden ‘Avondmaal’ en ‘Drie-Eenheid’ ook niet!!! Is de Belofte van God van de ‘Opname van de Gemeente’ dan geloofwaardig en betrouwbaar? JA, er zijn immers 7 Opnames in de Bijbel!!!

11 Opname 1: Henoch Genesis 5:24 (HSV)
[24] Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God nam hem weg. Hebreeën 11:5 (HSV) [5] Door het geloof werd Henoch weggenomen, opdat hij de dood niet zou zien. En hij werd niet gevonden, omdat God hem weggenomen had. Vóór zijn wegneming kreeg hij namelijk het getuigenis dat hij God behaagde.

12 Opname 2: Elia 2 Koningen 2:1 (HSV)
[1] Het gebeurde nu, toen de HEERE Elia in een storm zou opnemen in de hemel, dat Elia met Elisa uit Gilgal wegging. 2 Koningen 2:11 (HSV) [11] Het gebeurde, terwijl zij al sprekend verdergingen, zie, dat er een vurige wagen met vurige paarden kwam, die tussen hen beiden scheiding maakte. Zo voer Elia in een storm naar de hemel. 2 Koningen 2:16 (HSV) [16] En zij zeiden tegen hem: Zie toch, er zijn bij uw dienaren vijftig dappere mannen. Laat hen toch uw meester gaan zoeken, of de Geest van de HEERE hem misschien niet heeft opgenomen en op één van de bergen of in één van de dalen geworpen heeft. Maar hij zei: Stuur hen niet.

13 Opname 3: Jezus Christus
Handelingen 1:9-11 (HSV) [9] En nadat Hij dit gezegd had, werd Hij opgenomen terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. [10] En toen zij, terwijl Hij van hen wegging, hun ogen naar de hemel gericht hielden, zie, twee mannen stonden bij hen in witte kleding, [11] die ook zeiden: Galilese mannen, waarom staat u omhoog te kijken naar de hemel? Deze Jezus, Die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze terugkomen als u Hem naar de hemel hebt zien gaan.

14 Opname 4: Filippus Handelingen 8:39-40 (HSV)
[39] En toen zij uit het water opgekomen waren, nam de Geest van de Heere Filippus weg; en de kamerheer zag hem niet meer, want hij vervolgde zijn weg met blijdschap. [40] Maar Filippus werd aangetroffen in Asdod; en terwijl hij het land doorging, verkondigde hij het Evangelie in alle steden, totdat hij in Caesarea kwam.

15 Opname 5: Paulus 2 Korinthe 2:2-4 (HSV)
[2] Ik ken een mens in Christus, veertien jaar is het geleden – of het in het lichaam gebeurde, weet ik niet; of buiten het lichaam, weet ik niet; God weet het – dat zo iemand tot in de derde hemel werd opgenomen. [3] En ik weet van deze mens – of het in het lichaam of buiten het lichaam gebeurde, weet ik niet; God weet het – [4] dat hij werd opgenomen in het paradijs en onuitsprekelijke woorden heeft gehoord, die het een mens niet is geoorloofd uit te spreken.

16 Opname 6: de Opname van de Gemeente
1 Thessalonicenzen 4:16-17 (HSV) [16] Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. [17] Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn. Johannes 14:3 (HSV) [3] En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben. 1 Korinthe 15:51-52 (HSV) [51] Zie, ik vertel u een geheimenis: Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, [52] in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin. Immers, de bazuin zal klinken en de doden zullen als onvergankelijke mensen opgewekt worden, en ook wij zullen veranderd worden.

17 Opname 7: de twee getuigen uit Openbaring
Openbaring 11:9-12 (HSV) [9] En de mensen uit de volken, stammen, talen en naties zullen hun dode lichamen drieënhalve dag zien, en zullen niet toelaten dat hun dode lichamen in het graf gelegd worden. [10] En zij die op de aarde wonen, zullen zich over hen verblijden, en zullen feest gaan vieren en elkaar geschenken sturen, omdat deze twee profeten hen die op de aarde wonen, zo gekweld hadden. [11] En na die drieënhalve dag kwam er een levensgeest uit God in hen, en zij gingen op hun voeten staan. En grote vrees overviel hen die hen zagen. [12] En zij hoorden een luide stem uit de hemel tegen hen zeggen. Kom hier omhoog. En zij gingen omhoog naar de hemel, in de wolk, en hun vijanden keken hen na.

18 De Opname van de Gemeente is een Bijbelse waarheid. Geloof!!!


Download ppt "Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019"

Verwante presentaties


Ads door Google