De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’"— Transcript van de presentatie:

1 ‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’

2 RESUMÉ VAN ONZE LAATSTE STUDIE
“Overwinning van Jabes over Ammon”: Hoewel de aanval van de duivel is om smaad te brengen naar God en Zijn volk, komt God altijd om Zijn volk te verlossen. Het evangelie bevrijdt en brengt vreugde aan allen die onder demonische belegering zijn; gelovigen moeten altijd klaarstaan ​​om deze boodschap van hoop en bevrijding aan allen te geven. De kracht van de Heilige Geest geeft ons de overwinning in de strijd van het leven. We moeten altijd terugkeren in lofprijs en aanbidding tot God wanneer we genieten van de overwinning.

3 DE STUDIE VAN VANDAAG: LES 721: DE VERRIJKING VAN GELOVIGEN DOOR CHRISTUS
MEMORY VERSE: …… “Gezegend zij de God en Vader van onzen Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegening in den hemel in Christus.” (Efeziërs 1:3) TEKST: Efeziërs 1:1-14

4 INLEIDING Christenen hebben een overvloed aan zegeningen in Christus. Hoewel we op verschillende locaties zijn, heeft God ons “gezegend met alle geestelijke zegeningen in hemelse plaatsen in Christus”. Het zendingswerk van Paulus in Efeze had de stad bevrijd van jarenlange afgodenaanbidding en occulte praktijken. Het evangelie verandert levens. Paulus’ stuwkracht bij het schrijven van deze brief is voor gelovigen om zich bewust te zijn van hun positie in Christus en een heilig leven te leiden ondanks de heersende omstandigheden om hen heen.

5 CATALOGUS VAN DE ZEGENINGEN VAN GELOVIGEN IN CHRISTUS Efeziërs 1:1-10
Paulus schreef over de talrijke zegeningen, erfenis en rijkdom die gelovigen hebben in Christus. God heeft ons gezegend voor een succesvol en bevredigend christelijk leven. Ze zijn tijdloos en eeuwig. VRAAG 1: Noem specifieke zegeningen die een gelovige geniet op grond van zijn geloof in Christus – Rom 8:15,17; Efe 1:9,10 VRAAG 2: Wat zijn de implicaties van goddelijke zegeningen voor een gelovige? – Psa 37:16-19; Fil 4:4-7,19

6 PROFITEREN VAN DE SCHATTEN VAN CHRISTUS Efeziërs 1:8,9
Ongeacht nationaliteit, leeftijd of religieuze achtergrond, iedereen kan van de schatten in Christus genieten zodra hij of zij voldoet aan de algemene voorwaarden. Gelovigen die Gods genade hebben ontvangen, moeten ijverig zijn om het te bewaren. VRAAG 3: Benadruk de voorwaarden om deel te nemen aan de voorziening van Christus – Joh 1:12; 1 Kor 9:27.

7 GEVOLGEN VAN ONZE VERRIJKING IN CHRISTUS Efeziërs 1:11-14
Paulus’ nadruk ligt op spirituele en niet op fysieke verrijking. God is de Bron van ware rijkdommen en Zijn doel is dat onze rijkdommen “tot eer van Zijn eer” zijn. De genade van God in ons moet de ongelovigen verlichten, bevrijden en rechtvaardigen. VRAAG 4: Hoe kunnen hedendaagse gelovigen de rijkdommen van Christus winstgevend inzetten? – Jak 1:22; Mat 5:16; 2 Kor 12:15.

8 CONCLUSIE God heeft ons onbeperkte zegeningen gegeven: “alle dingen die behoren tot het leven en godsvrucht”. We moeten heilig en onberispelijk voor Hem zijn. Beproevingen en tegenspoed moeten ons niet doen jaloers maken op ongelovigen. Integendeel, ons licht zou hen moeten verlichten en transformeren. We moeten onze tijd, talenten en schatten gebruiken om Gods koninkrijk uit te breiden en Zijn naam te verheerlijken.


Download ppt "‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’"

Verwante presentaties


Ads door Google