De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’"— Transcript van de presentatie:

1 ‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’

2 RESUMÉ VAN ONZE LAATSTE STUDIE
“Israël vraagt om een koning”: Ons wordt opgedragen de verschrikkelijke vergissing van Israël te vermijden door de heerschappij van God over hun leven te verwerpen. Een poging om Gods handen over elke zaak te dwingen, duwt een persoon uit Gods volmaakte wil en moet worden vermeden. We moeten ook onze motieven en verlangens controleren om ervoor te zorgen dat we God zoeken om de juiste redenen. De beste stap die iemand moet nemen, is om Jezus Christus als Koning over zijn leven heen te tronen.

3 DE STUDIE VAN VANDAAG: LES 717: ISRAËL VRAAGT OM EEN KONING
MEMORY VERSE: …… “De ezelinnen nu van Kis, den vader van Saul, waren verloren; daarom zeide Kis tot zijn zoon Saul: Neem nu een van de jongens met u, en maak u op, ga heen, zoek de ezelinnen.” (1 Samuel 9:3) TEKST: 1 Samuel 9:1-27

4 INLEIDING Sauls gehoorzaamheid en ijver bij het zoeken naar de verloren ezels van zijn vader leidden tot zijn ontmoeting met Samuel en zijn keuze als de eerste koning van Israël. Op dezelfde manier verheugt ons toewijding aan de Grote Opdracht Gods hart en trekt zijn zegeningen aan. Promotie komt op het pad van plicht.

5 SAULS ZOEKTOCHT NAAR DE VERLOREN EZELS 1 Samuel 9:1-10; Markus 16:15
Sauls plichtsbesef is een voorbeeld voor ons. Hij was vastbesloten om de verloren ezels te vinden. Christus heeft alle gelovigen opgedragen om zijn verloren schapen te zoeken. We moeten er alles aan doen om verloren zondaars te vinden en tot bekering te brengen. VRAAG 1: Welke uitdaging vormt Sauls volharding om de ezels te vinden voor ons als christenen? – 1 Sam 9:4; Mar 16:15 VRAAG 2: Noem enkele lessen van Saul en de aard van zijn dienaar in hun zoektocht naar de verloren ezels – 1 Sam 9:4-6

6 SAUL ZOEKT LEIDING VOOR HET REDDEN VAN VERLOREN EZELS 1 Samuel 9:11-14; Spreuken 11:4
De beslissing van Saul en zijn dienaar om raad te vragen is leerzaam. Het leven biedt ons vaak uitdagingen en beslissingen die we alleen niet effectief aankunnen. Op zulke momenten moeten we advies inwinnen bij volwassen en godvrezende mensen zoals onze leiders of meer ervaren gelovigen. We zouden niet naar mediums, verleiders of misleiders moeten gaan. VRAAG 3: Wat moet onze houding zijn wanneer we om raad vragen? – 1 Kon 12:6-19; Jer 23:23; Jes 8:20; Spr 1:5.

7 SAMUEL BEVOLEN OM SAUL ALS KONING TE ZALVEN 1 Samuel 9;15-22; Exodus 30:30; Handelingen 8:26-31
God sprak rechtstreeks tot Samuel om Saul als koning te zalven. Kis en Saul wisten niet dat God het verlies van de ezels gebruikte voor Zijn eigen doel. Als gelovigen moeten we niet ontzet zijn als de dingen niet lijken te kloppen. Als we eenmaal van God houden en Hem gehoorzamen, zal Hij elke situatie in ons voordeel gebruiken (Romeinen 8:28). VRAAG 4: Noem voorbeelden in de Schrift waarin mensen richtlijnen van God ontvingen – Gen 12:1-4; Luk 2:9-12; Hand 8:25-31.

8 SAUL EET MET SAMUEL 1 Samuel 9:23-27; Mattheüs 22:4
Samuël bracht de zaken van het koninkrijk met wijsheid over aan Saul. Hij deed het op “de bovenkant van het huis” om verstoring te voorkomen en zalfde Saul koning in de afwezigheid van zijn dienaar. Leiders moeten zorgen voor privacy bij counseling. Gesprekken over individuen mogen niet plaatsvinden in aanwezigheid van anderen die niet verplicht zijn (e.g. onze kinderen, echtgenoten of vrienden). VRAAG 5: Als christenen, waarom is het nodig om discreet te zijn bij het omgaan met gevoelige zaken? – 1 Sam 9:25-27

9 CONCLUSIE Saul was plichtsgetrouw in het zoeken naar de verloren ezels van zijn vader. Dus moeten we ijverig zijn in het zoeken naar de verloren schapen van onze Vader. God leidde Sauls stappen – van het verlies van de ezels tot zijn zalving tot koning. Als we God liefhebben en Hem gehoorzamen, zal Hij ook onze stappen leiden; en alle dingen zullen voor ons samen goed werken. Net als Samuel moeten leiders de privacy respecteren van de mensen die ze begeleiden, bespreken of leiden.


Download ppt "‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’"

Verwante presentaties


Ads door Google