De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Heer Jezus is de bruidegom

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Heer Jezus is de bruidegom"— Transcript van de presentatie:

1 De Heer Jezus is de bruidegom
Marcus 2: 19 En Jezus zeide tot hen: Kunnen bruiloftsgasten dan vasten, terwijl de bruidegom bij hen is? Zolang zij de bruidegom bij zich hebben, kunnen zij niet vasten. 20 Er zullen echter dagen komen, dat de bruidegom van hen weggenomen is en dan zullen zij vasten, te dien dage.

2 De bruid moet instemmen
Openbaring 3: 20 Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij.

3 De vererving is ook geregeld
Efeziers 1: 13, 14 in Hem bent u,toen u tot geloof kwam, verzegeld met de Heilige Geest van de belofte, die het onderpand is van onze erfenis.

4 Er is een bruidsschat betaald
1 Kor 6:20 U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn.

5 Het drinken van de verbondsbeker
Mat 26:29 Ik zeg u dat Ik van nu af aan van de vrucht van de wijnstok niet zal drinken tot de dag wanneer ik die met u nieuw zal drinken in het Koninkrijk van Mijn Vader.

6 De bruidegom gaat de woning gereed maken
Joh 14:2 In het huis van mijn Vader zijn vele woningen. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken. En als ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.

7 De bruid maakt haar jurk gereed
Openbaring 19:8 De bruiloft van het Lam is gekomen…….en het is haar gegeven zich met smetteloos en blinkend fijn linnen te kleden, want dit fijne linnen zijn de gerechtigheden van de heiligen (NBV zegt: dit linnen staat voor al het goede dat gedaan is door de heiligen)

8 De Vader van de bruidegom geeft aan wanneer het huis klaar is.
Markus 13:32 Maar van die dag of van die ure weet niemand, ook de engelen in de hemel niet, alleen de Vader

9 Bruidsjonkers blazen de sjofar
Mat 25:6 Middenin de nacht klonk een geroep: De bruidegom, gaat uit hem tegemoet. 1 Tess. 4:16 De Here zelf zal met een bazuin van God neerdalen uit de hemel…..daarna zullen wij opgenomen worden, naar een ontmoeting met de Heere.

10 De bruidegom neemt de bruid in een stoet mee naar de feestzaal
Mat 25 Wees waakzaam!

11 Na de bruiloft Wie overwint, hem zal Ik macht geven over de heidenvolken (Openb 2:26) Zij zullen met Hem als koningen regeren (20:6) Weet u niet dat de heiligen de wereld zullen oordelen? (1 Kor 6:2)


Download ppt "De Heer Jezus is de bruidegom"

Verwante presentaties


Ads door Google