Lezing Stichting Kind en Voeding www.kind-en-voeding.nl
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Visie en missie Vitaliteit en het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kind en Voeding Wat is er nodig? Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vlees: voeding of ballast? Historisch gezien Anatomisch gezien Cultuur / religie bepaald Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Historisch gezien Planten, noten, zaden en vruchten Jagen Vestigen, houden van dieren Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Anatomisch gezien Basisch speeksel (vleeseter = zuur) Afgifte maagzuur Gebit Darmstelsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Cultuur / religie Invloed religieuze stroming op vlees Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vlees voor kinderen Wanneer? Hoeveel? Waarom wel / waarom niet? Diversiteit Vlees Vis Gevogelte Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vlees bevat Voedingsstoffen Toegevoegde stoffen Vetten Eiwitten Mineralen vitamines Antibiotica Hormonen Bacteriën Salmonella-, en colibacteriën Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wel? Vers Onbewerkt Uit de regio Diversiteit! 1 dag vegetarisch 1 dag vis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed/rustig moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil tussen gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en producten met het EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Tot slot Houd het haalbaar (ook voor u zelf) Als uw kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Geef zo min mogelijk snoep en koek Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshops Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013