Lezing Stichting Kind en Voeding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ren je Rot Voedingsspel!?.
Advertisements

Gezonde voeding.
Stofwisseling.
Samenstelling van voedsel
Snoepen Bron: jmouders.nl.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Voeding en bewegen!.
Producenten doen aan fotosynthese
Thema 2. Voeding en vertering.
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
College 3 Consumentengedrag Opwaarts mobielen
Wat voedt jou deel 1..
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Lekker en Gezond de Quiz
Informatiebijeenkomst
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Energiemanagement Hans Spanjers
Introductie sportvoeding
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
Gewoonten rondom voedsel Wat kom je tegen?. Pak ‘m beet..  100 jaar geleden at je in Nederland aardappelen, groenten en als je ‘t rijk had soms een stukje.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Voeding in de pedicurepraktijk
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Quiz: de voedingsstoffen
Duurzaamheid voedselketen.
Ph zuurgraad.
Factsheet Voedingscentrum
Natuurvoeding heeft levenskracht
Lifestyle Voeding.
Voeding Konijn.
De spijsvertering BLOKBOEK NATUUR – LES 7.
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Smul gezond.
Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Lezing Stichting Kind en Voeding
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Lezing Stichting Kind en Voeding
Thema 2 Voeding en vertering
Lezing Stichting Kind en Voeding
Deel 3: Spijsvertering van het rund en het varken
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Lezing Stichting Kind en Voeding www.kind-en-voeding.nl

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Visie en missie Vitaliteit en het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Kind en Voeding Wat is er nodig? Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Vlees: voeding of ballast? Historisch gezien Anatomisch gezien Cultuur / religie bepaald Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Historisch gezien Planten, noten, zaden en vruchten Jagen Vestigen, houden van dieren Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Anatomisch gezien Basisch speeksel (vleeseter = zuur) Afgifte maagzuur Gebit Darmstelsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Cultuur / religie Invloed religieuze stroming op vlees Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vlees voor kinderen Wanneer? Hoeveel? Waarom wel / waarom niet? Diversiteit Vlees Vis Gevogelte Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vlees bevat Voedingsstoffen Toegevoegde stoffen Vetten Eiwitten Mineralen vitamines Antibiotica Hormonen Bacteriën Salmonella-, en colibacteriën Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wel? Vers Onbewerkt Uit de regio Diversiteit! 1 dag vegetarisch 1 dag vis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed/rustig moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil tussen gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en producten met het EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Tot slot Houd het haalbaar (ook voor u zelf) Als uw kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Geef zo min mogelijk snoep en koek Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshops Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013