De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ecsplore is onderdeel van PIW Groep

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ecsplore is onderdeel van PIW Groep"— Transcript van de presentatie:

1 Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Informatie goede vetten en slechte vetten Vetten heb je nodig! Maar welke vetten zijn nu goed voor je en welke niet zo?! Op de volgende dia’s vind je het antwoord waarna je het vetbord kunt invullen! Ecsplore is onderdeel van PIW Groep

2 Vetten Vetten heb je nodig! Je kunt ze zien als brandstof en bouwstof voor je lichaam. Daarnaast zijn de vitamines A, D en E die erin zitten ook goed voor: Het afweersysteem Isolatie van de huid De opbouw van cellen

3 2 typen vetten: Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Ezelsbruggetje: Onverzadigd = OK Verzadigd = Verkeerd

4 Onverzadigde vetten: Goed voor je hart- en bloedvaten
Onverzadigde vetten: Goed voor je hart- en bloedvaten. Ze houden het cholesterolgehalte in het bloed gezond. Tevens helpen ze mee aan de opbouw van bepaalde lichaamscellen.

5 Bronnen van verzadigde vetten:
vlees, zuivel, koek, gebak, suikerproducten, harde vetten (= margarine en frituurvet in een wikkel)

6 Verzadigde vetten: Een hoge inname van verzadigd vet geeft een hoger risico op hart- en vaatziekten. Verzadigde vetten kunnen namelijk het cholesterolgehalte in het bloed verhogen.

7 Bronnen van onverzadigde vetten: Noten en pinda’s, vette vis, avocado, plantaardige olien en plantaardige margarine (voor op brood), halvarine en margarine in een kuipje, vloeibare bak- en braadproducten, vloeibaar frituurvet, mayonaise (op basis van olie)

8 Transvet: Transvet is nog slechter voor de gezondheid dan verzadigd vet. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Door zoveel mogelijk te kiezen voor vloeibaar of zacht vet en niet te veel koek, gebak en snacks te eten, beperk je de inname van transvet.


Download ppt "Ecsplore is onderdeel van PIW Groep"

Verwante presentaties


Ads door Google