De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duurzaamheid voedselketen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duurzaamheid voedselketen."— Transcript van de presentatie:

1 Duurzaamheid voedselketen

2 Wat vind jij van duurzaamheid? Cradle to Cradle (C2C)
Inhoud van de les Wat vind jij van duurzaamheid? Cradle to Cradle (C2C)

3 Lesdoelen De student kan, aan het einde van de les, benoemen op welke wijze hij/zij gaat bijdragen aan een duurzamere wereld. De student kan, aan het einde van de les, benoemen wat het verschil is tussen een lineaire en circulaire economie.

4 Vegetariër voor een week
Vlog van Bjorn Een week lang geen vlees Een week lang alleen water mogen drinken. Doel: Inzicht krijgen hoe het is om vegetarisch te leven. Inzicht krijgen in wat andere drinkbare stoffen dan water met je lichaam doet.

5 Challenge Bedenk een uitdaging die je de aankomende lesweek gaat doen in het kader van duurzaamheid. Aanstaande vrijdag is de evaluatie door middel van een pitch.

6 Van een Lineaire naar een Circulaire Economie

7

8 Voorbeeld gesloten kringloop

9

10 Belangrijkste principes circulaire economie
Producten worden niet verbruikt maar gebruikt. De gebruiker is geen eigenaar van een product. De gebruiker betaalt voor de service die het product levert en niet voor het product zelf. Hij koopt licht in plaats van lampen. Producten worden “grondstofbanken”: De producent blijft eigenaar van de grondstoffen en blijft verantwoordelijk om de producten na de gebruiksduur terug te nemen en terug te brengen in de kringloop. Producten worden Cradle to Cradle ontworpen.

11 Cradle to Cradle (C2C) Letterlijk vertaald is het van “Wieg tot Wieg’ Al bij de productie van een product rekening houden met het moment dat je het weg gaat gooien….. Afval wordt grondstof voor de natuur of voor een nieuw product….

12 Opdracht Kies een voedingsmiddel en plaats deze zowel in de Lineaire economie als in de Circulaire economie. Waar liggen de uitdagingen in beide economieën? Welke voorwaarden zijn er nodig om het voedingsmiddel in de Circulaire economie te laten draaien? Denk hierbij aan de gehele voedingsketen. Teelt, verwerking, verpakking, vervoer, verbruik, etc. Werk uit in een spelvorm die je zou kunnen gebruiken tijdens een voorlichting over voeding.


Download ppt "Duurzaamheid voedselketen."

Verwante presentaties


Ads door Google