Talentmanagement Curacao

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoofdstuk 5: Arbeidsmarkt in de EU
Advertisements

Wereldburgerschap Zaakvakonderwijs in (inter) actie?!
De Europese Unie: vloek of zegen voor bedrijven? Annemie NeytsMinister van StaatEuropees Parlementslid.
Leefbaarheid & wonen en voorzieningen Anders organiseren in West Brabant.
In de weer met klimaatinformatie
Paragraaf 1 – Mondiale patronen: welvaart en welzijn
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Verbinden met energie Sporen naar de toekomst met GPX op basis van ICT en energie.
VWO 4: Welvaart Hoofdstuk 1: Vakantie of werken
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Vraagsturing en marktwerking
1 The Netherlands of Tijden veranderen.
Pastoraal op school.
Omgaan met geschiedenis
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Hoofdstuk 5. par 5 Help! De wereld krimpt!
Hoofdstuk 2 Beginselen van de EG. Taken EG: Het instellen van een gemeenschappelijke markt (= interne markt), dat wil zeggen één enkele binnenmarkt. Het.
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
 Mobiliteit moet! (uitspraak ‘oud’ kabinet)  Iedereen is mobiel… kijk maar eens naar je eigen situatie.  Vooral tweeverdieners (met kinderen) extra.
Onderwerp: De verschillende economische sectoren opsommen, met voorbeelden illustreren, hun relatief belang inschatten.
Paragraaf 3.3: Innovatievraagstukken. Zijn de steden de ‘motor van de kenniseconomie’? Uitgangspunt: Creativiteit en innovatie worden gezien als motor.
Hoofdstuk 3 Gebieden: Indonesië Paragraaf 7 t/m 12
Structuur Hoofdstuk 4.
Breuklijn tussen laag- en hooggeschoolden
ECONOMIE EN RUIMTE I THIERRY VANELSLANDER – ACADEMIEJAAR VOORWERP EN METHODE.
Toerisme in Zuidoost Azië
Hoofdstuk 2 Arm en rijk in Nederland en Europa.
Talentontwikkeling in Groningen Onderzoek naar verschillende initiatieven op gebied van culturele talentontwikkeling.
Inleiding politieke stromingen
1. Agenda Waarom scenario’s? Stuwende krachten Vier scenario’s voor de wereld in 2030 Van scenario’s naar… Kennis & Economisch Onderzoek.
Hoofdstuk 3 Arm en rijk in de VS en Nigeria.
De levensbeschouwelijke analyse
© Copyright 2015 Nicodem & Company – Flexibiliteit van organisaties blijft achter op de markt- en technologische ontwikkelingen / sheet 1 Flexibiliteit.
Nakijken lesbrief Opdracht 5: Gebied E (Laagland v. Oost-China)
“De Rode Draad…” De levensbeschouwelijke analyse.
Arbeidsmarkt Is een verzamelnaam voor diverse plekken waar werkzoekenden en werkgevers elkaar ontmoeten. BvB 2014.
Bedrijfsnaam Bedrijfsplan. Missie Vertel hier jouw missie op lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Welkom ik maak me sterk.
{ Bedrijfsnaam Bedrijfsplan.  Vertel hier jouw missie op lange termijn.  Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Armoede in de 3e wereld.
Gefinancierd door het Ministerie van Economische Ontwikkeling 30 SEPTEMBER 2014 KAMER VAN KOOPHANDEL ROTTERDAM Curaçao de toegangspoort voor ondernemers.
Aruba wordt een moderne samenleving Hoofdstuk 4. §4.1 Waarom kwam er een olieraffinaderij? Olieraffinaderij  Lago Aruba lag dichtbij het Meer van Maracaibo.
Koninkrijksspelen voor de jeugd Update: 5 jan Presentatie Staten 6 januari 2009.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
KENNISNETWERK HRM GROTE BEDRIJVEN. PROGRAMMA 13:30Opening 13:50HRM Future or past? 14:30Break 14:45Yuri van Geest 16:10Afsluiting.
Bedrijfsstijlen in de Multifunctionele Landbouw. Multifunctionele landbouw Afbouwstrategie? Toekomst van de Nederlandse landbouw? Leuk voor erbij? Uitlaatklep.
De winst zit in de opbrengst NINTES experience september MVO; op weg naar nieuwe opbrengsten? Henk Folkerts, Rijnconsult.
2 Toekomst van de gezondheidszorg ● 2007 Vrije toekomstschetsen in opdracht Alain Pompidou ● Gebaseerd op 100 interviews met vertegenwoordigers bedrijfsleven,
Turkije bij de EU?. Waarom wel? 1) In 1959 Turkije vraagt het associatielidmaatschap voor de EEG aan.
Instructie hoofdstuk 8 Internationale ontwikkelingen
het programmeren voorbij
3.1 PRODUCTIE.
Tijd van burgers en stoommachines 1800 – 1900
Paragraaf 2 ‘Nationalisme’
De Betekeniseconomie in de klas
Pruiken en revoluties 4.1 De pruikentijd
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Welkom Havo 5..
Marketingstrategie J. Kamphuis AOC –Oost 2017
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
1. Wat is economische groei?
MNO’s = TNO’s = transnationale ondernemingen Productiebedrijven
specialisatie zorgt voor welvaartswinst
Vicieuze cirkel Economie: buitenland.
Niet alleen op de wereld
Kenmerk 14 a Opkomst van de stedelijke burgerij en b De toenemende zelfstandigheid van steden Les 30 - Groei van de Steden.
Politieke veranderingen in het verhoudingsvraagstuk
Eens / oneens EEN PRODUCT IS GOED ALS HET DUUR IS
Ongezond gedrag: de rol van het recht Alcohol
“smart” POWER Lenteborrel
Transcript van de presentatie:

Talentmanagement Curacao

TED

Planet Curacao Javier Hernandez Nergens ter wereld is management zo moeilijk als op Curacao

Knowledge or Creative Economy

Kenniseconomie (ook wel informatiemaatschappij) is een vrij abstract begrip uit de economie waarmee wordt bedoeld dat een significant deel van de economische groei in de samenleving voortkomt uit (technische) kennis. Het is een maatschappij waarin de productiefactor kennis een steeds belangrijkere plaats in neemt ten opzichte van arbeid, natuur en kapitaal (de drie traditionele productiefactoren). Dit past binnen de algemene verschuiving van arbeid in de landbouw via industrie naar diensten.

Door het toepassen van kennis is innovatie mogelijk, die op zijn beurt weer leidt tot nieuwe producten of diensten en daarmee economische groei mogelijk maakt.

Kennis en creativiteit spelen een steeds belangrijkere rol in de kenniseconomie. Scholing en opleiding bepalen de kansen die mensen hebben om vooruit te komen in deze wereld. Landen die voldoende talent weten voort te brengen en aan te trekken blijven overeind in de mondiale concurrentie. Bètatechnisch talent wordt een bijzondere rol toegedicht.

Pernell Saturnino Cola Debrot prijs 2011

Little League

Voorwaarden creatieve economie Talent Technologie Tolerantie Merritocratie Good Governance Distributie van inkomen Bescherming auteursrechten

Curaçao Meer talent per vierkante meter Churrandy Martina Jean Julien Rojer Jair Jurrjens Izaline Calister

Geniale anarchie “Maar deze begaafdheid heeft een schaduwzijde. Een moderne samenleving moet het ook hebben van gespecialiseerde middelmatigen, van schoenmakers die zich bij hun leest houden en die werken voor de kost, ook als ze daar, op een bepaald moment, geen zin in hebben. Edoch, het talent van de Curacaoënaar openbaart zich uitsluitend wanneer hij zin heeft om iets te doen. Hij wil geen kelner zijn, dus is hij een slechte kelner. Hij werkt zestien uur per dag aan een praalwagen, omdat hij daar zin in heeft. Maar hij heeft geen zin om in welk gareel dan ook te lopen. Aruba is daarom zo’n groot succes, omdat de bevolking zich daar wel onderwerpt aan opgedragen taken, die, in groter verband, de gemeenschap dienen. Wij zijn een volk van ongedisciplineerde, inventieve, natuurlijk begaafde mensen, die op geen enkele manier gebundeld kunnen worden tot een regiment. All chiefs, no Indians. Een volk van generaals met carnavals-epauletten! Ieder leger bestaat uit een menigte grauwe soldaten, die links-om-keer en rechts-om-keer kunnen maken en op commando in de houding gaan staan. Dat verdommen we ten enen male. Wie niet kan wennen aan deze geniale anarchie, hij repatriëre ten spoedigste of verhuize naar Aruba!” *) Boeli van Leeuwen (1922-2007), Geniale Anarchie, IndeKnipscheer, Haarlem 1990.

Wat helpt? Verscheidenheid Kleinschaligheid Klimaat Media Meertaligheid Multiculturaliteit Kleinschaligheid Maar ook beperkingen Beperkte markt Beperkt onderwijsaanbod Klimaat Media Virtueel Curacao Schaduwzijde

Belemmeringen? Geen merritocratie We kennen ons zelf niet We kunnen niet selecteren We kennen ons zelf niet Innerlijke conflicten Low trust society We begrijpen onderwijs niet

Wat is nu aan de hand? Nieuwe macht Angst Grenzen van de macht Slecht voor talent

Singapore

UoC www.knowledge-zone.com Vanaf Hato Curacao de ruimte in

Pietermaai We hebben onvoldoende infrastructuur voor talent op het gebied van: Sport Kunst Muziek Media