De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paragraaf 3.3: Innovatievraagstukken. Zijn de steden de ‘motor van de kenniseconomie’? Uitgangspunt: Creativiteit en innovatie worden gezien als motor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paragraaf 3.3: Innovatievraagstukken. Zijn de steden de ‘motor van de kenniseconomie’? Uitgangspunt: Creativiteit en innovatie worden gezien als motor."— Transcript van de presentatie:

1 Paragraaf 3.3: Innovatievraagstukken. Zijn de steden de ‘motor van de kenniseconomie’? Uitgangspunt: Creativiteit en innovatie worden gezien als motor voor economische ontwikkeling. Een hoog kennisniveau is hierbij onmisbaar. Hoe stimuleer je creativiteit en innovatie? Hoe verhoog je het kennisniveau in Nederland?

2 Kenniseconomie ?

3 Tot voor kort dacht men economische ontwikkeling te kunnen stimuleren door: -Te zorgen voor een goede bereikbaarheid / infrastructuur. -Voldoende betaalbare bedrijfsruimten.

4 Daarnaast (kennis)economie stimuleren door: T Talent begint met scholing. (Beter en slimmer !) Daarna verder ontwikkelen in creatieve steden. Zakelijke dienstverlening belangrijk bij het vinden / creëren van een nieuwe markt voor nieuwe producten. T Techniek. Concentratie van specialistische kennis in ‘valleien van innovatie’. T Tolerantie. Creatieve geesten vaak geen doorsnee mensen. Behoefte aan tolerantie, het toestaan van het afwijkende.  Woonmilieu belangrijk voor deze mensen.

5 We streven naar een kenniseconomie, maar….. We hebben een Duale arbeidsmarkt = een tweedeling in het aanbod van arbeidskrachten in een regio, waarbij een tweedeling is te onderscheiden tussen een (vaak te kleine) groep beter geschoolde, kansrijke mensen en aan de andere kant een (vaak hele grote) groep slecht opgeleide, kansarme mensen.


Download ppt "Paragraaf 3.3: Innovatievraagstukken. Zijn de steden de ‘motor van de kenniseconomie’? Uitgangspunt: Creativiteit en innovatie worden gezien als motor."

Verwante presentaties


Ads door Google