De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1. Wat is economische groei?

Verwante presentaties


Presentatie over: "1. Wat is economische groei?"— Transcript van de presentatie:

1 1. Wat is economische groei?
De procentuele jaarlijkse verandering van de productiecapaciteit van een land op lange termijn.

2 2. Waarom gebruik je het reële bbp om de economische groei van een land meten?
Het BBP meet het totaal van de gerealiseerde toegevoegde waarde van de ondernemingen en de overheid. Wil je de toename van de productie kennen, dan moet je de volumegroei berekenen; dat is het reële BBP.

3 3. Bespreek de positie van China in de wereld inzake kapitaal en arbeid.
De grootte van de beroepsbevolking: China staat nummer 1. Het land beschikt over een groot potentieel aan arbeidskrachten en een werkloosheidsgraad van 4 %. China beschikt over voldoende arbeidskrachten, zeker als je de migratie en de beroepsbevolking uit de landelijke gebieden meerekent. Kapitaal: in China wordt 40 % van het BBP aan investeringen besteed. Het bekleedt hiermee de zesde plaats in de wereld. Dit betekent dat de factor kapitaal voldoende groeit, hetgeen de economische groei op langere termijn ten goede komt.

4 4. Over welke determinant ontbreekt informatie in deze tabel
4. Over welke determinant ontbreekt informatie in deze tabel? Wat is het belang van deze determinant? Technologie. Dit is een belangrijke component voor de toekomst. Technologische vooruitgang zorgt immers voor een continue productiviteitsverbetering van de ingezette productiefactoren arbeid en kapitaal. Daarnaast zorgt innovatie ook voor nieuwe producten en diensten. Hierdoor ontstaan er nieuwe markten met vraag en aanbod die leiden tot een toename van het BBP en dus van de economische groei.

5 5. Volgens het CIA World Factbook bedraagt de werkloosheidsgraad in China 4 %. Hoe bereken je de werkloosheidsgraad? De werkloosheidsgraad is het procentueel aandeel van de werklozen ten opzichte van de beroepsbevolking.

6 6. Kun je stellen dat de werkgelegenheidsgraad in China 96 % is
6. Kun je stellen dat de werkgelegenheidsgraad in China 96 % is? Motiveer. Neen. De werkgelegenheidsgraad geeft weer hoeveel procent van de bevolking op arbeidsleeftijd tot de werkende bevolking behoort. Je vergelijkt hier niet met de beroepsbevolking zoals bij de werkloosheidsgraad.


Download ppt "1. Wat is economische groei?"

Verwante presentaties


Ads door Google