Bemiddelingscommissie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doelstelling : •Het maatschappelijk werk stelt zich ten doel het ontslag van het kind zodanig voor te bereiden dat deze op een verantwoorde, veilige plaats.
Advertisements

Leerlingbemiddeling / mediation
1 Hendrix Budgetbegeleiding & Thuisadministratie.
Samenwerking in Heerhugowaard Jan-Albert de Leur – beleidsmedewerker verkeer Pieter Schaap – Fietsersbond afdeling Heerhugowaard.
Feedback geven en ontvangen
Logonet024 Wat moeten we er mee? moeten. logonet024 Wat ontmoeten we er mee?
Burenbemiddeling Gent Welzijnsoverleg 25 januari 2011.
Ongewenste omgangsvormen
MonodisciplinaireMultidisciplinaire Zorggroepen
Juridische procedures: een routebeschrijving Bestuurs- en Concerndienst Afdeling Juridische Zaken.
Programma Zichtbare schakel De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt
Mentorschap uit de startblokken! Evaluatie Mentorschap Netwerk Nederland en de regionale stichtingen Mentorschap.
Leren in de regio Marc van Rooden, 26 mei Wat is RegioLeren Regio Leren is het ontwikkelen, uitbouwen en onderhouden van een regionale kennisinfrastructuur.
Bemiddelen voor landbouwbedrijven overname en samenwerken
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
WELKOM! Maandag 10 november 2014 DZOH op weg naar 2020!
Stichting Visible Results
Communicatie met ouders
Rebound Rivierenland Agenda: Voorstellen Dag op de Rebound
TRAJEKT Samen kunnen we alles
TRAJEKT Presentatie Jongerenbuurtbemiddeling 1. Wat is Jongerenbuurtbemiddeling (JBB)? Mediation Conflicthantering Richt zich op jeugd onderling of volwassenen.
Thema 3 communicatie Gesprekken voeren..
Projectwijzer 6 H1 Klachten Middenkader Engineering.
CRM H5 Klachten Commercieel medewerker.
AGENDA overleg afdelingsfunctionarissen 1. Opening 2. Verslag werkzaamheden commissie tot nu toe 3. Analyse regiovergaderingen 4. Wat zijn knelpunten/problemen.
7 Kernwaarden van Delta Lloyd Groep
Liefde en relaties.
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
SeniorWeb helpt senioren digitaal bij te blijven Elisabeth Weinberger.
BUURTBEMIDDELING. ALGEMEEN Definitie Bemiddelen Tussen (groepen van) personen Eenzelfde buurt betreden/ gebruik maken Methodiek Geïnspireerd op de methodiek.
Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer.
2.7. Samenvatting Chaymae Faïk 1BASWA. 1. Een bepaalde manier van zorgen 1989: Eerste Nederlandse, kleinschalige woonvorm Eind de jaren 90  populair.
Grip op Regionale Samenwerking: Rob de Greef en Roeland Stolk.
Palliatieve zorg voor mensen met een VB Stand van zaken Anke de Veer (NIVEL)
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Pesten is geen kinderspel VAN OSS & PARTNERS | OPLEIDING VERTROUWENSPERSOON LVV Congres PESTEN IS GEEN KINDERSPEL adviseren.
Innovatie in Juridische Dienstverlening Jelle van Veenen.
Stand van zaken proces GOR bij GGD’en Resultaten inventarisatie april 2012 Laura Rust GGD Nederland
Communicatie over veranderingen in zorg en welzijn – gemeenten en zorgaanbieders Saskia ter Kuile communicatiemanager In voor zorg! 24 feb 2015.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
1 Speciale bijeenkomst Kringberaad Land van Cuijk 14 augustus 2013 ‘s-Hertogenbosch Een nieuw perspectief voor belangenbehartiging.
Jenneke van Veen, voorzitter van het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg.
Uitkomsten van de enquête van ouders Februari 2016.
Auteur: Felicie van Vree, Susan van Klaveren Datum: 4 februari 2010 Van AWBZ naar Wmo: zoeken naar nieuwe vormen van ondersteuning Susan van Klaveren en.
Organisaties helpen beter te presteren door inzicht te geven in essentiële feedback van hun medewerkers, cliënten, hun ouders/ vertegenwoordigers en vrijwilligers.
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Assertief zijn Hoofdstuk 25 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Integriteit Dilemmatraining.
Introductieavond voor bestuursleden
Teambarometer.
Bemiddelen binnen katholiek onderwijs
Problemen van mantelzorgers die zorgen voor een oudere naaste
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Oefening Ik vermijd liever een conflict dan de confrontatie aan te gaan. Als iemand niet denkt zoals mij, zal ik ervoor zorgen dat hij doet zoals ik vind.
“bouwgeschillen oplossen”
Suïcidepreventie Amsterdam
Innovatie in Juridische Dienstverlening
Rode boek h2 paragraaf 7 Blauwe boek h2 paragraaf 5
Assertief zijn Hoofdstuk 25 VZ Begeleidingskunde Carin Hogenbirk
Buurtbemiddeling HBO - WonenBreBurg
Jean dobri, ahlam wa sahlam
Welkom bij DAIly NURSE.
Cursus Interne auditor
Liefde en relaties.
Voor iedereen! Zonder oordeel, open, betrokken en actief!
Ouderenmishandeling in migrantenfamilies
Presentatie Jeugdcommissie.
Doelen, verlangens, behoeftes en drijfveren
Transcript van de presentatie:

Bemiddelingscommissie Regio Roadshow

De Bemiddelingscommissie bestaat sinds 2010 Waarom een Roadshow? De Bemiddelingscommissie bestaat sinds 2010 Veel vrijwilligers in de regio hebben van haar gehoord, maar niet iedereen Ze wordt (te) laat ingeschakeld Weinigen weten haar te vinden

Wat doet de Bemiddelingscommissie? Bemiddeling bij (bijna) conflicten Op alle niveaus, landelijk, regionaal, lokaal, binnen een groep Ook tussen Scouting en een partij buiten Scouting

Waarom bemiddelen? Een conflict kan alleen worden opgelost door de inzet van de betrokken partijen Conflicten kunnen anders blijven ‘doorsudderen’ en terug komen Een oplossing zonder bemiddeling houdt meestal in verlies van mens(en) en menskracht Na een formele uitspraak over een geschil heeft de onderlinge samenwerking vrijwel steeds onherstelbare schade De meeste conflicten zijn goed te bemiddelen Wanneer de bemiddeling geslaagd is, is de oplossing meestal ook blijvend

Hoe kom je bij ons terecht? Neem contact op met een medewerker van het Landelijk Servicecentrum, deze geeft alle benodigde informatie door aan de Bemiddelingscommissie Wanneer een Geschil wordt aangemeld, worden de betrokken partijen eerst benaderd voor bemiddeling

Wat gebeurt er bij bemiddeling? Controleren of de zaak in aanmerking komt voor bemiddeling Inventariseren of de betrokken personen bemiddeld willen worden Afspraak maken voor een eerste bemiddelingsgesprek Informeren naast-hogere niveau dat er een bemiddeling plaatsvindt Voeren van een eerste bemiddelingsgesprek: Vragen, doorvragen en samenvatten Wat zit er achter? Wat is het belang?

Wat gebeurt er verder? Voeren van eventuele vervolggesprekken Vastleggen van de uitkomst en mogelijke vervolgafspraken, voor de betrokken partijen en Scouting Nederland Wanneer bemiddeling niets oplevert staat de weg naar de Geschillencommissie en eventueel de Commissie van Beroep nog altijd open Bieden van nazorg, afhankelijk van de afspraken Opmerking: Hier zijn geen kosten aan verbonden

Wie zijn wij? Alle bemiddelaars zijn vrijwilligers Met een uitgebreide Scouting-achtergrond Beslist geen juristen Kennis en ervaring op het gebied van mensen en communicatie Interne opleiding op het gebied van bemiddelen We zitten door het hele land

Wat doen we niet bij de bemiddeling? Droevige situaties (LOT) Ongewenste intimiteiten (Protocol ongewenst gedrag en/of LOT) Financiële malversaties Alle overige situaties die tegen de Nederlandse wet ingaan

Wat willen wij van jullie? Onze oren en ogen zijn in de regio Vertrouwenspersoon aanwijzen in de regio

Wat willen jullie van ons? Welke wensen hebben jullie op dit moment voor ondersteuning door het Bemiddelingsteam?

Vragen of opmerkingen?