De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ongewenste omgangsvormen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ongewenste omgangsvormen"— Transcript van de presentatie:

1 Ongewenste omgangsvormen
Atlant Catering

2 Ongewenste omgangsvormen
Agressie en Geweld Seksuele intimidatie Discriminatie Pesten en treiteren Dit komt vaker voor dan je denkt, en moet dus aangepakt worden.

3 Wat we duidelijk willen maken bij Atlant Catering is :
Dat ongewenst gedrag niet acceptabel is,iedereen moet hiervan op de hoogte zijn. Dat we medewerkers zoveel mogelijk een veilige werkplek willen bieden!!! Dat we duidelijk afspraken maken,hoe we met ongewenst gedrag omgaan,zowel naar het slachtoffer als naar de dader toe.

4 Hoe gaan we dat doen? Door middel van een gedragscode en protocol ongewenste omgangsvormen.(Intranet) Hierin zijn regels opgesteld voor samenstellen van normen en waarden binnen alle afdelingen van de Atlant Groep dus ook bij Atlant Catering. Dit dient door iedereen nageleefd te worden. Van Directie tot medewerkers. Vraag ondersteuning aan: Je leidinggevende, de vertrouwenspersoon en collega`s

5 Pesten,treiteren,roddelen
2012 wat gaan we behandelen?? Agressie en geweld Seksuele intimidatie Discriminatie Pesten,treiteren,roddelen

6 Vandaag gaan we het hebben over?
Roddelen en Agressie Verzamel nu in groepjes van 4 personen(Dorel 1 Dorel2 en MGP door elkaar) Schrijf over deze onderwerpen op wat wel en wat niet ongewenst gedrag is.

7 Vandaag gaan we het hebben over?
Roddelen. Filmpje Roddelen. Graag jullie reactie!!! Wat zou je zelf doen!!!

8 Roddelen: Praat er over !!!
Stop met roddelen als je merkt dat iemand het niet leuk vindt. Spreek elkaar aan op roddelgedrag. Ga naar je leidinggevende als je er samen niet uit komt. Praat er over !!!

9 Vandaag gaan we het hebben over?
Agressie. Filmpje Agressie. Graag jullie reactie!!! Wat zou je zelf doen!!!

10 Agressie en Geweld Blijf rustig,ook als je kwaad bent.
Maak geen ruzie. Praat zaken met elkaar uit. Ga naar je leidinggevende als je er samen niet uitkomt. Ga naar je leidinggevende als je het gevoel hebt dat je geïntimideerd wordt. Agressie en geweld zijn ontoelaatbaar op het werk. Als het gebeurt: Praat erover!!!

11 Tot Slot: Maak Ongewenst gedrag bespreekbaar!!! Grijp tijdig in.
Spreek elkaar erop aan. Teken onze verklaring Atlant Catering is tegen ongewenst gedrag. Iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid.


Download ppt "Ongewenste omgangsvormen"

Verwante presentaties


Ads door Google