OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitbesteden van ICT diensten? Bezint eer U begint!
Advertisements

Personeel op maat, maat in personeel
Stad Gent worstelt met betalingachterstand Vraag Johan Deckmyn 1.
Geografisch InformatieSysteem (GIS)
De kern van projectmanagement
Vertaling van Miriam Zweverink Project No Presentatie 2009 Tool 2 Kosten/Baten Check.
Ergonomeijs - Korpus Habitus
Visie Mensontwikkeling WSD
Hoofdstuk 3 Van begin tot eind
Stuurgroep Juridische dossiers – AXI CM. Stand van zaken Besprekingen in 3 workshops Analyse –Bijna afgerond –Nog een aantal openstaande vragen Configuratie.
Monitoring en Benchmarking Maarten Zemann & Arie Uyttenbroek 1 april 2009.
INVESTERINGSPROJECTEN
Welkom bij de presentatie van het
Digitale procesondersteuning van collectief particulier opdrachtgeverschap “Ontwikkeling van de cpo-module” Auteur:Dennis Bottram Afstudeercommissie: Datum:
Hogeschool van Amsterdam Interactieve Media
Computer helpt arts Bert Kappen Promedas. Computer helpt arts PROMEDAS PRObabilistic Medical Diagnostic Advisory System.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
Business Marketing Management© 2008 Noordhoff Uitgevers bvBusiness Marketing Management© 2008 Noordhoff Uitgevers bv.
Secundaire data en online databases
Hoofdstuk 5 Secundaire data, online databases en gestandaardiseerde informatiebronnen.
Proces en Product.
Hoofdstuk 20 Bedrijfs- prestaties controleren
2013 EVALUATIES N. INLEIDING Gelieve onze 2011 video te bekijken voor meer details aangaande het proces en de applicatie
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven november Doelen Programma Dienstverlening aansluiten wensen en behoeften klant voldoen aan wettelijke eisen denken.
Investeringsselectie
2014 EVALUATIES N+1.
MEETING SYSTEMS BV VOOREFFECTIEFVERGADEREN.  Meeting Systems bv levert software als hulpmiddel om het vergaderen te ondersteunen met de volgende kenmerken:
Module I Informatica Dhr. C. Walters. Het belang van informatie Gegevens  Informatie  Besluitvorming Gegevens = Data, Raw Material Informatie = Gegevens.
Nike Supply Chain Management
ISO 8402 algemeen ISO 9000 aanvullingen ISO 9001 ISO 9004 extern
6 stappen in Risico management
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 5 Thema 8 – Financieel Management Business IT & Management
Business IT & Management
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
SPIN-intro SPIN – PROJECT INFORMATIE module ir. Harald Krijger.
1 Challenge the future Afstudeerpresentatie Verbetering van TPM implementatiebeheersing bij de Heineken Brouwerij Zoeterwoude.
Voorbeeldvraag 1 Welke uitspraak is JUIST: 1. De basisstelling van Nicolas Carr (auteur van "IT doesn't matter") is dat de investeringen die in IT gedaan.
Functies Rollen Taakcluster … Taakcluster 1 Taakgebied… Taakgebied 2 Taakgebied 1 Taak … Taak 2 Taak 1 Rol … Rol 2 Rol 1 Functie … Functie 2 Functie 1.
Project Agility. Projectoverzicht –Doel: 1algemeen pakket voor meldingen en de verwerking ervan, Melding: kan elke melding omvatten Mogelijkheden om deze.
Investeringsselectie Bij het beoordelen en selecteren van investeringen (overname,uitbreiding,nieuwe productielijn) maken ondernemingen gebruik van cashflow.
Congres 2016 “Kerk in Uitvoering” Welkom bij de workshop Geld Door: Huib van der Burg, portefeuillehouder ‘geld’
Masterclass Digitaal Toetsen Juni 2016 Michiel van Geloven.
Efficiënte controle van uw Payroll proces Om de controle van de salarisverwerking inclusief de opvolgende processen (betalingen, loonaangifte en journalisering)
SOA en Business Process Management Hoofdstuk 5 uit Web Services van Manes, blz. 122 t/m blz. 129.
Business Process Management
Asset Management & Twee voorbeelden
Aanbesteding HHs Collegeweb.
Basis kennis over inkomsten en uitgaven.
Succesvol implementeren in de zorg
ZOOM IN OP DE TYPISCHE PlanetPress-GEBRUIKER.
Lectora als ontwikkeltool voor interactieve multimedia programma’s
Secundaire data en online databases
OPENINGSCASE: Fast fashion, ‘hot systems’
De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het.
Business case Enterprise Service Bus
DUURZAME INZETBAARHEID Voorlichtingsbijeenkomst ESF subsidie
OPENINGSCASE: De Victoria Country Fire Authority in Australië geeft hulp met nieuwe informatiesystemen.
Tot de enterprisekennismanagementsoftware behoort ook de verkoop van contentmanagement- en portallicenties. Deze verkopen zijn jaarlijks met 35 procent.
Beoordeling investeringen
OPENINGSCASE: De flexibele supply-chain van DaimlerChrysler
Elk van de belangrijkste enterprisetoepassingen biedt naast het verzorgen van de dagelijkse transacties ook ondersteuning voor besluitvorming op alle niveaus.
Gemeente Nieuwkoop - Bechtle
Lean in dienstverlening bij BNG Bank
Return On I…. Bestaat sinds We doen al tijdje mee
Taakcluster … Taakcluster 1 Taakgebied… Functies Rollen Taakgebied 2
Is testen een project op zich?
Cursus Interne auditor
Deze complexe relatie wordt beïnvloed door veel factoren, waarvan beslissingen die het management wel of niet neemt, waarschijnlijk de belangrijkste zijn.
Stap drie bij projecten
Bewust aanbesteden Inspelen op marktbewegingen door gebruik van data
Transcript van de presentatie:

OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement

Deze spreadsheet analyseert de basiskosten en -baten voor het implementeren van een informatiesysteem voor het advocatenkantoor. De kosten voor hardware, telecommunicatie, software, diensten en personeel zijn geanalyseerd over een periode van zes jaar.

Om de financiële basis van een project te bepalen kan een reeks fi nanciële modellen worden gebruikt om het rendement op de investering te berekenen. Deze berekeningen omvatten de terugverdientijdperiode, het rendementspercentage op investering (ROI), de kosten-batenverhouding, de netto contante waarde, de rentabiliteitindex en de interne rentabiliteit (IR).

Ondernemingen moeten hun portfolio van mogelijke baten en risico’s bekijken. Sommige projecten kunnen beter helemaal worden vermeden en andere moeten juist snel worden ontwikkeld. Er is geen ideale mix. Ondernemingen in verschillende industrieën hebben verschillende profielen.

Problemen met ontwerp, gegevens, kosten of werking van informatiesystemen kunnen bewijs zijn van een falend systeem

Het resultaat van de implementatie wordt voornamelijk bepaald door de rol van de gebruikers, de mate van ondersteuning door het management, het risico en de complexiteit van het implementatieproject en de kwaliteit van de begeleiding bij het hele proces. Bewijzen van slagen of mislukken kunnen worden gevonden op het gebied van ontwerp, kosten, werking en gegevens van het informatiesysteem.

Zonder een goed projectmanagement duurt een systeemontwikkelingsproject veel langer en zal het ook het budget overschrijden. Het resulterende informatiesysteem zal zeer waarschijnlijk niet voldoen aan de eisen en geen voordeel kunnen genereren voor de organisatie.

Dit Gantt-diagram werd geproduceerd door een commercieel verkrijgbaar projectmanagementpakket. Het geeft taken, mandagen en initialen van verantwoordelijke personen, en ook de begin- en einddata voor elke taak weer. De samenvatting geeft een manager informatie over hoeveel dagen worden besteed aan het project en over de individuele deelnemers, zodat hij of zij het project succesvol kan begeleiden. Het project dat hier is weergegeven, is een project voor de verbetering van de gegevensadministratie.