De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Elk van de belangrijkste enterprisetoepassingen biedt naast het verzorgen van de dagelijkse transacties ook ondersteuning voor besluitvorming op alle niveaus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Elk van de belangrijkste enterprisetoepassingen biedt naast het verzorgen van de dagelijkse transacties ook ondersteuning voor besluitvorming op alle niveaus."— Transcript van de presentatie:

1 OPENINGSCASE: De Daimler-fabriek in Bremen optimaliseert zijn leveringsproces met behulp van een DSS

2 Elk van de belangrijkste enterprisetoepassingen biedt naast het verzorgen van de dagelijkse transacties ook ondersteuning voor besluitvorming op alle niveaus van de organisatie. Gespecialiseerde systemen zoals MIS, DSS en ESS, die in dit hoofdstuk worden beschreven, werken samen met deze technologieën voor datamining en online analytical processing (OLAP), en richten zich op de specifieke beslissingsbehoeften van managers en personeel.

3 Door verschillende managementniveaus in de onderneming zijn er verschillende eisen voor besluitvormingsondersteuning.

4 Het besluitvormingsproces kan worden beschreven als een proces in vier logische stappen die elkaar in een logische volgorde opvolgen. In de praktijk keren besluitvormers regelmatig terug om de eerdere fasen te heroverwegen en via een iteratieproces uiteindelijk bij een werkbare oplossing uit te komen.

5 De belangrijkste onderdelen van een DSS zijn de DSS-database, het DSS-softwaresysteem en de gebruikersinterface. De DSS-atabase kan een kleine database op een pc of een groot datawarehouse zijn.

6 Deze tabel geeft de resultaten weer van een sensitiviteitsanalyse van het effect van het aanpassen van de verkoopprijs van een stropdas en de kosten per eenheid bij het breakevenpoint van het product. De analyse beantwoordt de vraag: ‘Wat gebeurt er met het break-evenpoint als de verkoopprijs en de kosten van het produceren van elke eenheid hoger of lager worden?’

7 Dit DSS stelt ondernemingen in staat hun klantenbasis zeer nauwkeurig te bepalen en deze informatie te gebruiken voor marketingcampagnes. Op basis van dataminingresultaten kan een onderneming specifieke campagnes opzetten voor specifieke klantsegmenten. Het kan vaste klanten die dicht bij een winkel wonen bijvoorbeeld belonen met kortingsbonnen.

8 De volgorde van de activiteiten en de gebruikte tools in een elektronisch vergadersysteem zorgen ervoor dat alle deelnemers met elkaar kunnen communiceren en er een volledig verslag van de vergadering wordt gegenereerd.


Download ppt "Elk van de belangrijkste enterprisetoepassingen biedt naast het verzorgen van de dagelijkse transacties ook ondersteuning voor besluitvorming op alle niveaus."

Verwante presentaties


Ads door Google