De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het."— Transcript van de presentatie:

1 OPENINGSCASE: New World Telecommunications in Hongkong gedijt bij nieuwe IT-infrastructuur.

2 De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het ideale geval zou deze infrastructuur de bedrijfs- en informatiesysteemstrategie van de onderneming moeten volgen. Nieuwe informatietechnologieën hebben grote invloed op bedrijfs- en IT-strategieën, en ook op de diensten die aan klanten geboden kunnen worden.

3 De IT-infrastructuur bestaat uit drie verschillende niveaus: het publieke domein, de onderneming als geheel en de businessunit. Elk niveau van de infrastructuur biedt een verzameling IT-diensten en -mogelijkheden.

4 In de figuur zijn de typische computerconfiguraties weergegeven die karakteristiek zijn voor elk van de vijf tijdperken van de evolutie van IT-infrastructuur.

5 (vervolg) In de figuur zijn de typische computerconfiguraties weergegeven die karakteristiek zijn voor elk van de vijf tijdperken van de evolutie van IT-infrastructuur.

6 In een meerlaags client/server-netwerk worden verzoeken om bepaalde diensten afgehandeld door verschillende lagen van servers.

7 Het op elkaar pakken van meer transistoren op een kleine microprocessor heeft de rekenkracht drastisch vergroot.

8 Het op elkaar pakken van meer transistoren op een kleinere oppervlakte heeft geleid tot een drastische daling van hun kosten en van die van de producten waarin zij voorkomen.

9 Nanobuisjes zijn minuscule buisjes die ongeveer 10
Nanobuisjes zijn minuscule buisjes die ongeveer keer dunner zijn dan een mensenhaar. Zij bestaan uit opgerolde folies van koolstofhexagonen. Deze in 1991 door onderzoekers van NEC ontdekte zeer goede geleiders van elektrische stroom kunnen mogelijk als minuscule verbindingsdraden gebruikt worden of in ultrakleine elektronische onderdelen.

10 Van 1980 tot 1990 groeide de opslagcapaciteit van vaste schijven voor pc’s met gemiddeld 25 procent per jaar, maar na 1990 nam de groei toe tot meer dan 65 procent per jaar.

11 Sinds het eerste apparaat voor magnetische opslag van gegevens in 1955 in gebruik werd genomen, zijn de kosten van het opslaan van een kilobyte aan gegevens exponentieel gedaald, waardoor de hoeveelheid opgeslagen digitale informatie per uitgegeven euro zich gemiddeld iedere vijftien maanden verdubbelde.

12 Eén reden voor de groei van het aantal gebruikers van internet is de snelle daling van de kosten van een internetverbinding en de totale kosten van communicatie. De kosten per kilobit internettoegang zijn exponentieel verlaagd sinds Digital Subscriber Line (DSL) en kabelmodems leveren een kilobit aan communicatie momenteel af voor een klantenprijs van rond de twee eurocent.

13 Er zijn zeven belangrijke componenten die op elkaar moeten worden afgestemd om de onderneming te voorzien van een samenhangende IT-infrastructuur. Hier is per component aangegeven wat de belangrijkste technologieën en leveranciers zijn.

14 Edge-computing houdt in dat internet gebruikt wordt om de werkbelasting van bedrijfsplatforms gelijkmatig te verdelen over het client- en het edge-computingplatform.

15 EAI-software (a) creëert een gemeenschappelijk platform waardoor alle toepassingen vrijelijk met elkaar kunnen communiceren. EAI vereist veel minder programmeerwerk dan de traditionele integratie van punt tot punt (b).

16 Dollar Rent-A-Car maakt gebruik van webdiensten om zijn computers via een standaardtussenlaag van software te laten ‘praten’ met de informatiesystemen van andere bedrijven. Dollar Rent-A-Car kan deze verzameling webdiensten gebruiken om een koppeling te maken met de informatiesystemen van andere bedrijven, zonder met elk daarvan een speciale verbinding op te hoeven bouwen.

17 Ondernemingen in de VS geven per jaar iets meer dan 200 miljard dollar uit aan software. 25 procent van de uitgaven wordt gedaan voor software die niet door het bedrijf zelf is gemaakt. Deze software komt hetzij van leveranciers van bedrijfssoftware die ondernemingsbrede toepassingen verkopen, hetzij van individuele application service providers (ASP’s) die als dienst het gebruik van bepaalde software verkopen.

18 Bij het geven van een antwoord op de vraag: ‘Hoeveel zou ons bedrijf moeten uitgeven aan IT-infrastructuur?’ spelen zes factoren een rol.


Download ppt "De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het."

Verwante presentaties


Ads door Google