Leer mij de oudere kennen! Rotterdam, 26 april 2018

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over Diversion Bureau voor maatschappelijke innovatie
Advertisements

Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Schets van preventieve zorg voor ouderen op lokaal niveau
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Informatiebijeenkomst PGB 14 mei 2012 Begeleiding nieuwe doelgroepen van AWBZ naar Wmo.
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
Voorzitter programmacommissie NPO
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Wijkmedia onder de loep 19 november 2010 Else Rose Kuiper | lectoraat informatie, technologie en samenleving | eSociety Instituut | Haagse Hogeschool.
Invoering CJG gemeente Son en Breugel
WINTERCONFERENTIE Zorg voor Zuid in voorbereiding.
Dienst Wijken 1 Beter participeren in de gemeente Utrecht Acties van de gemeente om participatie en betrokkenheid van burgers bij de ontwikkelingen in.
NME: kiezen, leren, meedoen
Participatie en een Klantenraad
Gemeente en OCMW : hand in hand ? Studiedag voor ontvangers en secretarissen Antwerpen, 19 oktober 2010 Piet Van Schuylenbergh, directeur afdeling OCMW’s.
Jongeren Preventie Team
PARTNERORGANISATIES. VOORBEREIDING Via bestaande partnerorganisaties nieuwe zoeken Via bestaande partnerorganisaties nieuwe zoeken In gesprek gaan In.
Alwien Bogaart Stadsconferentie Rotterdam 16 april 2013
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
De openbare bibliotheek in verandering Presentatie bibliotheekvernieuwing in West-Friesland M. van Wijk Mei 2008, Stede Broec.
DEBAT De KRACHT van HAAGSE OUDEREN
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
Maatschappelijke kosten-baten analyse
Europees Fonds voor de Meest Behoeftigen (EFMB) Vereisten ()
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Van Wmo-werkplaats naar kennisnetwerk voor sociaal domein Theo Roes voorzitter overleg Wmo-werkplaatsen.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 5 Onderzoek naar externe financiële mogelijkheden en inzet van mensen en middelen.
Maatschappelijke participatie samenwerking gemeente - Welstad Toelichting: Jaap Boer (coördinator vrijwilligerswerk/buurtwerker)
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
& Onze Staatvandienst Landelijk werkend, regionale focus – Hoofdkantoor Deventer – Kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem,
De bibliotheek van de toekomst met Social CRM. In deze presentatie Wat betekent de maatschappelijke bibliotheek voor de communicatie? Welke communicatie.
Learn & Share bijeenkomst School en wijk verbonden Beatrixtheater, Utrecht 17 september 2015.
Bedrijfsplan 1.  Proces en invloed  De centrumgemeentevariant  Democratische legitimatie  Dichtbij burger (dienstverlening)  Efficiencywinst, financiële.
Bijeenkomst mantelzorg- en vrijwilligers beleid Gemeente Zundert, 2015 Eva van den Broek.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Sociaal Domein Kop van Noord Holland Samenwerking tussen gemeenten Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.
School en Wijk verbonden Congres Toegang en Teams in het Sociaal Domein Chaja Deen Dick Rasenberg en Edith Warmerdam
Dwang en drang in Amsterdam Rol en positionering gecertificeerde instellingen en RvdK.
Drentsestraat 14 – 3812 EH Amersfoort – Tel. (033) – Fax (033) – Wijk en Psychiatrie.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
WALCHEREN VOOR ELKAAR WOG 4: afronding fase 1 en doorontwikkeling AGENDA 1.Opening 2.Verslag/terugblik vorige overlegtafel 3.Afspraken proces en besluitvorming.
Scholen en culturele aanbieders in gesprek Filmpje.
Cultuureducatie met Kwaliteit De Cultuur Loper Noord-Brabant regionale informatiebijeenkomsten 22 juni 2016: Noordkade Veghel 29 juni 2016: Podium.
Participatie Advies Raad De PAR in het kort Presentatie over PAR voor Sportcafe1.
Lokale invulling betrokkenheid raad bij decentralisaties Datum 4 april 2013.
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Beugels en zonnepanelen in één campagne:
informatie over het project
Proces om tot een gedragen jaarplan te komen
‘Spelen met Ruimte, in de lokale samenwerking’
Regionale raadsbijeenkomst
Sociaal Juridische Dienstverlening
Armoedebeleid.
Beschermd Wonen Opgave Thuis in de wijk
Marja Comajta Alkmaar, 16 oktober 2017
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Cliëntenraad Sociaal Domein
Naar een nieuw decreet lokaal sociaal beleid
Week van de Eenzaamheid & Week van de mediawijsheid
EFMB April 2018 Hoe Europa bijdraagt aan de sociale inclusie van ouderen in Nederland.
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Leer mij de oudere kennen! Rotterdam, 26 april 2018
Verandering leidt tot beter sociaal werk? Of niet?
Wegwijzer in mediawijsheid en mediaopvoeding 0-6 jaar
Verandering leidt tot beter sociaal werk. Of niet?
Tel mee met Taal: Meer samenwerken voor minder laaggeletterdheid
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Leer mij de oudere kennen! Rotterdam, 26 april 2018 Financieel mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Meest Behoeftigen (EFMB)

Gespreksonderwerpen Ontwikkeling van vraaggericht aanbod voor ouderen, in samenwerking van de ouderen; Positionering van de Bibliotheek binnen het lokale ouderen-, eenzaamheid en armoedebeleid; Koppeling van project OidW aan de U-Pas, Ooievaarspas, Stadspas en Rotterdampas (AOW-tegoed); Koppeling van de OidW” Informatie en doorverwijzingsfunctie” van de Bibliotheekfilialen in het sociaal domein aan de 75+ huisbezoeken die in het kader van gemeentelijk- en landelijkbeleid (moeten) worden uitgevoerd; Aansluiting bij het landelijk actieprogramma Een tegen Eenzaamheid.

Het project activeert in vijf jaar i. s. m Het project activeert in vijf jaar i.s.m. lokale wijkgerichte ketenpartners 5.000 potentieel kwetsbare ouderen (tot 130% WSM), door Aan te sluiten bij bestaande netwerken en activiteiten Een transparant en uitvoerbaar activiteitenprogramma Bewustwording van ouderen en hun directe omgeving van het lokale ondersteuningsaanbod Versterking van het sociale netwerk van de ouderen Versterking financiële redzaamheid en digitale vaardigheden van de ouderen Continue volgen van de participatie van de ouderen “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

Mobiliteit ouderen (75+) en (betaal)voorzieningen

Profilering Bibliotheek “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

Gezamenlijk commitment Bibliotheken in G-4 G-4 Commitment om ouderen als specifieke doelgroep in het beleid en uitvoering op te nemen Speciale aandacht voor AOW plus groep 130% WSM Vraaggericht werken i.s.m. de ouderen Duurzame implementatie van OidW in Bibliotheek breed in beleid, uitstraling, diensten en programmering. Profilering Bibliotheek en OidW in het sociaal domein ouderen. Goede aansluiting bij gemeentelijk ouderen, eenzaamheid beleid. Bestuurlijke afspraken met gemeenten en pas-organisaties. “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

Den Haag “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

Bibliotheek onderdeel van de gemeente Den Haag Meerdere gemeentelijke diensten gebruiken de Bibliotheek Nauwe samenwerking met de Ooievaarspas Onderdeel van Den Haag Aging City Plaats ouderen/eenzaamheids/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Wat is de relatie van Bibliotheek tot Haags Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Hoe is de onderlinge afstemming? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep 130% WSM? Hoe zijn de ouderen organisaties bij het gemeentelijk beleid betrokken en welke samenwerking is er met de Bibliotheek? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?

Rotterdam “Ouderen in de Wijk‘’ is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid? Bibliotheek geen onderdeel van de gemeente Rotterdam Gesprekken gaande over samenwerking rondom het AOW Tegoed, dat via de Rotterdampas ter beschikking wordt gesteld Rotterdam voorbeeld voor Landelijk Eenzaamheidsbeleid ouderen Gesprekken gaande over mogelijke samenwerking tussen gemeentelijke programma’s en de Bibliotheek rondom ouderen. Plaats ouderen/eenzaamheids-/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Wat is de relatie van Bibliotheek tot Rotterdams Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Maakt de Bibliotheek momenteel deel uit van lokale programma’s voor ouderen? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep tot 130% WSM? Hoe zijn de ouderen organisaties bij het gemeentelijk beleid betrokken en welke samenwerking is er met de Bibliotheek? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?

Utrecht “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid? Bibliotheek geen onderdeel van de gemeente Utrecht Gesprekken gaande over samenwerking rondom de U-Pas. Ontwikkelen van een meer vraaggericht aanbod en samenwerking bij de vergroting van het gebruik van de pas. In Utrecht loopt het project Utrecht SAMEN, wat zijn de ervaringen? Wat is de plaats van het ouderen/eenzaamheids-/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Wat is de relatie van de Bibliotheek tot het Utrechts Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Maakt de Bibliotheek momenteel deel uit van andere lokale programma’s voor ouderen? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep tot 130% WSM? Hoe zijn de ouderen organisaties bij het gemeentelijk beleid betrokken en welke samenwerking is er met de Bibliotheek? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?

informatie over het project Amsterdam OP naar de 4 volgende vestigingen Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

OBA geen onderdeel van de gemeente Amsterdam Gesprekken gaande over samenwerking rondom de minima Stadspas. Ontwikkelen van een meer vraaggericht aanbod en samenwerking bij de vergroting van het gebruik van de pas. Maakt de OBA naast OidW momenteel ook deel uit van andere lokale programma’s voor ouderen? OBA ontwikkelt momenteel een eigen ouderenbeleid en programmering. Met welke stedelijke instellingen en gemeentelijke diensten wordt samengewerkt? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep tot 130% WSM? Wat is de relatie van de OBA tot het Amsterdams Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Wat is de plaats van het ouderen/eenzaamheids-/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?