BBQ - de sleutels - 14 oktober 2018 -.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

De les van de graankorrel
LUCAS 12:22-40.
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Dag van de godsdient 8 februari 2012 welkom stuurgroep godsdienst.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
"in geen ding bezorgd" 1.
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
Welkom op TOV!.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Genade schenken 1.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Gods aanwezigheid ontdekken
Een voorbeeld dat navolging verdient
Voorganger: Ds. D.J Lagerweij Ouderling van dienst: J. Boersma
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
* Christus, het beeld en woord van God
Jezus reisde met Zijn discipelen door het land...
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
8. Afgoden van de ziel Matteüs 19: Deel met elkaar de eerste indrukken bij het lezen van dit verhaal (de man, Jezus, de discipelen…).
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
En Hij zeide tot hen: O onverstandigen en tragen van hart, dat gij niet gelooft alles wat de profeten gesproken hebben! Lucas
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
10. De Geest, het woord en gebed
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Les 13 Hou je hart vrij Wat doe ik hier vandaag?
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Les 5 De Vader zorgt Wat doe ik hier vandaag?
Les 16 Jij en geld Wat doe ik hier vandaag?
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Gods Verlangen ???.
Leven vanuit Gods troon
DELEN.
Gezegend om recht te doen
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
BBQ - de sleutels - 30 september
De kracht van Goddelijke blijdschap
De Heer Jezus is de bruidegom
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Jezus is een bijzondere Leermeester
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Zondag 06 januari 2019.
gelijkenis van de zaaier
Transcript van de presentatie:

BBQ - de sleutels - 14 oktober 2018 -

De tekst van dit jaarthema En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid. Joh. 1:14

Sleutels SLEUTEL 1: Jezus eerst! SLEUTEL 2: Bijbel is door God geïnspireerd niet gedicteerd. SLEUTEL 3: schrift met schrift vergelijken… SLEUTEL 4: doen wat je wel snapt (en vragen bewaren) SLEUTEL 5: samen begrijp je het beter (regula fidei) SLEUTEL 6: geef het tijd (en let op de vruchten) SLEUTEL 7: blijf bij de hoofdzaken (the main & the plain)

Belasting En zij vroegen Hem en zeiden: Meester, … is het ons geoorloofd de keizer belasting te betalen of niet? Maar Hij doorzag hun sluwheid en zei tot hen: Toon Mij een schelling; wiens beeldenaar en opschrift draagt hij? Zij zeiden: Van de keizer. En Hij zei tot hen: Geef dan de keizer wat des keizers is, en Gode wat Gods is. Lucas 20:20-26

Hoofdgeld Betaalt uw Meester het hoofdgeld niet? Petrus zei: Zeker wel. En toen hij thuiskwam, was Jezus hem vóór met de vraag: Wat dunkt u, Simon? Van wie heffen aardse koningen rechten of belasting? Van hun zonen of van de vreemden? Toen hij zei: Van de vreemden, sprak Jezus tot hem: Zo zijn dus de zonen vrij. Maar opdat wij hun geen aanstoot geven, ga naar de zee, werp een vishaak uit en de eerste vis, die bovenkomt, grijp die. En wanneer u zijn bek opendoet, zult u een zilverstuk vinden. Neem dat en geef het hun voor Mij en voor u. Mat. 17:24-27

De rijke … En zie, er kwam iemand naar Hem toe en die zei tegen Hem: Goede Meester, wat voor goeds moet ik doen om het eeuwige leven te hebben? … wilt u tot het leven ingaan, neem dan de geboden in acht … De jongeman zei tegen Hem: Al deze dingen heb ik in acht genomen van mijn jeugd af; wat ontbreekt mij nog? Jezus zei tegen hem: Als u volmaakt wilt zijn, ga dan heen, verkoop wat u hebt, en geef het aan de armen, en u zult een schat hebben in de hemel; en kom dan en volg Mij. Toen de jongeman dit woord gehoord had, ging hij bedroefd weg, want hij had veel bezittingen. Mat.19:16-22

Waarde waardig Wie vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mij niet waard; en wie zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mij niet waard. En wie zijn kruis niet op zich neemt en Mij navolgt, is Mij niet waard. Wie zijn leven vindt, zal het verliezen; en wie zijn leven verliest omwille van Mij, zal het vinden. Mat.10:37-39

Als dan Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden? Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt. Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. Mat.6:312-33