Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?! 10 juni 2018.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Principes over het ontstaan en de overlevering van het Oude Testament
Advertisements

Ik geloof in God de Almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde,
De beroemdste persoon die er is …
Van Jochem,Wouter,Bastiaan,Suzan, Hessel,Mathilde
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Gezang 44 : 1 – 4 Kinderopwekking 185 Matteüs 28 : 5 – 7, 16 – 20
De doop en de dood Lazarus ….
De historische Jezus….
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Doel van de les Oriëntatie op: 1.Het Paasfeest (boek blz ) 2. De argumenten van (mainstream) christenen die geloven in de werkelijke opstanding.
Deel 3 Jezus Christus.
De opkomst van het christendom
BEGRAVEN of CREMEREN.
De opkomst van het christendom
2.5 Goden en heiligen Kenmerk:
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
De ontwikkeling van Het Christendom..
De ontwikkeling van het Christendom
Welkom in deze kerkdienst
Tellen onze goede werken mee?
Godsdienst.
Echt of nep?.
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
Het Christendom.
Het Christendom Paragraaf 8.
De Heer is waarlijk opgestaan!
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Gebeurtenissen op de dag van de opstanding
‘De weg, de waarheid en het leven’?
“Met Christus opgestaan”
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Kijk en geloof: Jezus leeft! Pasen 2014 Johannes 20:8b.
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Gz. 95 Schriftlezing: Mk 15: 40 – 16: 20 Tekst: Mk 16: 6 – 7.
Opkomst van het christendom
Van gedoopt naar gevormd!
ALPHA Cursus Wie is Jezus?
Wat is voor ons de waarde van de opstanding van Christus? Zondag 17.
Een nieuw geloof: het christendom
Docent: Hans Bruning.
Geschiedenis van het Christendom Keuzemodule Hogeschool Rotterdam.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Erger niet... 1.
Je persoonlijke Pinksteren Handelingen 1-2 Sessie 2
Onbekende weldoener deelt geld uit (NOS )
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
Kindermoment Als je iets niet kunt zien, betekent dat nog niet dat het er niet is.
. 1.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Over God Én onze twijfel aan Hem Die twijfel is niet raar:
1.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
De Goede Week 2013 op de lagere school.
’Vertel even wat over jezelf …’
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Het Christendom Circa het jaar 0.
Nadenken over de uitverkiezing
Waarom ik geloof en blijf geloven
( Tijdelijke pagina; gooi deze weg na gebruik)
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?! 10 juni 2018

Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan? Heeft Jezus echt bestaan? Is Jezus echt opgestaan? Opgestaan of niet-opgestaan, en wat dan nog?! Aussi en Français

1. Heeft Jezus echt bestaan? ‘The Jesus Myth’ (Jezus Mythe) Dan Brown en de Da Vinci Code (fictie!!!) Zeitgeist in 2007 Jezus Mythe Theorie: Jezus heeft nooit bestaan en is pas later verzonnen. Ontstaan in Duitsland in de 19de eeuw Heeft geleid tot HEEL veel onderzoek naar het bestaan van Jezus Conclusie na wetenschappelijk onderzoek: Jezus heeft wel degelijk bestaan. De theorie kan… DE PRULLENBAK in!

1. Heeft Jezus echt bestaan? Geen enkele twijfel!!! National Geographic Magazine: Ik zou geen enkele onderzoeker kunnen noemen die vraagtekens plaatst bij het bestaan van Jezus. Ik verbaas me over het vele archeologische bewijs die laten zien dat de evangeliën niet zijn verzonnen Bot met nagel erdoorheen: bewijs voor kruisigingen in de tijd van Jezus in Jeruzalem

2. Is Jezus echt opgestaan? Hoe is de kerk ontstaan? In de 1e eeuw is een beweging ontstaan (feit) Hoe komt het dan deze beweging is ontstaan?! Wat is er gebeurt? Tacitus (Romein in 115 na christus): Christenen noemen zich naar Jezus die is gekruisigd onder Pontius Pilatus Wat zeggen de eerste christenen die de beweging zijn begonnen zelf? Jezus is gestorven EN opgestaan! Dit was de boodschap vanaf dag 1!

2. Is Jezus echt opgestaan? Als een detective op zoek naar de beste verklaring Wat zijn de feiten? Wat zien we? Wat weten we zeker? Wat is de beste verklaring voor de feiten?

2. Is Jezus echt opgestaan? Feit 1: Na de kruisiging werd Jezus begraven door Jozef van Arimathea in een graf. Onderzoeker Cambrigde Universiteit: ‘’De begrafenis van Jezus in een graf is een van de eerste en beste gedocumenteerde feiten rondom de persoon Jezus.’’

2. Is Jezus echt opgestaan? Feit 2: Op de zondag na de kruisiging heeft een groep vrouwelijke volgelingen van Jezus een leeg graf aangetroffen. Het toegeven van een nadelig feit door vijandige getuigen is goud waard!

2. Is Jezus echt opgestaan? Feit 3: Op verschillende momenten en onder verschillende omstandigheden, hebben verschillende individuen en groepen ervaringen gehad van een Jezus die is opgestaan uit de dood. Hallucinatie is volstrekt uitgesloten! Groepshallucinaties zijn ongeloofwaardiger dan een opstanding en dus niet de beste verklaring van dit feit…

2. Is Jezus echt opgestaan? Feit 4: De oorspronkelijke discipelen zijn plotseling en oprecht gaan geloven dat Jezus is opgestaan uit de dood terwijl ze alle reden hadden om dit niet te geloven. Bijna alle discipelen zijn onafhankelijk van elkaar en op verschillende plekken gestorven voor hun geloof in de opstanding.

2. Is Jezus echt opgestaan? JAAA! 4 feiten  eisen een verklaring! Wat is de beste verklaring voor de feiten: Jezus is echt opgestaan uit de dood! Als je niet gelooft in de opstanding van Jezus, dan blijf je over met een gat in de geschiedenis zo groot dat er alleen een opstanding in past!

3. En wat dan nog?! Graf van Boedha: bezet… Graf van Mohammed: bezet… Graf van Confusius: bezet (sorry Benson) Graf van Jezus: LEEG