De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus."— Transcript van de presentatie:

1

2 1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus toebehoren niet gered. Als wij alleen voor dit leven op Christus hopen, zijn wij de beklagens-waardigste mensen die er zijn. Maar Christus is werkelijk uit de dood opgewekt, als de eerste van de gestorvenen.

3 Is het waar? Is de letterlijke lichamelijke opstanding van Jezus alleen waar voor wie er in gelooft? Of is het een historisch feit?

4 Onderzoekers over de opstanding
Frank Morison Val Grieve

5 Val Grieve “Over the years, I have been asked many times how the change from being an atheist to being a Christian took place. I always reply by saying that there are two reasons for my being a Christian. Firstly, I found that Christianity is true. Secondly, I have found that it works in my life.”

6 Onderzoekers over de opstanding
Frank Morison Val Grieve Josh McDowell Lee Strobel

7 Argumenten tegen de opstanding

8 Argumenten tegen de opstanding
“Zijn lichaam is uit het graf gestolen door de discipelen”

9 “Zijn lichaam is gestolen”
Als de soldaten sliepen… hoe wisten zij dan dat het lichaam werd gestolen? waarom werden ze niet wakker van het lawaai? hoe konden ze allemaal tegelijk slapen? zouden ze dat ooit doorvertellen? waar haalden de discipelen de moed vandaan? zouden de discipelen sterven voor een leugen?

10 Argumenten tegen de opstanding
“De vrouwen gingen naar het verkeerde graf”.

11 “Vrouwen naar het verkeerde graf”
Als de vrouwen naar het verkeerde graf gingen... hoe zit het dan met Petrus en Johannes? en de beschrijving van de grafdoeken en de engelen? waarom lieten de Joden dan niet het lichaam van Jezus zien?

12 Argumenten tegen de opstanding
“Jezus was schijndood”

13 “Jezus was schijndood”
Als Jezus schijndood was... hoe is dat medisch te verklaren? hoe heeft Hij zich kunnen bevrijden van de windsels en de steen kunnen wegrollen? hoe heeft Hij zijn discipelen kunnen overtuigen van zijn opstanding?

14 Argumenten tegen de opstanding
“Zijn verschijningen waren hallucinaties”

15 “Zijn verschijningen waren hallucinaties”
Als zijn verschijningen hallucinaties waren... Hoe kan dat dan, als de discipelen helemaal geen opstanding verwachtten? ...en zoveel zoveel verschillende mensen allemaal dezelfde hallucinaties hadden? zoveel mensen tegelijk dezelfde hallucinatie hadden? al die hallucinaties allemaal tegelijk ophielden...?

16 Argumenten vóór de opstanding

17 Argumenten vóór de opstanding
Het getuigenis van de Bijbel

18 Het getuigenis van de Bijbel
...dat Hij is begraven en op de derde dag is opgewekt, zoals in de Schriften staat, en dat Hij is verschenen aan Kefas en vervolgens aan de twaalf leerlingen. Daarna is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders en zusters tegelijk, van wie er enkelen gestorven zijn, maar de meesten nu nog leven. Vervolgens is Hij aan Jakobus verschenen en daarna aan alle apostelen. Pas op het laatst is Hij ook aan mij verschenen (1 Kor.15:3-8)

19 Argumenten vóór de opstanding
De verandering in de discipelen

20 Argumenten vóór de opstanding
Het ontstaan van de gemeente

21 Argumenten vóór de opstanding
De ervaringen van de christenen

22 Jezus Christus is werkelijk opgestaan. Het graf was leeg
Jezus Christus is werkelijk opgestaan! Het graf was leeg. Wat betekent dat voor ons?

23 Betekenis van de opstanding
Jezus sprak de waarheid

24 Betekenis van de opstanding
Door de opstanding van Jezus is er nieuw leven voor iedereen die op Hem vertrouwt.

25 Nieuw leven... Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft Hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop (1 Petrus 1:3)

26 Betekenis van de opstanding
Overwinning over de dood

27 Overwinning op de dood Maar Jezus zei:
“Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft.” (Johannes 11:25)

28 Betekenis van de opstanding
Hoop en uitzicht in moeite en lijden

29 Hoop en uitzicht In Efeze heb ik op leven en dood gevochten; wat zou ik daarmee hebben bereikt als ik geen hoop had? Wanneer de doden toch niet worden opgewekt, kunnen we maar beter zeggen: ‘Laten we eten en drinken, want morgen sterven we.’ (1 Korintiërs 15:32)

30 Betekenis van de opstanding
Herstel van heel de schepping

31 Herstel van de schepping
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde (...) Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: “Gods woonplaats is onder de mensen, en Hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.” (Openbaring 21:1-4)

32 De Heer is waarlijk opgestaan !


Download ppt "1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus."

Verwante presentaties


Ads door Google