Onze (geestelijke) zintuigen oefenen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Advertisements

Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Spr.3:20 door zijn kennis zijn de waterdiepten gekliefd en druppelen de wolken dauw.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
9 febr Zoetermeer. 1Korinthe 3 1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
HOEZO BIDDEN?.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen in Christus. 1Korinthe 3.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
“De andere kant van de medaille”
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
God Vertrouwen is Jezus kennen
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
Leven zoals past bij God
Zondagavond 8 maart 2015.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Wijsheid.
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Wat voor nut heeft het, mijn broeders, als iemand zegt dat hij geloof heeft, en hij heeft geen werken? Kan dat geloof hem zalig maken? Jak. 2:14 HSV Door.
Heidelbergse catechismus
Gods stem leren verstaan
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Delen van Jezus lichaam
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
De Schepper En gaan Wandelen.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
Simson 30 april 2017 Urk.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Onze werkelijke bron van hoop: Jezus Christus
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
Wat geven we kinderen mee?
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
de brief aan de Romeinen
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
9 – Is er maar één waarheid?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Openbaring 2:8-11 Brief aan Smyrna.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
In Perspectief.
Gods trouw in het verleden en beloften voor de toekomst!
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Opvoeden - 24 juni
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
De Heer Jezus is de bruidegom
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
de verborgenheid van Zijn wil
Liefde die overwint Openbaring 2:1-7.
Transcript van de presentatie:

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen Maar wanneer Die komt, de Geest van de waarheid, zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid, want Hij zal niet vanuit Zichzelf spreken, maar wat Hij gehoord zal hebben, zal Hij spreken, en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen. Die zal Mij verheerlijken, want Hij zal het uit het Mijne nemen en het u verkondigen. Joh. 16:13-14 HSV

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen En wij hebben niet ontvangen de geest van de wereld, maar de Geest Die uit God is, opdat wij zouden weten de dingen die ons door God genadig geschonken zijn. 1Cor. 2:12 HSV

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen Over hem hebben wij veel dingen te zeggen, die moeilijk zijn om uit te leggen, omdat u traag geworden bent in het horen. Want hoewel u, gelet op de tijd, leraars zou moeten zijn, hebt u weer iemand nodig die u onderwijst in de grondbeginselen van de woorden van God. U bent geworden als mensen die melk nodig hebben en niet vast voedsel. Ieder immers die van melk leeft, is onervaren in het woord van de gerechtigheid, want hij is een kind. Maar voor de volwassenen is er het vaste voedsel, voor hen die hun zintuigen door het gebruik ervan geoefend hebben om te kunnen onderscheiden tussen goed en kwaad. Heb. 5:11-14 HSV

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen Die zal Mij verheerlijken, want Hij zal het uit het Mijne nemen en het u verkondigen. Joh. 16:14 HSV

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen Daarom, omdat ook ik gehoord heb van het geloof in de Heere Jezus onder u, en van de liefde voor alle heiligen, houd ik niet op voor u te danken, als ik in mijn gebeden aan u denk, opdat de God van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de heerlijkheid, u de Geest van wijsheid en van openbaring geeft in het kennen van Hem, namelijk verlichte ogen van uw verstand, om te weten wat de hoop van Zijn roeping is, en wat de rijkdom is van de heerlijkheid van Zijn erfenis in de heiligen, Efe. 1:15-18 HSV

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Wie overwint, hem zal Ik te eten geven van de Boom des levens, die midden in het paradijs van God staat. Openb 2:7 HSV

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen Proef en zie dat de HEERE goed is; welzalig de man die tot Hem de toevlucht neemt. Ps. 35:9 HSV

Onze (geestelijke) zintuigen oefenen Maar het is zoals geschreven staat: Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en in geen mensenhart is opgekomen, dat is wat God bereid heeft voor hen die Hem liefhebben. Aan ons echter heeft God het geopenbaard door Zijn Geest. De Geest immers onderzoekt alle dingen, zelfs de diepten van God. 2Kor. 2:9-10 HSV