De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Liefde die overwint Openbaring 2:1-7.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Liefde die overwint Openbaring 2:1-7."— Transcript van de presentatie:

1 Liefde die overwint Openbaring 2:1-7

2 De stad Efeze

3 Openbaring 2:1-7 – Herziene staten vertaling
Schrijf aan de engel van de gemeente in Efeze: Dit zegt Hij Die de zeven sterren in Zijn rechterhand houdt, Die te midden van de zeven gouden kandelaren wandelt: Ik ken uw werken, uw inspanning en uw volharding, en weet dat u slechte mensen niet kunt verdragen, en dat u hen op de proef hebt gesteld die van zichzelf zeggen dat zij apostelen zijn, maar het niet zijn, en dat u hebt ontdekt dat zij leugenaars zijn.

4 En u hebt moeilijkheden verdragen, en volharding getoond
En u hebt moeilijkheden verdragen, en volharding getoond. Om Mijn Naam hebt u zich ingespannen en u bent niet moe geworden. Maar Ik heb tegen u dat u uw eerste liefde hebt verlaten. Bedenk dan van welke hoogte u bent gevallen en bekeer u en doe de eerste werken. Maar zo niet, dan kom Ik spoedig bij u en zal uw kandelaar van zijn plaats wegnemen, als u zich niet bekeert.

5 Maar dit hebt u vóór, dat uw de werken van de Nikolaiten haat, die ook Ik haat.
Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Wie overwint, hem zal Ik te eten geven van de Boom des levens, die midden in het paradijs van God staat.

6 Openbaring Apocalyptisch boek – een onthulling
Doel: vervolgde gemeente bemoedigen met de waarheid dat God regeert en recht zal doen.

7 Structuur van Brieven Naam:
Hij Die de zeven sterren in Zijn rechterhand houdt, Die te midden van de zeven gouden kandelaren wandelt Compliment: Met volharding verzet tegen valse leer / leraren. Aanklacht: Maar Ik heb tegen u dat u uw eerste liefde hebt verlaten. Waarschuwing: [Ik] zal uw kandelaar van zijn plaats wegnemen Belofte: Eten van de boom des levens

8 Compliment Ik ken uw werken, uw inspanning en uw volharding, en weet dat u slechte mensen niet kunt verdragen, en dat u hen op de proef hebt gesteld die van zichzelf zeggen dat zij apostelen zijn, maar het niet zijn, en dat u hebt ontdekt dat zij leugenaars zijn. En u hebt moeilijkheden verdragen, en volharding getoond. Om Mijn Naam hebt u zich ingespannen en u bent niet moe geworden.

9 Aanklacht Maar Ik heb tegen u dat u uw eerste liefde hebt verlaten.
Bedenk dan van welke hoogte u bent gevallen en bekeer u en doe de eerste werken. Maar zo niet, dan kom Ik spoedig bij u en zal uw kandelaar van zijn plaats wegnemen, als u zich niet bekeert.

10 Waarom is de liefde belangrijk?
Basis van de relatie tussen God en mens is liefde Wij eren de Vader het meest door Hem lief te hebben De liefde voor en van de Vader geeft ons maximale vreugde


Download ppt "Liefde die overwint Openbaring 2:1-7."

Verwante presentaties


Ads door Google