Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Seksualiteit: gave van God
Discipelschap.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Bijbelkring-inleiders-instructie
Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger
Gaven gegeven ... totdat Efeze
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Geloven en nu….
Gondel of roeiboot?.
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Welkom in deze kerkdienst
Koen Minderhoud 30 november 2014
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Niets zonder Gods zegen
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
Bijbelkring-inleiders-instructie
Hand. 20:28 “Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners (episkopoi) aangesteld heeft om de gemeente van.
Samen één: alle puzzelstukjes op hun plek
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).
1. -Trots op….? 2 3 Thema: De gave van de Geest betekent een rijkdom aan gaven!
Levenskracht in overvloed
Transformatie van denken
Delen van Jezus lichaam
U voerde gevangenen mee,
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Simson 30 april 2017 Urk.
Het seizoen van twijfel
Korps Rotterdam Zuid.
Pinksteren 4 juni 2017.
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Jij hoort erbij! 1 Korintiërs 12:27-31 Opdracht:
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
de brief aan de Romeinen
Het seizoen van twijfel
Les 3 De handen uit de mouwen
1.
Mensen Kringen ‘Oosterpark’ 1.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
16 – Waarom gereformeerd?.
Dienen in de gemeente.
Gods plan Met ons.
De Heerlijkheid van God
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
De tempel 2 Kronieken 34:8 "Toen Josia achttien jaar koning was, wat hij nog steeds bezig om het land en de tempel van de Heer, zijn God, rein te maken.
Zin Ja Netwerk 14 december 2017
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Opvoeden - 24 juni
Het seizoen van twijfel
Richting geven aan Teamontwikkeling
Ik ben de kerk.
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente. Toerusting van de gemeente Wat zijn je verwachtingen van vanavond?

Doelstelling is dat deelnemers aan het einde van de avond: Weten hoe de vier kleuren passen binnen natuurlijke talenten als gaven van de Geest Weten waar ze het beste passen in het vrijwilligerswerk in de gemeente en wat nodig is zo effectief mogelijk in te zetten. Beseffen wat hun hefboomvaardigheden zijn die nodig zijn om meer uit hun talent te kunnen halen

Opzet van de avond Reactie op een stelling. Lezen Efeze 4: 1, 11, 12, 15 en 16 en uitleg Verbindt je kleur aan een natuurlijke gave. Uitleg over: Wanneer ben je bezig met je talent? Praten met elkaar over kleuren in de zon en in de schaduw. Stimuleer ontwikkeling. Wie is jou tot een hand en een voet? Hebben we de doelen gehaald? Hoe verder?

Vraag: Reageer!!!! Talenten van vrijwilligers worden te weinig benut in de gemeente door de aandrang zo snel mogelijk vacatures in te vullen!

Verschillen Wat is het verschil tussen talentgericht en taakgericht mensen inzetten in de gemeente: Talentgericht wordt een taak bij het talent gezocht Taakgericht wordt iemand voor een taak gezocht die ja zegt Talenten ondersteunen elkaar

Natuurlijke gaven Bekwaamheid om te helpen (1 Kor. 12: 28) Denken Creatief Bekwaamheid om te helpen (1 Kor. 12: 28) Bekwaamheid om te besturen (1 Kor. 12: 28) Onderscheiding van de geesten (1 Kor. 12: 10) Het geven van onderwijs (2 Tim. 2: 2) Vertrouwen in mensen hebben die bekwaam zijn (Hand 9: 27) Bekwaam in leiding geven (Rom. 12: 8) Aanscherpen (aansporen, vermanen) in liefde (Hebreeën 10: 25) Organiseren Gevoelig Verbindt jouw kleur met een natuurlijke gave

Opdracht In hoeverre zit je op de goede plek in de gemeente om je talent in te zetten? Hoe kan een ander gemeentelid jou helpen jouw talent zo effectief mogelijk in te zetten?

Efeze 4: 1, 11, 12, 15 en 16 Ik, die gevangenzit omwille van de Heer, vraag u dan ook dringend de weg te gaan die past bij de roeping die u hebt ontvangen…..  En hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd,…..  Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde.

Kwaliteit Valkuil Logisch denken Afstandelijk Chaotisch Allergie Uitdaging Grenzeloos Emotioneel Ordelijk Talentontwikkeling belemmert wanneer: --je niet op je plek zit om met je talent bezig te kunnen zijn. --je in je valkuil terecht komt en doorschiet. --je gaat reageren op je allergie en ook in je valkuil terecht komt. --Je zelf belemmeringen hebt om je talent in te zetten. Star Creatief

Goede plek   De goede plek in de gemeente waar ruimte is om het talent uit de verf te laten komen. (Efeze 4: 1 en Richteren 9: 8 en 9)

Persoonlijke hefboomvaardigheid Een persoonlijke hefboomvaardigheid aanleren om je talent in actie te kunnen zetten. …en uit angst besloot ik uw talent te begraven(Mattheus 25: 25)

Hefboomvaardigheid van een ander Een hefboomvaardigheid van een ander inzetten die helpt het talent in actie te krijgen. Daarom spoor ik je aan het vuur brandend te houden van de gave die God je schonk toen ik je de handen oplegde. God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid (2 Timotheüs 1: 6, 7)

Niet doorschieten Een persoonlijke hefboomvaardigheid aanleren om niet door te schieten in je valkuil, maar het talent in actie te temperen. Een vriendelijk antwoord doet woede bedaren, krenkende woorden wakkeren toorn aan (Spreuken 15: 1)

Het gaat wel eens mis, terwijl het juist aanvullend is Paulus Regels boven mensen Duidelijk Barnabas Aanpassen aan mensen Mensgericht Mensgericht Regels boven mensen Duidelijk Handelingen 15: 36-41

Wat heb jij nodig van de ander?

Doelstelling is dat deelnemers aan het einde van de avond: Weten hoe de vier kleuren passen binnen natuurlijke talenten als gaven van de Geest Weten waar ze het beste passen in het vrijwilligerswerk in de gemeente en wat nodig is zo effectief mogelijk in te zetten. Beseffen wat hun hefboomvaardigheden zijn die nodig zijn om meer uit hun talent te kunnen halen

Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente. Toerusting van de gemeente Hoe was het vanavond?