De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pinksteren 4 juni 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pinksteren 4 juni 2017."— Transcript van de presentatie:

1 Pinksteren 4 juni 2017

2 Uitleg liturgisch bloemstuk: De kleur rood, Vuur, de kleur van de Heilige Geest wat staat voor enthousiasme en bezieling. Gloriosa, de bloemen staan open, wij stellen ons ook open voor de Heilige Geest. Kaarsen geven de gaven aan die de Heilige Geest ons wil geven, zodat wij kunnen dienen. Bromelia, de bloemen buigen. Dit staat voor het werk van de Heilige Geest die zich vanuit de hemel neerbuigt zodat wij deze kunnen ontvangen en ons werk hier kunnen doen.

3

4 De kinderen horen ook het verhaal van Pinksteren op hun eigen niveau en proberen dit een spel uit te beelden. Een kaartenhuis bouwen: Het is niet makkelijk, het mislukt ook vaak , maar hou vol en dan gaat het uiteindelijk een keer lukken. Zoals de adem, de wind, door het rietje de bal in beweging zet, zo wil ook de Heilige Geest ons in beweging zetten.

5 Thema: een inspirerend voorbeeld
Wat is het Pinksterfeest? Wat is het Pinksterfeest We hebben wel vrij maar dan Wat vieren wij nu eigenlijk Ik snap er weinig van (2x) We vieren met het Pinksterfeest Wat Jezus heeft beloofd 'Na Mij komt de Heilige Geest Voor ieder die gelooft‘ Maar: Wie is de Heilige Geest? Is het een soort van vlam Die even komt met Pinksteren Ik snap er nog niks van (2x) De Heilige Geest is deel van God Zoals water, ijs en stoom hetzelfde zijn en toch uniek Hij hoort bij God en Zoon Maar: Wat doet de Heilige Geest? Wat is Hij dan van plan Laat Hij een vuurtje branden Ik snap er nog niks van (2x) De Heilige Geest geeft nieuwe kracht En troost je bij je pijn Hij helpt je doen wat Jezus zegt Om vriendelijk te zijn Maar: Hoe komt de Heilige Geest? Komt Hij wel bij mij dan Of krijgen grote mensen Hem Ik snap er nog niks van (2x) De Heilige Geest komt binnenin Je wonen als je 't vraagt Hij zal dan jouw Helper zijn En dat doet Hij heel graag! O! Dat is dus de Heilige Geest Hij helpt me elke dag Dan ben ik blij dat ik dit feest Nu voor Hem vieren mag (3x) 

6 Hoor ons bidden Heer 2x, neig Gij Uw oor tot ons, en geef ons Uw vrede

7

8


Download ppt "Pinksteren 4 juni 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google