De voordelen van MOOI Online en overal bij de hand Medewerkers die in

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Werkbijeenkomst Resultaatafspraken Vroegschools
Advertisements

De Profile Selector 2 april 2017.
Waarom Edu-gaming? Presentatie over Edu-gaming door MAD multimedia.
Het zorgsysteem en de 1-zorgroute
Functionaliteit voor de manager Beoordelingen Afspraken & Notities
RESULTAATGERICHT WERKEN in verbinding met de totale organisatie
Gesprekscyclus Quadraam
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
WELKOM Beste Gebruiker, Deze Demopresentatie van het D.S.S. geeft een helder beeld van de werkwijze van het programma. Het beschrijft de stappen die u.
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
GROEIDOCUMENT.
E-competentiescan. Wie kunnen de scan gebruiken? De medewerker Vult de scan in en krijgt inzicht in eigen handelen De leidinggevende Krijgt een beeld.
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
Dieptepilot voor de academische basisschool De eerste ontwikkelingen.
“Digitaal Portfolio, meer dan een klapper”
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
© Kars cum suis bv Benchmarking publiekszaken Workshop Procesmanagement 7 februari 2007.
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
AWVN-modules Basis OnlineAdvisering - Standaarden en modellen ( zoals arbeidsovereenkomsten formulieren, brieven ) - Praktische informatie ( bijvoorbeeld.
De kubus van CSPE succesfactoren!
Laat deze trainingsdag niet op zichzelf staan, maar werk daarna verder aan het ontwikkelen van je interactievaardigheden. De Kinderopvang Academie doet.
Naam workshopbegeleider
Feedback Wat Soorten Door wie
Implementatiebijeenkomst CAO
Loopbaanontwikkeling OOP
Voorlichting nieuwe CAO PO
Studieadviesregeling
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
De 360° feedback = insteek voor persoonlijke ontwikkeling niet voor de formele evaluatie Wat wel kan meespelen in de evaluatie van de kaderfuncties,
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
CLINIC AANDACHT EN BEGELEIDEN VOOR FUNCTIONEREN Lucas Onderwijs 14 mei 2013.
Zelfmanagement Deel 3: Serious soaps over ouderen Verpleegkundige.
Dalton op de Dorendal.
IOP Individueel opleidingsplan. Definitie IOP Het individuele opleidingsplan is een document waarin de afspraken m.b.t. persoonlijke leerdoelen vastgelegd.
Werkt voor u De woningcorporatie standaard voor functieopbouw, functiewaardering, mobiliteit en ontwikkeling. Doet u mee? Resultaatgebieden binnen woningcorporaties.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 3 Onderdeel : LEIDING GEVEN.
Regievoering door gemeente Delft Commissie M&E 13 september 2012.
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
WELKOM!. Wat is infocyclus? Infocyclus binnen BTC en link met DGD Infocyclus = Algemene inleiding over actuele mondiale vraagstukken en uitdagingen gelinkt.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
Concept-voorstel nieuwe opzet programmabegroting t.b.v. de Raadswerkgroep ‘strategisch sturen met programma’s’ 18 februari 2010.
De zorg op onze school Presentatie over de zorg met als uitgangspunt de 1-zorgroute. Petra Vinkestijn IB-er Burg. Westerbeek van Eertenschool Varik.
De Gelderse Gezondheidswijzer
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Zodat talent en ontwikkelbehoeften elkaar ontmoeten 2 juni 2015
CAO primair onderwijs Personeelsbijeenkomst Geke Lexmond | © | 9 juni 2015.
“Samen zorgen voor een goede dagstart”
Stage informatieavond
Wat moet (school)? Keuze maken voor aanbod van profielen
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Gespreksthema's CAO-BVE
Weet u het nog? Stevig voorbereid de klas in en dan… Leerlingen doen niet wat ik wil … Leerlingen snappen er niets van … Leerlingen reageren heel.
Werkgroep OPP van SWV Apeldoorn PO
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Met de SETQ in actie Naam workshopleider.
Kiezen voor keuzedelen
Hoe schoolontwikkeling een feestje wordt op de werkvloer
Kennisclip Web toepassingen
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
Ambassadeursnetwerk Jan Bartling, Leo Bakker 27 september 2017.
Programma’s onder de Omgevingswet ruimte voor ontwikkeling, waarborg voor kwaliteit Nicole Hardon 12 juni 2018.
Doorlopende leerlijnen PCOU
Presentatie SPO De Liemers
Rijk van Nijmegen Bondgenotenbijeenkomst
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
De druppel die de emmer doet overlopen
Kopopleiding Gert de Goede Lerarenopleider NaSk Oktober 2018.
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Vernieuw je HR-cyclus.
Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Transcript van de presentatie:

De voordelen van MOOI Online en overal bij de hand Medewerkers die in ontwikkeling blijven (een leven lang leren) Eigenaarschap en regie Een systeem op basis van wederkerigheid Ruimte voor collegiale consultatie Taakbeleid geïntegreerd in MOOI (Basis en Plus)

Klok MOOI faciliteert medewerkers in hun ontwikkeling door middel van een automatische klok waarin de gesprekkencyclus wordt doorlopen. Wanneer een actie voltooid is, wordt deze automatisch afgevinkt in de klok. De minimale basisacties in de klok en de volgorde daarvan zijn vastgesteld en vastgezet op grond van hetgeen verplicht is gesteld in het kader van de CAO onderwijs én wat nodig is vanuit het begrip duurzame inzetbaarheid met de drie pijlers gezondheid, scholing en mobiliteit. De acties zijn op een interactieve wijze met elkaar verbonden waardoor er onderling wordt uitgewisseld, gevoed en aangevuld met als doel de noodzakelijke acties tot een minimum te beperken. Het digitaal werken maakt dat de gesprekkencyclus effectief wordt doorlopen, daar gesprekken direct plaats kunnen vinden waardoor de feedback effectiever is.

Delen Binnen het systeem van MOOI wordt het samenwerken met en het zich open stellen voor collega’s gestimuleerd. Medewerkers kunnen zelf rechten vrijgeven wie inzage krijgt in zijn bekwaamheidsdossier zowel op deel- als op hoofdniveau, met als doel om privacy en rechtspositionele belangen juridisch te waarborgen. De rode draad hierin is het stimuleren van collegiale consultatie. Te allen tijde is de leidinggevende de primus inter pares in de competentieontwikkelingscyclus, deze kan dus alles zien en monitoren.

Onderzoeken De klok oftewel de cyclus start, afhankelijk van het systeempakket, met het onderzoek voor de medewerkers. Nadat deze is gemaakt krijgt men door middel van een uitgebreid rapport te zien hoe bij de verschillende competenties wordt gescoord, waarbij de competenties verdeeld zijn in deelgebieden. Er kan zowel een beknopte als uitgebreidere rapportage gegenereerd worden. De uitgebreide rapportage geeft aanbevelingen die niet alleen (be)schouwen, maar medewerkers ook op weg helpt om doelen te stellen en te concretiseren. Er kan tevens een teamanalyse worden gemaakt. Deze analyse laat een mooi overzicht zien hoe het team heeft gescoord op het onderzoek. Dit kan zowel op competentie-niveau alsook op het niveau van de deelgebieden. Hiermee wordt inzicht in de scores verkregen. Men kan benchmarken met de andere scholen van het eigen bestuur en met andere scholen in het land.

Observatie MOOI heeft een observatieformulier met vastgestelde en zelf aan te vullen indicatoren/items. De leidinggevende kan de leerkracht observeren, of leerkrachten elkaar onderling (collegiale consultatie). Men kan een observatie ‘invullen’ (u doet de observatie zelf) of er een ‘aanvragen’ (u laat u observeren). Het observeren heeft als doel inzicht te krijgen in het functioneren van de werknemer en waar nodig afspraken te maken voor verdere ontwikkeling. De observatielijst kan door de observator worden samengesteld of door de persoon die de observatie aanvraagt. Ook is het mogelijk om verschillende observaties aan te vinken en daarmee te laten samenvoegen in één formulier. Onder andere biedt MOOI: De Observatielijst Leerkracht PO Observatielijsten Startbekwaam, Basisbekwaam en Vakbekaam Flitsbezoek

Evaluatie Het functionerings- en voortgangsgesprek zijn cyclische gesprekken tussen een medewerker en diens leidinggevende met als doel het functioneren en de onderlinge samenwerking tegen het licht te houden en waar nodig tot verbeterafspraken te komen. Dit gesprek is tweezijdig, wat maakt dat deze door zowel de medewerker als door de leidinggevende voorbereid dient te worden. De gezamenlijke verantwoordelijkheid, vrij van wederzijdse beïnvloeding, is vormgegeven door afzonderlijk van elkaar het formulier samen te stellen binnen MOOI. Onder ‘Evaluatie’ vindt men ook het beoordelingsformulier, bestaande uit vastgestelde en zelf aan te vullen indicatoren, gekoppeld aan de competenties en deelgebieden, met daarbij afspraken- en evaluatievelden om hetgeen is afgesproken vast te leggen en te monitoren.

Bibliotheek Het systeem bevat een bibliotheek bestaande een aantal apps waarbij ook ruimte is voor een app met een eigen academie. Binnen deze apps vindt men e-learning modules en andere documenten waaronder artikelen en video’s. Medewerkers kunnen de e-learning modules direct vanuit de bibliotheek volgen en toetsen en/of artikelen lezen. Deze kan men vervolgens toevoegen aan de studiebelastingsuren (SBU). Ook kan men eigen items toevoegen (documenten, links naar websites en video’s) ter bewaring of om iets te delen met collega’s op schoolniveau. Documenten die men later wil lezen, kunnen worden toegevoegd aan een leeslijst.

Geïntegreerd in MOOI (Basis en Plus) Taakbeleid Het programma Taskkey is een middel om uw taakbeleid digitaal te organiseren. Taskkey berekent de uren van medewerkers, om daarmee de taken in kunnen plannen. Als basis hiervoor zijn de eisen van de CAO gebruikt. Per medewerker een overzicht (urenberekening) Jaartaken overzicht Jaarrooster Geïntegreerd in MOOI (Basis en Plus)

www.mooi-onderwijs.nl