DE APOSTEL PAULUS IN ROME

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Als vreemdeling op weg naar Huis
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
De brief aan de Tessalonissenzen Hoofdstuk 1 en 2.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Romeinen Denken en Dienen.
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
Brief aan de Galaten -15- Het apostelschap van Paulus (Paulus versus Petrus 1:10-2:21)
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
genade een cadeau van God Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God.
Les 13 voor 24 september WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen.
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
GELOOF IN HET OUDE TESTAMENT
De Schepper En gaan Wandelen.
PAULUS’ PASTORALE OPROEP
Christelijke vrijheid
GERECHTVAARDIGD DOOR HET GELOOF ALLEEN
Brief aan de Galaten -7- Paulus en de anderen.
niet meer ik maar Christus!
ROEMEN IN HET KRUIS Les 14 voor 30 september 2017.
de brief aan de Romeinen
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
Les 2 voor 14 oktober 2017 DE CONTROVERSE.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Hoe streng is jouw God? 1.
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
HET GELOOF VAN ABRAHAM Les 5 voor 4 november 2017.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017.
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
CHRISTELIJK LEVEN Les 13 voor 30 december, 2017.
DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018.
DIE APOSTEL PAULUS IN ROME
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
PINKSTEREN Les 2 voor 14 juli 2018.
HET CONCILIE VAN JERUZALEM
GOD IS ‘✝︎ AL….
DE BEDIENING VAN PETRUS
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
de brief aan de Galaten (3)
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

DE APOSTEL PAULUS IN ROME Les 1 voor 7 oktober 2017

Dit kwartaal bestuderen wij het boek Romeinen Dit kwartaal bestuderen wij het boek Romeinen. Allereerst is het goed om te weten hoe Paulus ̶ de auteur ̶ gerelateerd was aan de Christenen, die in de belangrijkste stad van die tijd leefden. Paulus en Rome. Paulus’ brief aan de Romeinen. Paulus’ verlangen om Rome te bezoeken. Paulus in Rome. De kerk in Rome. Geroepen om heiligen te zijn. De gelovigen in Rome. Dankzij de brief van Paulus, zullen we ook leren hoe de gelovigen in Rome leefden en zich gedroegen.

PAULUS’ BRIEF AAN DE ROMEINEN “Maar nu reis ik naar Jeruzalem om de heiligen te dienen, want de gemeenten van Macedonië en Achaje hebben het goedgevonden enige handreiking te doen aan de armen onder de heiligen in Jeruzalem.” (Romeinen 15:25-26) Paulus bracht dat offer naar Jeruzalem na zijn derde zendingsreis. Dat suggereert dat Paulus de brief aan de Romeinen tijdens de eerste maanden van het jaar 58 NC schreef, tijdens zijn verblijf in Korinthe. Waarom was Paulus bewogen tot het schrijven van deze brief? Paulus hoorde nieuws over de afvalligheid van de Galaten, die zaligheid door werken hadden aangenomen en daarom schreef hij hen een strenge brief. Hij wilde ook de Romeinen waarschuwen, zodat ze die fout konden vermijden.

PAULUS’ VERLANGEN OM ROME TE BEZOEKEN “Wanneer ik naar Spanje reis, zal ik naar u toe komen. Ik hoop u namelijk op doorreis te zien en door u op weg daarheen verder geholpen te worden, als ik eerst wat van de ontmoeting met u genoten zal hebben.” (Romeinen 15:24) Waarom kon Paulus, volgens Romeinen 15, Rome toen niet direct bezoeken? Hij wilde het Evangelie verspreiden waar nog geen kerken waren geplant (vers 20-22). Hij moest wat offers van Macedonië en Achaje in Jeruzalem afleveren (vers 15: 25-28). Toen overwoog Paulus naar Spanje te gaan en op weg daarheen Rome te bezoeken (vers 28). Hij hoopte dat hij een zegen zou kunnen zijn voor de Romeinen, en hij verwachtte dat zij hij hem zouden helpen met zijn werk in Spanje (vers 24). Op die manier konden de Romeinen ook tot zegen van anderen zijn. SPANJE ROME KORINTHE JERUZALEM

PAULUS IN ROME “En de volgende nacht stond de Heere bij hem en zei: ‘Heb goede moed, Paulus, want zoals u in Jeruzalem van Mijn zaak getuigd hebt, zo moet u ook in Rome getuigen.’” (Handelingen 23:11) Paulus arriveerde in Rome na het bezoek aan Jeruzalem, maar niet zoals hij had gepland. Hij werd gearresteerd tijdens een bezoek aan de tempel. Hij werd beschuldigd van het brengen van heidenen naar het atrium (open voorhof) Paulus werd naar Caesarea verhuisd en hij verbleef daar twee jaar veilig. Vervolgens werd hij naar Rome gebracht omdat hij zich op de keizer had beroepen. Sommige broers verwelkomden hem van harte in Rome. Hij woonde twee jaar lang bewaakt in een gehuurde woning voordat hij uiteindelijk berecht en vrijgesproken werd. Daar kon hij vrijelijk tot de joden en heidenen preken (Handelingen 28: 11-31).

“Gedurende zijn verblijf te Korinthe vond Paulus tijd om naar nieuwe en grotere arbeidsvelden uit te zien. Zijn gedachten werden in het bijzonder in beslag genomen door zijn voorgenomen reis naar Rome. Het christelijk geloof onwrikbaar te zien gegrondvest in het grote middelpunt van de toenmaals bekende wereld, was een van zijn dierbaarste verwachtingen en meest gekoesterde plannen. In Rome was reeds een gemeente ge- sticht, en de apostel wenste zich van de mede- werking van de gelovigen aldaar te verzekeren voor het werk in Italië en in andere landen. Om de weg voor zijn werkzaamheden onder deze broeders, van wie velen nog vreemdelingen voor hem waren, voor te bereiden, zond hij hun een brief waarin hij zijn plan om Rome te bezoeken en zijn verwachting om de banier van het kruis in Spanje te planten, aankondigde.” E.G. White (Handelingen der Apostelen, hoofdstuk 35, p. 373)

GEROEPEN OM HEILIGEN TE ZIJN “Aan allen die in Rome zijn, geliefden van God en geroepen heiligen: genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heere Jezus Christus. “ (Romeinen 1:7) Die groeten werden geschreven aan de gelovigen in Rome, maar ze zijn ook op ons van toepassing. Paulus zei dat: Wij door God geliefd zijn God houdt vooral van hen die Zijn liefde beantwoorden. Geroepen om heiligen te zijn Wij hebben ons afgescheiden van de wereld en zijn toegewijd aan God omdat we Christus hebben aangenomen en gedoopt zijn. God houdt van iedereen en heeft iedereen uitverkoren om te worden gered. Niettemin zullen alleen degenen die de verlossing accepteren het ontvangen (Efeziërs 1: 4; Hebreeën 2: 9; 2 Petrus 3: 9).

DE GELOVIGEN IN ROME Ze waren vol van goedheid “Nu ben ik ervan overtuigd, mijn broeders – ook ikzelf met het oog op u – dat u zelf ook vol bent van goedheid, vervuld met alle kennis, in staat ook elkaar terecht te wijzen.” (Romeinen 15:14) We weten niet hoe de kerk in Rome werd geplant, maar we weten dat het een sterke kerk was. Paulus vertelde hen: “uw geloof wordt in de hele wereld verkondigd.” (Rom. 1:8). Paulus prees het geloof van de Romeinen en nog andere dingen: Ze waren vol van goedheid De manier waarop zij leefden, verkondigde Gods liefde. Ze waren gevuld met kennis Zij waren geworteld in de Bijbel. Ze waren in staat om elkaar te vermanen Zij konden elkaar aanmoedigen en door anderen worden aangemoedigd.

E. G. White. (Testimonies to Ministers and Gospel Workers, hoofdstuk E.G. White. (Testimonies to Ministers and Gospel Workers, hoofdstuk. 2, p. 87) "De eeuwige God heeft de lijn van onderscheid getrokken tussen de heiligen en de zondaren, de bekeerde en de onbekeerde. De twee klassen blijken niet onopgemerkt in elkaar op te gaan, zoals de kleuren van de regenboog. Ze zijn zo verschillend als dag en nacht. Zij die de gerechtigheid van Christus zoeken, zullen zich toeleggen op de thema's van het grote heil. De Bijbel is het magazijn dat hun zielen van voedzaam voedsel voorziet..... Heiligheid en waarheid, genade en gerechtig- heid, beheersen de gedachten. Het eigen ik sterft, en Christus leeft in zijn knechten.”