MMV flitstraining: Implementatie online course

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
seminar lerende politie organisatie 11 september 2007 Apeldoorn
Advertisements

Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
  Droogbed (+) cursus.
Online Marketing in het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
Workshop Wonen en Zorg Maatschappelijk Kosten Baten Analyse
2C1’s Excellent Vision. Mission: 2C1’s Excellent Vision wil in de markt opvallen doordat onze klanten hogere rendementen behalen dan die bedrijven waarvoor.
Observatie & Diagnostiek binnen een behandelgroep van het OCB in de wijk
Masterroute Sociologie van Gezondheid, Welzijn en Zorg
Grote visite Optimale patiëntenzorg en/of Optimaal middel bij invulling van het individueel opleidingsplan.
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Forumdiscussie met uitgevers van biologiemethoden
Deskundigheidsbevordering palliatieve zorg
Titelpagina.
Samen aan zet Workshop voor bestuurders
Deze Workshop wordt verzorgd door het
Pleegzorg in Beeld.
Werkveldconferentie 23 april 2014
Een jaar verder Vernieuwing examenprogramma CKV
Naam workshopbegeleider
Opleiden in algemene competenties
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Het realiseren van werkafspraken geriatrie tussen de 1 e en 2 e lijn in de regio Zwolle en omstreken. Joke Schmitz, Huisarts en deelneemster van de NHG-kaderopleiding.
Specialisme Samenwerken is samen werken
ESF-project ‘naar een hervorming van het stelsel Leren en Werken’ 1.
Onderwijszorgconsulenten
PROJECT: ORIËNTATIE OP HET BEROEP Naam: Martine Bink med.hro.nl/binmd Kamer: L
Project 3 Week 3.  Mededelingen  Vragen opstellen voor opdrachtgever  Oriëntatie op opdracht (volgende week feedback in de les)  Wijkanalyse  Geen.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Doelmatigheid Introductie Doel workshop: Zichtbaar maken hoe het thema “doelmatigheid van zorg” expliciet binnen de opleiding revalidatiegeneeskunde aan.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
Autisme in het Voortgezet Onderwijs Conferentie Passend Onderwijs 11 november 2009.
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
Portfolio anno 2016: wat moet er anders? Ben Tomlow Leonora Louter Twan van Lieshout Tom Olsthoorn.
Samenwerking leerling, school, ouders. Programma uurWelkom; terugkoppeling opbrengsten vorige ouderavond; presentatie over het cultuurprofiel.
ASSESSMENT BIJ AIOS Revalidatiegeneeskunde Opleidersbijeenkomst 14 mei 2013 Leiden.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Zodat talent en ontwikkelbehoeften elkaar ontmoeten 2 juni 2015
Het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking binnen ING Nederland
Loopt ‘t – Lukt ‘t – Leeft ‘t
Huishoudelijke ondersteuning bij de cliënt met dementie.
De Nieuwe Kans Rotterdam.
Passend onderwijs.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Workshop ‘Breng de CanMEDS tot bloei’
Marjolein van de Pol. , J. Lagro, C. Fluit, M. OldeRikkert, A
Met de SETQ in actie Naam workshopleider.
Passend onderwijs.
Direct aftrap C-propedeuse, studiejaar , blok 2
Praktijk Opleiders Cursus
Wat leren docenten en onderwijsondersteuners online van goede voorbeelden van ICT-gebruik en hoe waarderen ze dit online leren? Gerard Baars
Workshop VIB volwassenen (met moeilijk te begrijpen gedrag)
Direct aftrap C-propedeuse, studiejaar , blok 3
Grassroot “Gevolgen van ziekte in het dagelijks leven”
Training Vergaderen Een project van: In opdracht van:
Antibioticaresistentie en teamleren
Richtlijn Beleid Rondom Spoedoperaties
Coachtraining DOEN?! DAG 2
Effectiviteit van een dieetbehandeling
De Sensatie van een Goed Leven Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking Samen ontwikkelen van een ‘zorgtraject’ voor begrip.
Begeleider of beoordelaar: wanneer draagt u welke pet?
Samenwerking eerste/tweede lijn
Meer op eigen benen in een etnisch diverse stad
Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Workshop weerbaarheid 12 april 2018
Welkom bij de Stage-informatieavond
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
De toolkit zingeving als scholingsinstrument
Transcript van de presentatie:

MMV flitstraining: Implementatie online course

Programma Verwachtingen Achtergrond Werking van de online course Subgroep: toepassing in eigen praktijk Terugkoppeling Subgroep: Rol van de opleider Plenair debat

Project ouderenzorg Doel Specifieke aandacht medische zorg voor kwetsbare ouderen binnen alle medische specialismen: Ouderenzorg verankeren in vervolgopleidingen Zittende specialisten bij onderwerp betrekken

Kennisopbouw Alle specialisten dienen te beschikken over (basis)kennis van de ouderenzorg en zich te bekwamen in de competenties die bij uitstek aan bod komen in de medische zorg voor kwetsbare ouderen.

Online Course Het perioperatieve traject Zorg vanuit beschouwend perspectief In ontwikkeling: Transitie van de oudere kwetsbare patiënt De online course is zodanig opgezet dat de aangeboden kennis direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Online wordt kennis vergaard door expert talks, aanbevolen literatuur en herkenbare casuïstiek, maar worden ook tips/tools aangeboden om direct in de praktijk toe te passen. Het forum is bedoeld om vragen te kunnen stellen aan experts en peers en een discussie op gang te brengen. Bij goed gebruik van het forum zal verdieping van de kennis bewerkstelligd worden. Aan het eind van de week zal een expert via een video opname de belangrijkste vragen/discussiepunten van het forum die week behandelen. De maximale studiebelasting is 4 uur per week.

Praktijk Theorie gelijk toepassen in de praktijk Praktijkactiviteiten Onderzoek de eigen werkplek Patiëntencontacten Onderwijsmomenten Discussie/reflectievragen Forum Hoger rendement door deelname groep Wanneer de opgedane theorie direct in de praktijk wordt toegepast vindt er borging plaats en zal het leerrendement vergroot worden. De cursus is op een dusdanige manier ontworpen dat tijdens de dagelijkse werkzaamheden deze toepassing plaats kan vinden. Om de opleider te ondersteunen bij het stimuleren van de toepassing van de opgedane kennis, is een handreiking ontwikkeld voor opleiders en leerhuizen. Het geeft de opleider/opleidingsgroep handvatten om de deelnemers te helpen de theorie toe te passen. Via een ‘Keuze menu’ kan de opleider/supervisor een keuze maken uit de activiteiten die staan omschreven hoe de kennis toe te passen in de praktijk. De opleider/supervisor kan hierbij kijken welke activiteiten passend zijn bij de dagelijkse werkzaamheden van de A(N)IOS. Binnen het keuze menu is een onderverdeling gemaakt in 5 subcategorieën: ‘onderzoek de eigen werkplek’, ‘patiëntencontacten’, ‘onderwijsmomenten’, ‘discussie en reflectievragen’ en het forum. Hierbij is getracht zoveel mogelijk gebruik te maken van de al bestaande opleidingsmomenten bij een vakgroep (zoals de overdracht, de visite, de reguliere onderwijsmomenten). Hierdoor is de extra belasting voor de opleider/opleidingsgroep minimaal. De opleider hoeft ook geen inhoudsexpert te zijn om de deelnemers te kunnen ondersteunen in hun leerproces. Hij/zij is met name activator en stimulator van het leerproces. Alhoewel de online course individueel te volgen is, is het aan te bevelen om met zoveel mogelijk personen uit de opleidingsgroep deze online course te volgen. Dit zorgt voor een verhoging van de kennis met betrekking tot de perioperatieve zorg van kwetsbare ouderen bij zowel de zittende specialisten als de A(N)IOS, maar daarnaast helpt het u als opleider (opleidingsgroep) de A(N)IOS in dit leerproces te begeleiden, omdat u de inhoud van de course kent.

Ervaringen Perioperatief: 1000 Beschouwend: 1400 Succes rate: 72% Attitude en self confidence

2017 (Naar verwachting) Inschrijfkosten: €160,- ABAN: 10 punten VS en PA: 12 punten www.knmg.nl/projectouderenzorg

Online Course Online Course 6 weken thematisch aangeboden Kwetsbaarheid, Verwardheid, Functionele achteruitgang, Polyfarmacie, Complexe besluitvorming Afsluiting en toets De online course wordt aangeboden als een SPOC small private online course (oftewel een online course die bestemd is voor een beperkte doelgroep en waar je je voor aan moet melden. Deze online course is een 6 weken durende cursus voor zowel medisch specialisten als A(N)IOS., waarbij de vijf belangrijkste basisonderwerpen rondom de zorg voor kwetsbare ouderen tijdens het perioperatieve traject thematisch per week worden aangeboden. De 6e en laatste week is bedoeld als samenvatting en wordt afgesloten met een Multiple Choise toets rondom herkenbare casuïstiek.

www.futurelearn.com

Subgroep Vraag 1 Hoe kan online leren het best worden toegepast binnen de eigen praktijk? Vraag 2 Welke leermomenten uit de praktijk kunnen worden ingezet in combinatie met online leren?

www.knmg.nl/projectouderenzorg