Passend onderwijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Praten met kinderen over de wereld !
Advertisements

Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
Wereldkaart met oudercontacten wereldwijd
Hogescholen in Dialoog
Op weg naar de projectproducten
Redactioneel schrijven Les 2
De Zeester Informatieavond - Ouderpanel 12 maart
Ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling Professioneel-kritische Instelling Training follow-up (dag 2)
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
Passend Onderwijs: overdracht en overgang PO-VO POVO 13 november 2008 Ben Verbruggen SOM.
Begeleiden, hoe doe je dat?
Communicatie met ouders
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
Thema 3 communicatie Gesprekken voeren..
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Welkom.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Hoe ziet jouw droomschool eruit?
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
KOP/MINOR Thema klassenmanagement/ orde in de klas
Ouderavond De Doornick Onderwerp: Wel/geen continurooster?
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
FAALANGST DE BAAS.  Mijn naam:Annet Nelisse-Verlare  Werkzaam: O.b.s. OllieBBommel  Opleiding:Training “Faalangst de Baas” via Ortho Consult.
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Informatieavond schooltijden. Informatieavond   Aanleiding   Warming-up   Algemene info   Pauze   Aan de slag   Afsluiting en vervolg.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.
Een werkvorm om actief en concreet tot participatie te komen
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 13 november 2012.
Welkom Schoolcaf é : ‘Andere Tijden’. Doel van de avond  Kennismaken met de verschillende mogelijkheden wat betreft schooltijden  In gesprek over voorkeursmodel.
Welkom Allemaal! Naam van leraar – Klas X. Welkom in klas x! Ik ga je iets vertellen over klas x en ons klaslokaal.Ik ga je iets vertellen over klas x.
De nieuwe school Impressie.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
Dyslexie: van theorie naar praktijk in de klas
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Welkom! Neem plaats in de kring.
INFORMATIEAVOND 15 november 2016 HARTELIJK WELKOM.
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
Van zenden en terugzenden naar samenwerken ten behoeve van het kind
Werktuigen voor grondbewerking en grondverzet
Ouderbijeenkomst Andere schooltijden
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Week 1, les 8 Ga zitten in de kring.
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
welkom op onze Koffieochtend Plagen & Pesten
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
W8 NIBI 2018 Ecologie moet je doen!
Schoolgroepbijeenkomst
Duurzame inzetbaarheid
RÜYA Bijeenkomst 2 Meiden.
RÜya Bijeenkomst 4 Ouders.
PowerPoint Taal Bijeenkomst 4: Onderwijsaanbod formuleren
Duurzame inzetbaarheid
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
UNICEF België en HIVA / KULeuven
PowerPoint Taal Bijeenkomst 4: Onderwijsaanbod formuleren
Cijferloos lesgeven bij talen
ADL Les 1.
Workshop videobegeleiding
Heet iedereen welkom en geef aan dat de bijeenkomst erg belangrijk is
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Transcript van de presentatie:

Passend onderwijs

Programma Welkom Stellingen Werkvorm: voor - en nadelen passend onderwijs Presentatie Passend Onderwijs Pauze Programma kijken Wat zien we in de praktijk? Afsluiting

Passend onderwijs Doel van de avond Informatie over passend onderwijs Hoe kan passend onderwijs een plek krijgen in de school (van uw kind)? Uitwisselen van ervaringen

Stellingen Stelling 1: Kinderen krijgen gelijke kansen als ze ongelijk onderwijs kunnen genieten. . Toon de dia en vraag om reactie van de ouders.

Stellingen Stelling 2: Goed onderwijs en goede extra ondersteuning van een leerling in de klas valt of staat met de leraar.

Stellingen Stelling 3: Kinderen kunnen prima zelf vertellen wat zij nodig hebben en waar knelpunten liggen.

Voor - en nadelen passend onderwijs Waar zijn de voordelen van passend onderwijs? Wat zijn de nadelen van passend onderwijs? Materiaal: twee flip- over vellen, pennen en post-its Hang twee flappen op in de ruimte. Geef de ouders een pen en voldoende post-its. Laat de ouders voor en nadelen opschrijven. Geef aan dat ze een onderwerp per post-it schrijven. Laat de ouders de post-it zelf opplakken. Bespreek de post-it en nodig de ouders uit om gemeenschappelijke thema’s te maken van de uitkomsten. (wellicht kunnen de uitkomsten later in de subgroepen nog aan de orde komen)

Wat is passend onderwijs? Wat is de stand van zaken in de scholen in het kader van passend onderwijs? Wat betekent passend onderwijs op school en in de klas? Vertel het ontstaan en doel van passend onderwijs. Nodig evt. een gastspreker uit om uitleg te geven over dit thema.

Pauze

Een hoofdprogramma kijken Passend onderwijs Een hoofdprogramma kijken Ter voorbereiding: kijk het gehele hoofdprogramma en bepaal welke fragmenten voor de groep ouders passend zijn. Maak een selectie en bekijk gezamenlijk de fragmenten. Laat ouders reageren; wat valt op? Wat is herkenbaar? Ga uiteen in subgroepen (zie volgende dia)

Passend onderwijs; de praktijk Subgroepen: Uitwisseling aan de hand van vragen kaartjes over passend onderwijs Verdeel de groep in subgroepen (maximaal 6 personen) Geef de subgroepen een aantal vragen mee die uitgewerkt zijn op papier en/of kaartjes Vragen: Wat merkt u van passend onderwijs op de school van uw kind? In het kader van passend onderwijs, waar bent u tevreden over? In het kader van passend onderwijs, wat kan anders, wat behoeft nog aandacht? Hoe vindt u dat het contact verloopt met de school van uw kind? Hoe weet u dat uw kind voldoende aandacht krijgt binnen de groep? Wat vindt u belangrijk in de informatieoverdracht over uw kind? Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat alle leerlingen (dus ook leerlingen met een extra onderwijsbehoefte) op de beste manier geholpen worden?

Plenaire terugkoppeling Noem kort waar jullie over hebben gesproken. Over welk onderwerp hebben jullie het meeste doorgepraat? Wat behoeft nog aandacht? Bespreek de uitkomsten plenair.

Tips en tops Bedankt voor je aandacht! Afsluiting Tips en tops Bedankt voor je aandacht! Tips en Tops: Nodig de ouders uit om aan te geven wat ze goed vonden aan de presentatie. Nodig de ouders uit tips te benoemen ter verbetering aan de presentatie.