De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ouderbijeenkomst 20 juni 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ouderbijeenkomst 20 juni 2017"— Transcript van de presentatie:

1 Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind en kinderen voorbereiden op de toekomst!

2 Oordeel van de onderwijsinspectie 8-09-2016 over de kwaliteit van de school is goed.
Waarom het onderwijs anders organiseren? AANLEIDING Discrepantie groep 1-2 t.o.v. 3-8 Leren zichtbaar maken, coöperatieve werkvormen zelfstandig werken Incourante groepen met betrekking tot aantal leerlingen Ontbreken structurele aandacht 21ste -eeuwse vaardigheden Leerstof bepaalt niet het doel Convergente differentiatie is een poging om de verschillen tussen kinderen zo klein mogelijk te maken. Energie steken in het ongelijke gelijk proberen te maken. Passend onderwijs ruimte geven.

3 Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan Samen voor het talent van uw kind en kinderen voorbereiden op de toekomst die hen wacht. WAAROM Betekenisvol onderwijs Aanbod op niveau voor alle kinderen Eigenaarschap voor leerlingen over eigen leren Werken vanuit onderwijsbehoeften van kinderen Elkaars kwaliteiten nog meer gebruiken en echt samenwerken verdieping professionele cultuur Werken vanuit doelen i.p.v. uit methode Kinderen krijgen meer ruimte aan eigen doelen te werken 21ste -eeuwse vaardigheden krijgen structureel een plek in het curriculum

4 Hoe FYSIEK: muren openen en schuifwand plaatsen zodat er units ontstaan ORGANISATIE PERSONEEL: werkteams creëren per unit die samenwerken op inhoud voordeel dat allocatiemodel minder impact heeft op groepsindeling. Inhoud is leidend niet het budget. ORGANISATIE MATERIEEL: ICT voor iedere leerling. INHOUDELIJK: Thema gericht werken vanuit een beredeneerd aanbod zoals in groep 1-2. Werken vanuit placemats en dynamische groepsoverzichten. Portfolio in plaats van rapporten. Doelenboekjes per kind. Bewaking leerstof doelen- kind doelen. Rooster ontwikkelen waarin maximale samenwerking en leerrendement in evenwicht zijn

5 Vaardigheden leerkrachten
Samenwerken in unit en betekenisvol onderwijs vorm geven door met elkaar een beredeneerd aanbod op te zetten per zes weken Iedere leerkracht is de mentor van een bepaalde groep leerlingen, maar hij/zij werkt samen met de andere leerkrachten aan de ontwikkeling van een kind. De leerkracht probeert als pedagoog en cultuuroverdrager steeds het dilemma tussen kind gerichtheid en leerstofgerichtheid in evenwicht te houden De leerkracht zorg voor het tot stand komen van een zone van naaste ontwikkeling. Die zone bestaat uit activiteiten waaraan de leerlingen kunnen en willen deelnemen, maar die nog niet zelfstandig tot een goed einde gebracht kunnen worden.

6 WAT Het wat gaan we samen vorm geven. Dit hoort bij onze verbeter cultuur. We hebben samen gekeken naar de kansen, belemmeringen en wat wij nodig hebben om het waarom en hoe vorm te geven! De kwaliteit van ons onderwijs is en blijft daarin leidend. De kwaliteit kan altijd beter.

7 ICT portfolio’s, eigenaarschap, thema’s hoeken BETEKENISVOL
Aanbod en aandacht voor alle kinderen Doelgericht werken Fysieke ruimte

8 Start nieuwe schooljaar
Unit 1A Leerlingen groep 1-2 Saskia en Jolanda Unit 1B Leerlingen groep 1-2 Rebecca en Natalie Unit 1C Leerlingen groep 1-2 Marlene Ondersteuning Unit 1 Nena en interne begeleiding Mireille Sierkstra Unit 2a Leerlingen groep 3 en 4 Renske/Shantie/Rebecca Unit 2b Leerlingen groep 3 en 4 Liesbeth/Vanity/Rebecca Unit 3A Leerlingen groep 5 en 6 Ingrid en Marije Unit 3B Leerlingen groep 5-6 Ivy en Marianne Ondersteuning Unit 2 Rebecca en Unit 3 Marianne en interne begeleiding Astrid Haasdijk Unit 4A Leerlingen groep 7 en 8 Conchita en Carola Unit 4A Leerlingen groep 7 en 8 Eveline en Astrid Ondersteuning Unit 4 Annemiek en interne begeleiding Astrid Haasdijk

9 Ochtend start in de eigen stam groep
Vanuit deze stamgroep dus unit a of b gaat er gewerkt worden aan de harde kern te weten taal, rekenen, lezen, spelling, begrijpend lezen op niveau passend bij de ontwikkeling van de kinderen. Kinderen werken met een dagtaak en later vanaf unit 3 met een weektaak Middag gaan kinderen vanuit de eigen stamgroep thematisch werken. Hier worden de brede doelen aangeboden het zogenaamde 21ste -eeuws leren door kinderen meer ruimte te geven voor onderzoek en oplossen. Wij betrekken de ouders hier bij en informeren tijdig waar aan gewerkt wordt met de kinderen. Ook hier wordt er veel aan taal gewerkt. De kinderen kunnen op verschillende plekken in de school aan het werk zijn. Afsluiting vindt plaats in eigen stamgroep. Ieder kind heeft meerdere leerkrachten. Er is echter 1 leerkracht verantwoordelijk voor het leren van de kinderen. Dit noemen we de unit coach van het kind. Ouders ontvangen aan de start van het schooljaar bericht wie de unit coach is. U kunt alle leerkrachten van de unit aanspreken over organisatorische zaken maar over het leren kunt u alleen met de unit coach in gesprek. Ouders nodig voor feedback en ondersteuning van het leren van eigen kinderen. Alleen samen komen we verder. En in welke unit komt mijn kind.


Download ppt "Ouderbijeenkomst 20 juni 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google