What is the meaning of? Student centered learning

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar een ondernemingsmodel dat werkt
Advertisements

Autisme en Mindmap Thuis en op School
Normen Ga van een positieve intentie uit Communiceer respectvol
Strategisch management Samenvattend. Wie of wat is Strategisch management? Verantwoordelijken binnen een bedrijf voor het vastleggen van – Missie – Visie.
Inleiding tot marktonderzoek
Verbinden van Onderwijs en Onderzoek Inleiding in de methode
ZELFEVALUATIE van EUROPESE PROJECTEN
Hoofdstuk 8 Plannen en doelen stellen
LauwersCollege Buitenpost Informatica
Pass’t Montessorionderwijs ?
Hoofdaannamen van Appreciative Inquiry
Moet ‘t misschien anders..?. Wat vraagt deze tijd van een school?
Communicatie met ouders
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Presenteren en communiceren
De SixPack Format en leerlijn onderzoeks- en informatievaardigheden
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Pedagogisch werken in de wijk Les 3 Kwartaal 1. Wat gaan we doen? Opdrachtformulering van Helma Plan van aanpak maken Onderzoeksvaardigheden.
Kritisch denken ‘vertaald’
Wie ben ik? Jan Zuur 51 jaar Docent-Coach Applicatie ontwikkeling en ICT-B Regisseur examinering In afrondende fase van Master Learning and Innovation.
Praktijk(gericht) onderzoek Bijeenkomst 1
DIVERSITEIT BEINVLOEDT STUDIESUCCES Hoe daar mee om te gaan?
Callens Stephen.  Hoe vindt men kinderen met riskant probleemgedrag?  Wie zijn de kinderen met riskant probleemgedrag?  SPRINT: het opsporen van kinderen.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
EXOVA ONDERWIJS OP MAAT VOOR ELKE LEERLING Excellent Onderwijs Voor Allen Excellente Ontwikkeling Voor Allen Onderwijsverandering van binnen uit.
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
Divergeren Deze powerpoint ga je aan de slag met verschillende divergerende technieken. Hierbij bedenk je zoveel mogelijk ideeën. Bij een brainstormsessie.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek.
INHOUD LES: “LEREN” Wat is leren? Hoe kunnen we leren? Verschillende leertheorieën; Klassieke conditionering Operante conditionering Leren door imiteren.
Mondzorg - persoonsgericht
WDA voor het vmbo Wiskundige Denkactiviteiten
Coaching in regioleren
Hoezo creatief? Workshop Door: Maaike Zeilstra (De Werveling Soest),
Hartelijk welkom, we starten om 14u
Yammer.
Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven
Elke Dag Samen een Beetje Beter.
If it doesn’t spread……it’s dead
Een vergadering organiseren
Tool II-2: Het plannen van OL, leerlingen stellen hun eigen vragen
Werkwijze Hoe zullen we als groep docenten te werk gaan?
Onderzoekend leren Hoe ondersteunen we onderzoekend leren?
Student-centered learning Student-centered learning is het proces waar bij studenten makkelijk kunnen leren plannen, tactieken toepassen om het studeren.
Hoe plannen we onderzoekend leren in wiskunde?
Onderzoekend leren Hoe zien opdrachten voor onderzoekend leren bij wiskunde er uit? Tool IE-2: Het vergelijken van gestructureerde en ongestructureerde.
© UNIEK IN DE KLAS.
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
Lectora als ontwikkeltool voor interactieve multimedia programma’s
Hoe brengen opdrachten de beroepscontext het klaslokaal in?
1. Kan je alleen aan wetenschap doen of heb je anderen nodig?
WETENSCHAPSWINKEL UT MKB WETENSCHAPSWINKEL
Vergadering Personeelsdienst
Onderzoekend leren in de natuurwetenschappen
Bord in de Klas November 2016 AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD
Workshop “de coachende praktijkopleider”
Onderzoekend leren in de natuurwetenschappen
Tool WD-3: Verbinding met de wereld van de tuinbouwindustrie
Cyclisch proces binnen methodisch begeleiden
Cyclisch proces binnen methodisch begeleiden
FILOSOFEREN LES: LEEFT AARDE?.
Methodisch handelen Week 6 les 5. Methodisch handelen Week 6 les 5.
Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2.
Maakonderwijs Verbeelden – spelen – maken - leren
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
Onderzoekend leren Werkt onderzoekend leren (OL)?
The Future Teacher 3.0.
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

What is the meaning of? Student centered learning Problem based learning Research based learning Problem solving

Student gecentreerd leren Hier wordt de focus van het onderwijs verschoven van de leraar naar de student. De leerkracht staat niet meer voor de klas om alleen maar te instrueren maar brengt de studenten zo ver om een actievere rol te hebben. De studenten gaan moeten leren uit hun omgeving, hun achtergrond en de persoonlijke ervaringen. Daarom zegt men hier ook dat studenten de flexibiliteit hebben om overal en altijd te leren. Het hoeft niet in een lokaal te zijn maar kan door middel van online cursussen, werk-studie programma’s, of tijdens de niet traditionele tijden zoals in het weekend en s’avonds

Problem Based Learning Probleem gestuurd onderwijs is een student gerichte benadering waarbij studenten leren over een bepaald onderwerp door te werken in groepen om een open probleem op te lossen. Hoe ga je te werk? Je gaat het probleem moeten definieren Ontdekken welke kennis er al is over het probleem Op zoek gaan naar meer informatie en de tools die gebruikt zullen moeten worden Evalueren van een mogelijke manier om het probleem op te lossen Oplossen van het probleem De bevindingen rapporteren Problem based learning is meestal groepsgericht kan een korte opdracht zijn maar soms ook een heel kwartaal duren. Wat Bereik je met Probleem gestuurd leren: De studenten worden de mogelijkheid aangeboden om: In teams te leren werken Onderzoek-en informatie vaardigheden op te doen Managen van projecten( een beetje leiding geven) Kritisch denken en analiseren Voorbereiden voor de echte wereld

Research based learning De studenten worden bij research based learning betrokken bij onderzoeken. Dit kan d.m.v studenten te betrekken tijdens een onderzoek waar je mee bezig bent( ze kunnen helpen met data verzamelen en documenten invullen) of de studenten worden een onderwerp gegeven waarbij ze zelf gaan onderzoeken en discusseren daarover. Wat bereik je hiermee? - Het werkt motiverend , want het prikkelt hun nieuwsgierigheid - De studenten zien dan niet alleen het eindresultaat maar kunnen deze stapsgewijs volgen.

Problem Solving Als mens wordt je vaak geconfronteerd met verschillende soorten problemen. Deze kunnen intern of extern zijn, groot of klein en makkelijk of moeilijk. Belangrijk is dat je op zoek gaat naar een manier om dit op te lossen. De fundamentele stappen in het oplossen van een probleem zijn Definieer het probleem. (hoe , waar ,wanneer en waarom ) Op zoek gaan naar de mogelijke oorzaken van het probleem. Vraag naar adviesen van mensen, collegas. Schrijf de meningen op. Bepaal alternatieven voor de aanpak van het probleem. Brainstormen, verzamelen van zoveel mogelijk idieen om zo het beste idee te vinden. Selecteer een aanpak van het probleem om het op te lossen .Bij het selecteren overwegen welke aanpak het beste is op een lange termijn. Plan de uitvoering van het beste alternatief ( dit is je actie plan.)Kies een plan uit om je probleem op te lossen

Filosofie Albert Einstein Tot slot kunnen we stellen dat wij vaardigheden hebben aangeleerd die we nodig hebben voor een succesvolle carriere. Tevens dat leerkrachten niet overbodig zijn maar de rol die ze vervullen verandert in die van opvoeder naar coach en consultant. Jennifer Ching Yong Lachmie Jainullah Otmar Asinga Jacintha Joman “ IK LEER NOOIT MIJN LEERLINGEN, IK PROBEER ALLEEN AAN DE OMSTANDIGHEDEN WAARIN ZE KUNNEN LEREN LERING TE BIEDEN” Filosofie Albert Einstein