De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2."— Transcript van de presentatie:

1

2 Methodisch handelen Week 2

3 Terugkoppeling vorige week
Wat is methodisch handelen? Methodisch handelen betekent dat je altijd dezelfde stappen zet om een resultaat te behalen en dat je de stappen altijd evalueert en eventueel bijstelt. Methodisch handelen is op een bewuste manier een plan inzetten om het kind vooruit te helpen.

4 STAPPEN VAN DE METHODISCHE CYCLUS
Beginsituatie vaststellen; Probleem vaststellen en vertalen naar hulpvraag; Doelen formuleren (smart); Plan van aanpak maken (waarbij ook voorbereiding op evalueren); Plan uitvoeren; Evalueren en bijstellen;

5 Presentaties!

6 Wat is sociale media? Filmpje:

7 Huiswerk bespreken Welke verschillende ICT programma’s, apps zijn er op de BPV? Hoe wordt social media in de BPV ingezet?

8 Je media gebruik in kaart brengen.
Filmpje Daarna krijg je een opdracht uitgedeeld. Die maak je individueel

9 Bespreken opdracht.

10 Opdracht Schrijf voor jezelf op;
Wat is het verschil tussen privé gebruik en beroepsmatig gebruik van social media?

11 Opdracht Op welke manieren kan social media effectief worden ingezet in de opvang? Hoe kun je een actie opzetten? Wat voor soorten acties kun je bedenken om de organisatie op een positieve manier in beeld te krijgen? Hoe zorg je ervoor dat je een zoveel mogelijk mensen bereikt?

12 Opdracht Jullie gaan nu zelf een social media actie bedenken.
Situatie: Je bent al een tijdje werkzaam bij kinderopvang Oetsiekoetsie, helaas is door een nieuwe kinderopvang in de buurt (concurrentie) het aantal kinderen afgenomen, tijd voor actie! Ga in een groepje van 3 personen een actie verzinnen; Facebook, instagram, youtube of misschien weet je zelf iets waarop je een actie kunt verplaatsen. Zet de actie op! Beschrijf hoe jullie gaan zorgen voor een zo groot mogelijk bereik; Denk aan vormgeving enz.

13 Huiswerk Wat is het beleid m.b.t. ICT en social media binnen de instelling waar jij stageloopt? Doorlezen afronding periode 5; Bewijs ICT en sociale media in de BPV


Download ppt "Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2."

Verwante presentaties


Ads door Google