De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven"— Transcript van de presentatie:

1 Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven
Marjanom Picktula

2 3.1 Establish challenging learning goals
Graduate Onderzoek F2F ICT Set learning goals that provide achievable challenges for students of varying abilities and characteristics. Hier uit blijkt dat hun doelen bereikt zijn. Bron: Leerlingen bijeen brengen en praten met hun docent over de doelen die ze willen bereiken en dat noteren op papier. Middels een X-Mind zullen ze dit uitbeelden en uitwerken.

3 Toelichting Om beter aan te sluiten bij de behoeften van leerlingen en meer recht te doen aan verschillen, bijvoorbeeld door talenten de kans te geven zich te ontwikkelen en om het onderwijs aantrekkelijker en realistischer te maken voor leerlingen en hen beter voor te bereiden op een toekomstig beroep en het vervolgonderwijs. Xmind is om hun doelen te realiseren en het verder uit te werken.

4 3.2 Plan, structure and sequence learning programs
Graduate Onderzoek F2F ICT Plan lesson sequences using knowledge of student learning, content and effective teaching strategies. Engage, Explore, Explain, Elaborate, and Evaluate Bron: Een ieder zowel student en docent hebben toegang op de google planning sheets. De docent legt wel uit aan de studenten. Google planning sheet is een manier om planningen , doelen, uitwerking enz te noteren

5 Toelichting In de Google Planning Sheets is als een studieprogramma voor de studenten die ze kunnen volgen gedurende hun lessen. Of ook een jaarprogramma te maken voor de docent.

6 3.3 Use teaching strategies
Graduate Onderzoek F2F ICT Include a range of teaching strategies. Lesgeven om kennis, vaardigheden, het oplossen van problemen en kritisch en creatief denken te ontwikkelen. Bron: De studenten zitten in een ruimte en de docent geeft les middels powerpoint . Middels powerpoint kan een les duidelijker gegeven worden met plaatjes en geluiden.

7 Toelichting Powerpoint lesgeven zal de les leuker en interessanter maken voor de studenten. Hierdoor zullen de studenten de lessen beter volgen.

8 3.4 Select and use resources
Graduate Onderzoek F2F ICT Demonstrate knowledge of a range of resources, including ICT, that engage students in their learning. Ze kunnen informatie zoeken uit verschillen bronnen. Bron: Ze zitten in groepen bijelkaar en de docent geeft duidelijke instructies. Hier kunnen ze verdere informaties zoeken.

9 Toelichting De studenten krijgen een opdracht en dat moeten ze verder uitzoeken op youtube, google en een of ander sites om informaties te zoeken.

10 3.5 Use effective classroom communication
Graduate Onderzoek F2F ICT Demonstrate a range of verbal and nonverbal communication strategies to support student engagement. Hieruit blijkt dat er een effectieve communicatie in de klas is. Bron: Verbaal-> de docent praat met de leerlingen om te motiveren en te stimuleren en uit te leggen. Non Verbaal-> bij het uileggen worden er ook met gebaren en bewegingen uitgelegd. Middels Skype is het communiceren van verbaal en non verbaal een communicatiekanaal. Zie Boek: ICT in Basisonderwijs.

11 Toelichting Hier wordt aangegeven dat zowel bij verbaal en non verbaal er een effectieve communicatie is in de klas. Bijvoorbeeld de docent legt uit met zijn handen, vingers en lichaamshouding. Ook een ander voorbeeld omtrent ICT is Skype.

12 3.6 Evaluate and improve teaching programs
Graduate Onderzoek F2F ICT Demonstrate broad knowledge of strategies that can be used to evaluate teaching programs to improve student learning. Hieruit blijkt dat studenten hun brainstorming vertonen Bron: De studenten worden uitgelegd door de docent hoe het gedaan wordt. Docent legt de stappen uit. We gebruiken hier ICT tool Kahoot

13 Toelichting Docent stelt vragen op digibord, leerlingen antwoorden op hun device, scores op digibord, mondeling toelichten.

14 Ten slotte: Heb geleerd dat ICT die je in elk vak in het leren een vooruitgang brengt wat hun leerprestatie betreft. Ook leer je hoe je les effectief en efficient les kan geven.


Download ppt "Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven"

Verwante presentaties


Ads door Google