De Medezeggenschapsraad spreekt….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Medezeggenschap op scholen Regelgeving in vogelvlucht September 2010 Kees Deijns.
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
Medezeggenschapsraad
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
?.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
MR ‘t Möllenveld.
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
De Medezeggenschapsraad
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SINT BAVOSCHOOL november 2010.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Inleiding Medezeggenschap bij De Haagse Scholen
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
De beperkingen van ‘macht’ Leiding geven en medezeggenschap.
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
Leerlingenraad De Ark.
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Samenwerk maken van je Opleiding Wij zijn de Deelnemersraad!
Informatieavond 1 september 2015.
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR). Wat is een OPR? “Het formele medezeggenschapsorgaan van een samenwerkingsverband passend onderwijs, waarin ouders en personeel.
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland 2 e jaarlijkse bijeenkomst OPR en Medezeggenschap.
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1. Jaarverslag MR schooljaar Wat wilt u lezen? 2 Samenstelling MR Bijeenkomsten MR Relatie MR met MT/directeur.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Jaarverslag MR 2012 / 2013 De MR heeft het afgelopen schooljaar 8 keer vergaderd. In deze vergadering heeft de medezeggenschapsraad ingestemd met / of.
Per telefoon: Vanaf 15.15uur: Voor het maken van een afspraak; Of om zaken betreffende uw kind te bespreken. Vóór 8.15uur om ziekmeldingen.
Werkdruk en de mr Annemieke Schoemaker Trainer/adviseur.
Opleidingscommissie Hanzehogeschool Groningen
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Beantwoord kort de volgende vragen:
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
De Rechtspersoon voor Doordecentralisatie
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland
Medezeggenschapsraad
Stichting Vrienden van De Oase
Jaarverslag medezeggenschapsraad
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
De Ondernemingsraad.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
De ouderraad? Ook voor u! Vul bij de ondertitel de naam van de school met een eigen foto in. Vertel waarom u deze powerpoint-presentatie gaat houden: omdat.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Medezeggenschap MR Marjo Dierx en Cees van der Sluijs (lerarengeleding) Alexander Turlot en Janet Wesseling (oudergeleding)
Transcript van de presentatie:

De Medezeggenschapsraad spreekt…. WAT is de MR? Schoolbesturen en schooldirecteuren kunnen niet alles op eigen houtje beslissen. De overheid heeft namelijk aan ouders en leraren een recht van inspraak gegeven. Daar waar de schoolleiding van de overheid zelfstandig beslissingen mag nemen, dat wil zeggen zeggenschap heeft, hebben de ouders en de leraren medezeggenschap. Natuurlijk kunnen niet alle ouders en leraren tegelijk met de schoolleiding overleggen. Vandaar dat zij door een raad van enkele ouders en leraren worden vertegenwoordigd, de zogenaamde medezeggenschapraad (MR). De leden van die MR worden door de ouders en leraren van de school gekozen. WAAR heeft de MR een stem in? de besteding van geld de huisvesting het vaststellen van vakanties en vrije dagen beleidsplannen het inspectierapport Allard Jager lid namens de ouders GMR-lid (dochter in groep 4 en zoon in groep 6) WAT doet de MR? De MR denkt en beslist mee over schoolzaken en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs op school. De MR heeft een flink aantal taken en bevoegdheden welke staan omschreven in de Wet medezeggenschap op scholen. Het komt erop neer dat de MR het beleid van het schoolbestuur en van de schooldirecteur positief kritisch volgt en meedenkt bij het oplossen van problemen. Maar er is meer, want voor besluiten over tal van onderwerpen moet de schoolleiding verplicht advies aan de MR vragen. Ook zijn er veel besluiten die de schoolleiding alleen mag nemen als de MR ermee heeft ingestemd. Soms heeft de hele medezeggenschapsraad die instemmingsbevoegdheid, soms alleen de ouders of alleen de leraren in de MR.  Mirelle Egberts lid namens het team GMR-lid leerkracht groep 3 Elke de With lid namens de ouders Voorzitter (dochter in groep 6 en zoon in groep 7/8) Kim Bogaard lid namens het team Secretaris leerkracht groep 6 HOE kom ik in contact met de MR? Wilt u weten waarom iets gebeurt, hoe iets zit of denkt: kan dit zomaar? Vraag het de MR! In de eerstvolgende vergadering wordt uw vraag of opmerking besproken. Mail hiervoor naar k.bogaard@augustinusschool.nl