Romeinen (4) WELKOM.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Discipelschap.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Genade en veroordeling
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Welkom in deze kerkdienst
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
In deze presentatie staan beide.
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Liturgiebr. J. Blom Collecte: Diaconaal centrum Eindhoven Psalm23:1, 2 Psalm51:3, 4 2 Samuel12: Psalm32:2, 3 2 Samuel12: Psalm4:3 Gezang174:1,
DE BERGREDE (4) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan,  wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
DE BERGREDE (3) WELKOM.
DE BERGREDE (2) WELKOM. Psalm 32: 1  Welzalig hij wiens zonde is vergeven,  die van de straf genadig is ontheven,  wiens overtreding, die hem had bevelkt,
DE BERGREDE (5) WELKOM.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
Gezang5:1 - 4 Jona1:1 - 3 Jona2:1 - 3:3a Jona4:1 - 4 Psalm139:3, 4, 5 Matteus28: LvdK481:1, 2 Psalm135:1 Psalm32:1, 3, 4 Gezang182C:Amen Liturgieds.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
29 mei 2016 Zoetermeer. 1,2 de gerechtvaardigden & & in wie geen bedrog is 3-7 gejammer & bewaring 8,9 belofte & instructie 10 smarten & goedertierenheid.
Genesis 1:1-6:8 (6) WELKOM. Psalm 25: 5  Louter goedheid zijn Gods paden  voor wie leeft naar zijn verbond,  daaraan trouw blijft en zijn daden  slechts.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Romeinen (6) WELKOM.
Heidelbergse catechismus
Romeinen (5) WELKOM.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Romeinen (3) WELKOM.
Jakobus (1).
Romeinen
Kind van God.
Jakobus (2).
Romeinen (2) WELKOM.
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
Efeziërs (3) WELKOM 1.
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Welkom in deze kerkdienst
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Efeziërs (6) WELKOM 1.
Les 3 Gedoopt leven.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Jezus is Heer!.
de brief aan de Romeinen
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
Dordtse Leerregels - indeling
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Openbare geloofsbelijdenis
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Agenda aanstaande week 1/2
Welkom in deze kerkdienst
Korte cursus bijbellezen 3e avond
Transcript van de presentatie:

Romeinen (4) WELKOM

Psalm 32: 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven, die van de straf genadig is ontheven, wiens overtreding, die hem had bevlekt, voor 't heilig oog des HEREN is bedekt. De HERE rekent hem niet toe zijn zonden, de ongerechtigheid, in hem gevonden. Welzalig hij die zo bevrijd van schuld, geen onoprechtheid in zijn geest meer duldt.

Psalm 32: 2 Zolang ik zweeg verteerden al mijn krachten, ik klaagde luid, niets kon mijn pijn verzachten. Want dag en nacht lag zwaar op mij Gods hand, mijn merg verdroogde als in zomerbrand. Maar ik bekende U oprecht mijn zonden, verborg geen kwaad dat in mij werd gevonden. En toen ik dit beleed voor uw gezicht, sprak U mij vrij van schuld in uw gericht

Romeinen (4) GEBED

Vragen naar aanleiding van de vorige keren? Romeinen (4) Vragen naar aanleiding van de vorige keren?

Romeinen (4) Kort overzicht tot nu toe: Romeinen 1:1-17 > introductie van Paulus + dankzegging. Romeinen 1:18-32 > de heidenen staan schuldig voor God = samenvatting van de omstandigheden in de samenleving. Romeinen 2:1-20

Romeinen (4) De Joden staan ook schuldig voor God: Joden met de wet. Heidenen zonder de wet. Niet het bezit van de wet, maar het leven naar de wet is de ware besnijdenis. Het is wel degelijk een voorrecht om het woord van God te hebben (Romeinen 3:1-20).

Romeinen (4) Gods gerechtigheid, waarvan de Wet en de Profeten al getuigen, wordt nu ook buiten de wet zichtbaar: God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid. (Rom 3:21–22). Buiten de wet? Wat is dat? Opdracht: Wilt u aan ander / of uzelf uitleggen wat geloof is? Het geloof is vaak een abstractie geworden > het geloof geeft mij veel troost.

Romeinen (4) Opdracht: Wilt u aan ander / of uzelf uitleggen wat geloof is? Het geloof is vaak een abstractie geworden > het geloof geeft mij veel troost. Geloof als: Vast vertrouwen / zeker weten Vooral : liefhebben / leven samen met God

Romeinen (4) Gods gerechtigheid, waarvan de Wet en de Profeten al getuigen, wordt nu ook buiten de wet zichtbaar: God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid. (Rom 3:21–22). Buiten de wet? Wat is dat? Is de wet het Oude Testament? Nee, want de wet en de profeten getuigen al van deze gerechtigheid. Is de wet, de toetreding tot het Joodse volk, het houden van de wet en de besnijdenis? Ofwel vooral de uitleg van het Oude Testament in de eerste eeuw? Dit was ook de uitleg van Joodse Christenen! Ja, zie Handelingen 15 (lezen).

Romeinen (4) Romeinen 3:21-30 Maar de besnijdenis dan? Conclusie: ieder mens staat schuldig voor God Romeinen 3:21-30 De Joden hebben de wet en de profeten > die getuigen van Jezus Door het geloof in Jezus krijgen zowel de besnedenen als de onbesneden, vrijspraak door God Geen uitzonderingspositie voor de Joden Maar de besnijdenis dan? Lezen Romeinen 4 Abraham zowel vader van onbesnedenen als besnedenen. Vader van alle gelovigen (Romeinen 4:1- 31)

Romeinen (4) Abraham zowel vader van onbesnedenen als besnedenen. Vader van alle gelovigen (Romeinen 4:1-31)

Romeinen (4) Romeinen 5:12-7:25 Zonde en wet > overzicht blz. 19 + blz. 20 Door Adam = zonde in de wereld Door Jezus = genade in de wereld Alleen door geloof in Jezus is het weer goed (Romeinen 5:1-12). Het belang van de DOOP (blz. 20)

Romeinen (4) Romeinen 5:12-7:25 De vicieuze cirkel van angst, dood en zonde (blz. 21) Angst voor de dood > leidt tot zonde > leidt tot dood > leidt tot angst >>> Storende fout (blz. 21 > niet Romeinen 6, maar 7:5).

Romeinen (4) Lezen Romeinen 7 De functie van de wet – het persoonlijke verhaal van Paulus (Romeinen 7 – LEZEN) Wat is uw persoonlijke verhaal bij de 10 geboden? Wat betekenen de 10 geboden voor u en hoe maakt u het praktisch? Welk gebod(en) is het meest ontdekkend of leerzaam of confronterend? Extra info: de catechismus = onder andere geënt op Romeinen 7, 1-6, 8

Romeinen (4) Romeinen 8 Geen slaven meer van de wet, begeerte, de zonde, de dood. Maar door de Geest kinderen van God. En door de Geest van God verlangen wij naar de verlossing! Zekerheid van het geloof > blz. 25 De ketting van het heil = Romeinen 8:28-30

Romeinen (4) Voor de volgende keer… Lees Romeinen 9-11, vooral 14:1-15:13 En blz. 32-33 van de cursus.

Psalm 32: 3 Laat tot U komen elk van uw beminden ten tijde, HERE, dat U Zich laat vinden. Ook als een vloedgolf hem dreigt neer te slaan, hoe hoog ze komt, zij raakt hem zelfs niet aan. U bent voor mij een schuilplaats in gevaren en voor benauwdheid zult U mij bewaren. U hebt met jubelzangen mij omringd, nu al uw volk van uw verlossing zingt.

Psalm 32: 3 Denk aan mij in uw ontferming, HEER, waarop ik biddend pleit, want uw trouw en uw bescherming schenkt U reeds van eeuwigheid. O, gedenk de zonden niet, in mijn jeugd door mij bedreven. Wilt U, die mijn schulden ziet, in uw goedheid mij vergeven.

Romeinen (4) DANKGEBED