Avondmaalsviering volgens model 5 (1/8) Vg.:De Heer zij met u. Gem.:ZIJN GEES IS IN ONS MIDDEN. Vg: Ik wens jullie allemaal vrede toe. Gem: VREDE, OOK.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Zingen Vers 1 Hoor, onze Vader, hoor ons aan
Zingen Liedboek Eeuwig Woord, U willen wij bezingen,
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Welkom op TOV!.
FORMULIER VOOR DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL - III
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Brood & beker deel 1.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Op weg naar het vormsel.
HEILIG AVONDMAAL OF MAALTIJD VAN DE HEER
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
ELKAAR (VER)DRAGEN Witte Donderdag. Het Laatste Avondmaal.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
O lieve Heer’, geef vrede aan allen hier beneden die uitzien naar Uw feest, opdat de mensen weten: Uw heilige profeten zijn niet verblind geweest.
Welkom en Afkondigingen > ♫OPW:236 ♫OPW:91 ♪146C:1,2 ✝PS139 ♪868:1,2,3 ✡Verkondiging ♪885:1,2 €Collecten ♪575:1,6 ◆Zegen.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Aswoensdag.
De STRIJD om ons denken.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Derde zondag 40-dagentijd
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
In Perspectief.
3 December 2017 Thema: Sta je klaar? 1e Advent
Zondag 19 november Oude Dorpskerk Bunnik
Zondag 24 december 2017 Thema: Ik doe mee
Jezus is Heer!.
Welkom in deze kerkdienst
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
‘in de hemel, en op aarde’
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. J. van Schaik
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Heilig Avondmaal (formulier 5)
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Avondmaalsviering volgens model 5 (1/8) Vg.:De Heer zij met u. Gem.:ZIJN GEES IS IN ONS MIDDEN. Vg: Ik wens jullie allemaal vrede toe. Gem: VREDE, OOK VOOR U. Laten we elkaar nu een teken van vrede geven. Vg.:Heft uw harten omhoog. Gem.:WIJ HEFFEN ONS HART OP TOT GOD. Vg.:Brengen wij dank aan de HEER, onze God. Gem.:HIJ IS HET WAARD ONZE DANK TE ONTVANGEN.

Avondmaalsviering volgens model 5 (2/8) God van Abraham, Izaak, Jakob; Gij die uw volk hebt geleid uit Egypte; God van bewogenheid, God van beweging; Gij die verborgen zijt, nochtans aanwezig. Gij die ons kent: het werk van uw handen; mensen van hoop en vrees, glorie, misère; mensen op weg naar het land van belofte; aarzelend gaande met vallen en opstaan. Gij die van ver met uw Woord ons nabijkomt; Gij die ons voorgaat, de God die er zijn zal, twistend, vertroostend, beproevend, belovend, waarheid, gerechtigheid, wijsheid en vrede. Samen met engelen, machten en krachten, doden en levenden, boven, beneden, stemmen wij in met de lof, U gebracht, en roepen wij U aan en zingen wij U toe

Lied 405: 4 (1/2)

Lied 405: 4 (2/2)

Avondmaalsviering volgens model 5 (3/8) U zij de glorie om Jezus Messias, Licht uit den hoge, aan mensen verschenen, Zon van gerechtigheid over de wereld. Alle gerechtigheid heeft Hij vervuld, wet en profeten ten volle doen gelden, om aan de wereld zijn toekomst te geven. Hij die als meester de minste gediend heeft, Hij die als koning het kruis heeft gedragen, Hij, de blinkende morgenster, wortel van David, Hij die de weg is, de waarheid, het leven, die op de avond voordat Hij ging sterven, in de nacht van verloochening en de nacht van verraad, met zijn discipelen maaltijd gehouden en voor zijn vrienden het brood heeft gebroken: Neemt, zei Hij, eet, want dit is mijn lichaam, doet dit tot mijn gedachtenis.

Avondmaalsviering volgens model 5 (4/8) Zo ook de beker, die rondging bij allen, die Hij betekenis gaf met de woorden: Dit is het nieuwe verbond in mijn bloed, doet dit tot mijn gedachtenis. Vg.:Steeds als wij nemen het brood en de beker, delend de dood van de levende Heer, zijn wij getuigen van Hem die komen zal. Redder der wereld, kom ons bevrijden, Gij onze hoop, onze toekomstverwachting. Gem.: MARANATHA.

Avondmaalsviering volgens model 5 (5/8) Koning der wereld, wij roepen: hoe lang nog alle verbijstering, vrees en verdriet, honger en onrecht, vernedering, leugen, eenzaamheid, ongeluk, dood en verderf? Waak op voor allen die mateloos lijden, alle gemartelden, alle verminkten, alle getuigen van waarheid en recht, allen wier naam staat gegrift in uw hand! Redder der wereld, kom ons bevrijden. Gij onze hoop, onze toekomstverwachting Gem.: MARANATHA Zend dan, o God, uw Geest in ons midden, brand uit ons weg alle haat en geweld, maak ons tot mensen met nieuwe verwachting. Wil het gezicht van de aarde vernieuwen, oorlogen smoren, verdrukking verbreken, opdat uw Koninkrijk kome met kracht, en alle dingen voltooid zullen zijn.

Avondmaalsviering volgens model 5 (6/8) Zoals dit brood was verstrooid over de velden en is geoogst en gebundeld tot één, koren, verzameld tot voedsel van velen, breng zo uw volk in het rijk van uw vrede, haal hen van heinde en verre bijeen. Vg.:Zo bidden wij tot U, God, onze Vader, met de woorden die Jezus ons geleerd heeft: Gem.:Onze Vader Die in de Hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd; Uw Koninkrijk kome; Uw wil geschiede, gelijk in de Hemel als op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood; en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren; en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.

Avondmaalsviering volgens model 5 (7/8) We zingen:“Christus, heilig Godslam” Christus heilig Godslam die der wereld zonden draagt ontferm U onzer Christus heilig Godslam die der wereld zonden draagt ontferm U onzer Christus heilig Godslam die der wereld zonden draagt Geef ons Uwen vrede! A—amen.

Avondmaalsviering volgens model 5 (8/8) Vg.:Het brood, dat wij breken, is gemeenschap met het lichaam van Christus. Neemt, eet, gedenkt en gelooft dat het lichaam van onze Here Jezus Christus gegeven is tot een volkomen verzoening van al onze zonden. Gem.:AMEN Vg.:De beker der dankzegging, waarover wij de dankzegging uitspreken, is gemeenschap met het bloed van Christus. Neemt die, drinkt allen daaruit, gedenkt en gelooft dat het kostbaar bloed van onze Here Jezus Christus vergoten is tot een volkomen verzoening van al onze zonden. Gem.:AMEN (Na het uitdelen, aan het eind, bidden wij:) Vg.:U zeggen wij lof en dank, hemelse Vader, dat Gij ons de gemeenschap met uw Zoon geschonken hebt, en wij bidden tot U: laat deze gemeenschap in ons altijd sterk zijn, opdat wij als nieuwe mensen leven, U ter eer, onze naaste tot heil. Amen!