De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. J. van Schaik

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. J. van Schaik"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. J. van Schaik
Schriftlezing: Openbaring 2: 12-17

2 Psalm 72: 1 en 4 Geef, Heer, de koning uwe rechten en uw gerechtigheid
Vers 1 Geef, Heer, de koning uwe rechten en uw gerechtigheid aan 's konings zoon, om uwe knechten te richten met beleid. Dan ruist op alle bergen vrede, heil op der heuvlen top. Hij zal geweldenaars vertreden, maar armen richt hij op.

3 Psalm 72: 1 en 4 Hij zal de redder zijn der armen,
Vers 4 Hij zal de redder zijn der armen, hij hoort hun hulpgeschrei. Hij is met koninklijk erbarmen hun eenzaamheid nabij. Hij helpt, met hun bestaan bewogen, die zijn in vrees verward. Hun bloed is kostbaar in zijn ogen. Hij draagt hen in zijn hart.

4 Psalm 72: 7 Laat ons de grote naam bezingen van Hem die Isrel leidt,
Vers 7 Laat ons de grote naam bezingen van Hem die Isrel leidt, want Hij alleen doet grote dingen, zijn roem vervull' de tijd. Looft God de HEER, Hij openbaarde zijn wonderen, zijn eer. Zijn heerlijkheid vervult de aarde. Ja, amen, looft de HEER.

5 Gezang 299: 1, 2, 3 en 4 Voor alle heilgen in de heerlijkheid
Vers 1 Voor alle heilgen in de heerlijkheid die U beleden in hun aardse strijd, zij uw naam lof, o Jezus, te allen tijd! Halleluja, halleluja!

6 Gezang 299: 1, 2, 3 en 4 Gij waart hun rots, hun burg en al hun macht;
Vers 2 Gij waart hun rots, hun burg en al hun macht; Gij, Heer, hun loods en licht in storm en nacht; Gij hebt uw pelgrims veilig thuis gebracht. Halleluja, halleluja!

7 Gezang 299: 1, 2, 3 en 4 Maak al uw strijders in dit aards gevecht
Vers 3 Maak al uw strijders in dit aards gevecht moedig als hen wier pleit reeds werd beslecht tot aan de tijd die Gij hebt toegezegd. Halleluja, halleluja!

8 Gezang 299: 1, 2, 3 en 4 Hun is de prijs, de lauwerkrans, de kroon;
Vers 4 Hun is de prijs, de lauwerkrans, de kroon; toch zijn wij één: zij zingend voor de troon, wij in de wereld, wachtend op Gods Zoon. Halleluja, halleluja!

9 Gezang 280: 1, 2 en 3 Rechter in het licht verheven,
Vers 1 Rechter in het licht verheven, Koning in uw majesteit, louter ons geringe leven, scheld ons onze schulden kwijt, laat uw vleuglen ons omgeven, troost ons met uw tederheid.

10 Gezang 280: 1, 2 en 3 Hoor de bittere gebeden
Vers 2 Hoor de bittere gebeden om de vrede die niet daagt. Zie hoe diep er wordt geleden, hoe het kwaad de ziel belaagt. Zie uw mensheid hier beneden, wat zij lijdt en duldt en draagt

11 Gezang 280: 1, 2 en 3 Houd wat Gij hebt ondernomen,
Vers 3 Houd wat Gij hebt ondernomen, klief het duister met uw zwaard. Kroon de menselijke dromen met uw koninkrijk op aard. Laat de vrede eindlijk komen, die uw hart voor ons bewaart.

12 Psalm 56: 1, 3 en 4 Wees mij genadig, Heer, want een geweld
Vers 1 Wees mij genadig, Heer, want een geweld van vijanden staat rondom opgesteld om, als ik machteloos lig neergeveld, over mij heen te lopen. Maar altoos als de angst mij heeft bekropen, geprezen zij Gods woord dat mij doet hopen! Wat zou een mens mij doen als ik kan roepen: de Here is mijn held!

13 Psalm 56: 1, 3 en 4 Gij hebt mijn omzwerving te boek gesteld
Vers 3 Gij hebt mijn omzwerving te boek gesteld en al de tranen, in mijn oog geweld, bijeengegaard en in uw boek geteld: alles ligt voor U open. Geprezen zij Gods woord dat mij deed hopen! Mijn vijanden zijn haastig afgedropen. Wat zou een mens mij doen als ik kan roepen: De Here is mijn held!

14 Psalm 56: 1, 3 en 4 Geloften heb ik toegezegd, mijn God,
Vers 4 Geloften heb ik toegezegd, mijn God, U die van aanstoot hebt verlost mijn voet, laat mij nu voor de redding van de dood lofoffers U betalen. Geprezen zijt Gij, Heer, die telkenmale de zon van uw gelaat voor mij deed stralen, dat ik mag wandelen en ademhalen in 't licht dat leven doet!

15 Psalm 113: 1 en 2 Prijst, halleluja, prijst den HEER,
Vers 1 Prijst, halleluja, prijst den HEER, gij 's HEREN knechten, immermeer moet 's HEREN naam gezegend wezen. Van waar de zon in 't Oosten straalt, tot waar z'in 't Westen nederdaalt, zij 's HEREN grote naam geprezen.

16 Psalm 113: 1 en 2 Ver boven aller volken trots
Vers 2 Ver boven aller volken trots blinkt hemelhoog de glorie Gods. Wie is als Hij, de HEER der heren? Hij onze God, die troont zo hoog, slaat op het diepste diep zijn oog. Hemel en aarde moet Hem eren.

17 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. J. van Schaik"

Verwante presentaties


Ads door Google