Jaarverslag 2015. 1.Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

“In balans” met sociale netwerken
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Workshopronde Woensdag 18 april
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
De eerste 100 dagen van de lokale bestuurder
Medezeggenschap en de Benchmark
Netwerk voor Cultuur en Natuur Masterplan Plan van Aanpak Afdelingen en regio’s Zaterdag 4 mei 2013.
GOMARUS COLLEGE ASSEN. 2 DE DEELNAME  We wilden vanuit de oude situatie als school een nieuwe start maken t.a.v. ons kantine aanbod en beleid. We hebben.
Werkoverleg Leidinggeven Blz. 95.
Kritische succesfactoren bij reorganisaties
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Motivatie van de professional Willy Limpens
Tuin en Timmer management
De OR en de Arbocatalogus
Eindpresentatie kartrekkers Coöperatie FysiotherapieDeventerSalland
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
Time for change?! Congres CNV Publieke zaak Utrecht, 25 juni 2010 Dr. mr. Steven F.H. Jellinghaus.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
Klanttevredenheidsonderzoek 2012
De (T)OR en de bestuurder
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Hoe benut je de OR?’
INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten.
Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
1 sv Borger “nieuwe stijl ” 30 oktober Korte terugblik 15 december 2003 gestart met ondertekenen intentieverklaring Er is een stuurgroep geformeerd.
Lichtkracht een creatief project voor en mèt jou!
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
 1. Het begrip (beroeps)competenties 1. Het begrip (beroeps)competenties  2. Werkend leren 2. Werkend leren  3. Stageplaatsen als leeromgeving 3. Stageplaatsen.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.

Starr methode.
Zilveren Kruis Presentatieslides 100% tekst mét subtitel Resultaten tevredenheidsonderzoek LTV Leusden 2015 Onderstaande balk s.v.p. niet verwijderen.
Experiment 2: Museumbezoek in schoolverband. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Grip op Regionale Samenwerking: Rob de Greef en Roeland Stolk.
Ondernemingsraad IGSD Steenwijkerland & Westerveld.
Belangenvereniging Personeel LVNL BPLV Informatiebijeenkomst (potentiele) bestuurs- en kaderleden Dinsdag 28 januari uur.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
Decentralisaties en gegevensverwerking. Even voorstellen Henk Wolsink Teamleider Algemeen Juridische Zaken gemeente Hengelo Adhoc werkgroep privacy provinciebreed.
Seminar asset management provincie Noord-Holland Grip op beheer en MEER Asset management in de gemeente Houten 4 maart 2015.
BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo.
Ondernemingsraad ROC West-Brabant. De ondernemingsraad binnen ons ROC Raad van Bestuur 2 leden (1 vacature) VO-scholen 3 scholen VMBO-scholenMBO-colleges.
Communicatie met leden Taakverdeling bestuur Erick van der Schouw Henk Edgar Februari 2016.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Evaluatie FAB-trainingen Mondriaan Parnassia GGz Centraal Een beknopt overzicht van uitkomsten 7 maart 2017.
Medezeggenschap bij De Eshoek
“Samen zorgen voor een goede dagstart”
Verslag bestuur over maart 2017.
3x3 in Alkmaar: hoe staat het er nu mee? Werksessie 21 jan 2016
Welkom! Nieuwe vormen van medezeggenschap
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Evaluatie, Actualistie en Oefening Incidentenplan riolering
Gemeente utrechtse heuvelrug
Burgerparticipatie BT Den Bosch Wat is nou precies burgerparticipatie.
Jaarverslag W4F 2016.
De Ondernemingsraad.
Medezeggenschap bij De Eshoek
IVV Sint-Vincentius – Gent 11 november 2012
1/2/2019 Samenwerken in ICT Donderdag 14 februari.
Sterke FNV: Zichtbaar betrokken wervend hoe doe jij dat?
Functioneren FOT en DOT Ontwikkelagenda Verwachtingen over en weer
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Transcript van de presentatie:

Jaarverslag 2015

1.Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere Medezeggenschapsorganen 7.Vooruitblik 2016 Inhoudsopgave:

Inleiding We zijn als BGHU inmiddels begonnen aan ons derde jaar. Een goed moment om terug te blikken op wat er afgelopen jaar gespeeld heeft binnen de BGHU en welke rol de ondernemingsraad hierin heeft gespeeld. Afgelopen jaar heeft de BghU duidelijk een groei doorgemaakt. Niet alleen in volume door de toetreding van de gemeenten Zeist, Nieuwegein, Houten, Bunnik en Lopik, maar ook als organisatie. Het stof van het hectische eerste jaar is neergedaald en de BghU is volwassener geworden. Complimenten aan alle medewerkers, die keihard hebben gewerkt om dit te bewerkstelligen. Ook de verhouding tussen de OR BghU en de bestuurder is verder gegroeid. De samenwerking in het afgelopen jaar was constructief. We dienen beiden hetzelfde belang, namelijk de BghU. Voor de OR staan de medewerkers centraal. Wij hebben daarom de resultaten uit het MTO 2014 zeer serieus genomen en zijn hier mee aan de slag zijn gegaan in Dat dit resultaat heeft opgeleverd blijkt wel uit het MTO We gaan ons best doen om deze lijn door te trekken in 2016.

OR en communicatie Het afgelopen jaar hebben we naast het jaarverslag 2014 ook 2 nieuwsbrieven gepubliceerd. Daarin hebben we de medewerkers o.a. geïnformeerd over onze rol in het proces aansluiting 5 gemeenten, de belangrijkste conclusies uit het MTO, meedenken over de bezuiniging op de secundaire arbeidsvoorwaarden.jaarverslag 2014

Onderwerpen 2015 De OR heeft in 2015 in het overleg met de bestuurder onder meer de onderstaande onderwerpen besproken: Wel of niet oprichten van een GO (Georganiseerd Overleg) Toetreding Utrechtse Heuvelrug Integratie nieuwe medewerkers Resultaten Medewerkers Tevredenheidsonderzoek 2014 De automatiseringsproblemen Individueel loopbaanbudget Arbo (werkplekonderzoek en verlichting) Flexwerken en gedragsregels Informatie Beheerplan Vacature Manager Klantcontact

En verder nog: Uitvoering RGW en beoordelingssystematiek in de praktijk Onduidelijkheid bij Flexpoolmedewerkers Kader tijds-en plaatsonafhankelijk werken Bedrijfshulpverlening Actualiteitendagen Privacy medewerkers Uitbreiding werkzaamheden BghU Vervanging KANA Werkkostenregeling Wat er precies besproken is over deze onderwerpen kun je teruglezen in de notulen die te vinden zijn op intranet!intranet

Advies,- en instemmingsverzoeken Het afgelopen jaar heeft de OR één adviesaanvraag gekregen. Op de Adviesaanvraag Toetreding Utrechtse Heuvelrug hebben wij onder voorwaarden positief geadviseerd.Adviesaanvraag Toetreding Utrechtse Heuvelrug

Kennis en Scholing OR In het afgelopen jaar hebben de OR leden trainingen gevolgd op het gebied van de WOR, dagelijks bestuur en een cursus braintraining en mindmappen. Mirko (Secretaris) en Dennis (Voorzitter) hebben de cursus dagelijks bestuur gevolgd. Deze werd door de Centrale Ondernemingsraad van Utrecht georganiseerd en wij konden daarbij aanschuiven. Daarnaast hebben alle leden nog een dagdeel verdiepingscursus WOR gevolgd. Ook de cursus Braintraining en Mindmappen heeft ons zeer bruikbare tips opgeleverd.

OR BghU en samenwerking De OR onderhoud nauwe contacten met de Centrale Ondernemingsraad van de Gemeente Utrecht (COR). Op deze manier blijven we vroeg op de hoogte van ontwikkelingen die ons mogelijk gaan raken en kunnen we meeliften op hun kennis. Afgelopen jaar hebben we ons sterk gemaakt voor betrokkenheid en zeggenschap van onze medewerkers bij zaken die spelen op het vlak van CAO aangelegenheden bij Utrecht. Het betrekken van BghU medewerkers bij bijvoorbeeld de ronde tafel overleggen die georganiseerd werden om de bezuinigingsopdracht van de Gemeente Utrecht vorm te geven is daar een goed voorbeeld van. We hopen dan ook dat voldoende medewerkers zich hiervoor opgeven!opgeven

Vooruitblik 2016 In het MTO 2015 zijn een aantal onderwerpen naar voren gekomen die wij voor het personeel zeer belangrijk vinden. Zo zal onze aandacht dit jaar extra uitgaan naar de flexpool en zijn we actief betrokken bij het proces dat vorm moet geven aan het begrip “Het nieuwe werken” binnen onze organisatie. Ook gaan we in 2016 een huiskamerpresentatie houden. Maar de belangrijkste taak voor dit jaar zal waarschijnlijk de voorbereiding op de OR- verkiezingen van 2017 zijn.