Nog bepalen… Vriendschap. Benoem drie dingen die jij kenmerkend vindt voor vriendschap Introductieopdracht Kenmerk van vriendschapVerbinding met christen-zijn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Jezus en de wet van Mozes.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Discipelschap.
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Discipelschap.
die niet om jou zou huilen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Verstand en liefde zijn vreemden voor elkaar…
STRESS Bijbels omgaan met stress ? Wat is stress ? Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe of psychische.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Hoe kun je Geloven? 1.
DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)
De christelijke boodschap
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Preek: Jaap de Schipper.
Toon eerbied voor uw vader en uw moeder
Een nieuw begin met een vriend die je nooit in de steek laat!
Vaderdag 2013.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Godsdienst.
Echt of nep?.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
“De andere kant van de medaille”
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Godsdienst 1.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
? Wat zegt de Bijbel erover?
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Verslaving.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
MET JEZUS CHRISTUS STA JE STERK Jeruzalem en Bedum Geen systeem maar een Persoon.
De doop in de Heilige Geest
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Preek Matteüs 13:
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Durf te dromen.
13 september 2015 R.Rausch © deel 2 van een serie over de Opgangspsalmen -HAPPY TOGETHER- Evangelische Baptistengemeente Tilburg Samen op reis De tocht.
VREUGDE.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
IS LIEFDE HET MIDDEL VOOR GROEI IN DE KERK?.  Wat verweet Jezus de Farizeeërs en de schriftgeleerden ?  Wat moest het kenmerk van een discipel zijn.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
1.
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Godsdienst.
Openbare geloofsbelijdenis
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
vragen over, van en aan God
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
vragen over, van en aan God
Bijbelse IDENTITEIT.
Transcript van de presentatie:

Nog bepalen… Vriendschap

Benoem drie dingen die jij kenmerkend vindt voor vriendschap Introductieopdracht Kenmerk van vriendschapVerbinding met christen-zijn

Wat is vriendschap? Kenmerken van vriendschap Vriendschap en de Bijbel Indeling

Wat is vriendschap? Behoefte aan contact met andere mensen Blijft bestaan door moeilijkheden heen Bijzondere relatie tussen twee personen

Soorten vrienden Kennissen Gezellig Goed opschieten Gezelschapsvrienden Meer vertrouwen Meer delen Beste vrienden Volledig vertrouwen Kennen jou vaak meer dan jij jezelf kent

Gezamenlijke interesses Vertrouwen Bereikbaar Spreken over geloof Kenmerken vriendschap

Gezamenlijke interesses Dezelfde sport beoefenen Samen dezelfde muziek beluisteren Leuke dingen samen doen Verdiepen in de interesses van de ander

Vertrouwen Je deelt veel nieuwe dingen met de ander Jouw geheimen zijn veilig bij de ander Je bent open en eerlijk naar elkaar Vertrouwen is geven en ontvangen Blijf trouw aan de ander

Bereikbaar In leuke en prettige omstandigheden Bij moeilijke voorvallen is vriendschap waardevol Zorg dat je er altijd voor de ander bent

Spreken over geloof Het is goed om het geloof te delen Op Gods trouw wijzen Meest waardevolle aan vriendschap

De Heere en Mozes (Exodus 33) Heere Jezus als voorbeeld (Johannes 8) Heere Jezus met Petrus (Lukas 22) Vriendschap en de Bijbel

De Heere Jezus gaf veel om vrienden Voorbeeld hiervan is de vriendschap met Martha, Maria en Lazarus Een relatie met Hem overtreft alle aardse vriendschappen! Eén met Hem

En gij zult den Heere, uw God, liefhebben uit geheel uw hart, en uit geheel uw ziel, en uit geheel uw verstand, en uit geheel uw kracht. Dit is het eerste gebod. En het tweede aan dit gelijk, is dit: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven. Er is geen ander gebod, groter dan deze. Markus 12:30 en 31 Vriendschap als gebod

- Als christen moet je proberen vrienden te krijgen die niet christelijk zijn, zodat je hen over God kunt vertellen. - Je kunt alleen écht vrienden zijn als je het geloof in God deelt. - Een vriendschap tussen christenen kan nooit kapot gaan: je vergeeft elkaar als je elkaar verkeerd behandelt. - Als christen moet je ál de mensen om je heen liefhebben. Verschil maken tussen vrienden en niet-vrienden is dus on- Bijbels. - Je kunt zien of iemand christen is aan hoe hij/zij met zijn/haar vrienden omgaat. Stellingen