De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

19-05-2019 Bijbelse IDENTITEIT.

Verwante presentaties


Presentatie over: "19-05-2019 Bijbelse IDENTITEIT."— Transcript van de presentatie:

1 Bijbelse IDENTITEIT

2 Persoonlijkheid Karakter Identiteit

3 Persoonlijkheid Karakter IK ZELF

4 Identiteit IK ZELF Genesis 3: 6+7

5 Identiteit EGO AUTHOS

6 Identiteit EGO AUTHOS Galaten 2:20 IK ben met Christus gekruisigd; en niet meer IK (EGO) leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven.

7 Identiteit Mattheus 22: 37-40
Identiteit EGO AUTHOS Mattheus 22: 37-40 Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als UZELF (AUTHOS). Aan deze twee geboden hangt heel de Wet, en de Profeten.

8 De innerlijke strijd IK= EGO ZELF= AUTHOS

9 De innerlijke strijd Jakobus 4:1
De innerlijke strijd IK= EGO ZELF= AUTHOS Jakobus 4:1 Waar komt al die strijd, waar komen al die conflicten bij u toch uit voort? Is het niet uit de hartstochten die strijd leveren in uw binnenste?

10 De innerlijke strijd IK= EGO ZELF= AUTHOS GELIJK of GELUK

11 De innerlijke strijd Romeinen 7: 18-19
De innerlijke strijd IK= EGO ZELF= AUTHOS Romeinen 7: 18-19 Want ik weet dat in mij, dat is in mijn vlees, niets goeds woont. Immers, het willen is er bij mij wel, maar het goede teweegbrengen, dat vind ik niet. Want het goede dat ik wil, doe ik niet, maar het kwade, dat ik niet wil, dat doe ik.

12 Waar wordt ik door gedreven?
Waar wordt ik door gedreven? IK= EGO ZELF= AUTHOS Vergelijken, Winnen, Verdedigen, Streven, Strijden, Oordelen, Eisen, Vasthouden, etc..

13 Waar wordt ik door gedreven?
Waar wordt ik door gedreven? IK= EGO ZELF= AUTHOS Vergelijken, Winnen, Verdedigen, Streven, Strijden, Oordelen, Eisen, Vasthouden, etc.. GALATEN 5: 20-21

14 Waar wordt ik door gedreven?
Waar wordt ik door gedreven? IK= EGO ZELF= AUTHOS Vergelijken, Winnen, Verdedigen, Streven, Strijden, Oordelen, Eisen, Vasthouden, etc.. Genieten, Aanvaarden, Berusten Verheugen Rusten, Waarnemen, Vergeven, Loslaten, etc…

15 Waar wordt ik door gedreven?
Waar wordt ik door gedreven? IK= EGO ZELF= AUTHOS Vergelijken, Winnen, Verdedigen, Streven, Strijden, Oordelen, Eisen, Vasthouden, etc.. Genieten, Aanvaarden, Berusten Verheugen Rusten, Waarnemen, Vergeven, Loslaten, etc… GALATEN 5: 20-21 GALATEN 5: 22-23

16 Wat is de ‘brandstof’ van jouw hart?
Wat is de ‘brandstof’ van jouw hart? IK= EGO ZELF= AUTHOS

17 Wat is de ‘brandstof’ van jouw hart?
Wat is de ‘brandstof’ van jouw hart? IK= EGO ZELF= AUTHOS Ik wil bijzonder, speciaal, getalenteerd, mooi, knap, goed , slim, rijk, geestelijk .. ZIJN.

18 Wat is de ‘brandstof’ van jouw hart?
Wat is de ‘brandstof’ van jouw hart? IK= EGO ZELF= AUTHOS Ik wil bijzonder, speciaal, getalenteerd, mooi, knap, goed , slim, rijk, geestelijk .. ZIJN. Ik leef vanuit de wetenschap dat ik uniek, kostbaar, waardevol en geliefd…. BEN.

19 Wie regeert er in ons? IK= EGO ZELF= AUTHOS

20 Wie regeert er in ons? Kolossenzen 3: 1-4
Wie regeert er in ons? IK= EGO ZELF= AUTHOS Kolossenzen 3: 1-4 Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechter hand van God zit. 2 Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn, 3 want u bent gestorven en uw leven is met Christus verborgen in God.

21 IDENTITEIT Ik ben Verdorven & Geliefd Ik ben Slecht & Kostbaar
IDENTITEIT Ik ben Verdorven & Geliefd Ik ben Slecht & Kostbaar Ik ben Zondig & Waardevol

22 Waar identificeer jij je mee?
IDENTITEIT Ik ben Verdorven & Geliefd Ik ben Slecht & Kostbaar Ik ben Zondig & Waardevol Waar identificeer jij je mee?


Download ppt "19-05-2019 Bijbelse IDENTITEIT."

Verwante presentaties


Ads door Google